Be heard. Alive.

Hallitus esittäytyy: Viestintä, ympäristö ja vastuullisuus

Moikka!

Pian tulee täyteen vuosi LTKY:n hallituksessa vastuualueena viestintä ja siinä sivussa ympäristö ja vastuullisuus. Paljon on tullut tehtyä, ja tässä artikkelissa avaan hieman, mihin kaikkeen näistä pesteistä vastaavan hallituslaisen aika vuoden aikana kuluu.

VIESTINTÄ

LTKY:n eteen tekemästäni työstä ylivoimaisesti suurin osa on kulunut viestintään. Viestintää olen tehnyt yhdessä LTKY:n viestintäasiantuntijan Oonan kanssa, joten yksin näiden asioiden kanssa ei tarvitse painia. Viestintä on LTKY:ssä melko hektistä hommaa, jossa viestittäviä asioita saattaa tulla pienellä varoitusajalla. Tämän vuoksi otimme alkuvuodesta käyttöön viestintäpalaverit, joissa jokaisen projektin alussa suunnitellaan ja käydään läpi viestintään tarvittavat materiaalit sekä niiden julkaisuaikataulu ja viestintäsuunnitelma. Viestintä tekee itse lähes kaikkien LTKY:n kanavissa näkyvien julkaisujen graafisen ilmeen. Lisäksi usein kirjoitetaan myös tekstit ja käännetään ne. Joka viikko julkaistavista “sarjoista” olen huolehtinut LTKY’s weekistä sekä puoliksi Oonan kanssa tipsitiistaista. Projekteista viestinnän ja viikottaisen viestinnän lisäksi vastuulla ovat myös ajankohtaisista asioista, kuten vaikka teekkarilakkitilauksista tai YTHS -maksuista tiedottaminen, ja Facebook -tapahtumien teko. Hallituksen viestintävastaavana tärkein tehtäväni on viestiä jäsenistölle aiheista, jotka hyödyttävät tai kiinnostavat heitä ja saada jäsenistön tietoon se, mitä LTKY:ssä tehdään ja mitä milloinkin tapahtuu.

Viestinnän aikaa kuluu siis viestittäviin asioihin perehtymiseen, materiaalin suunnitteluun, materiaalin tekoon, julkaisuaikataulun suunnitteluun, tekstien kirjoittamiseen, tekstien kääntämiseen, ja julkaisuun eri kanaviin. Lisäksi aikaa on käytetty viestintäohjeistuksiin ja viestinnän kehittämisen suunnitteluun.

Myös viestinnässä työtä ja kehitettävää löytyy niin paljon kuin vain riittäisi aikaa tehdä, ja siksi onkin ollut tärkeä opetella priorisoimaan ja tyytymään välillä myös 85-prosenttisen hyvään jälkeen, koska sataan prosenttiin ei ole tämän työmäärän puitteissa mahdollista päästä. Viestinnässä pääsee käyttämään ja kehittämään omaa luovuuttaan ja graafista silmäänsä, ja näenkin, että nämä ominaisuudet tai kiinnostus niihin ovat joissakin määrin tarpeellisia viestintäpestiin hakevalle. Myös hyvä suomen ja englannin kielen taito helpottavat tätä pestiä huomattavasti, koska usein toimii myös muiden tekstien oikolukijana ja kääntäjänä.

Viestintä pestinä on ollut itselleni todella mieluinen ja palkitseva pesti. Sen puitteissa on pitänyt myös olla kartalla kaikesta mitä LTKY:ssä tapahtuu, joten näkee laajasti, mitä eri sektoreilla puuhataan. Tämä kokonaisvaltaisuus on ollut ehdoton plussa!

YMPÄRISTÖ JA VASTUULLISUUS

Ympäristö ja vastuullisuus valikoituivat minulle sivupestiksi viestinnän ohelle omasta toiveestani. Koska viestintä on kokonaisvaltaista ja aikaa vievää, sivupestille ei valitettavasti jäänyt niin paljon aikaa ja voimavaroja kuin olisin toivonut. Edellisessä hallituksessa tätä pestiä ei vielä ollut, joten sitä lähdettiin rakentamaan melko tyhjästä. Vuoden aikana olen kokoustanut LUTin Sustainability managerin kanssa, sekä osallistunut erilaisiin kestävää kehitystä käsitteleviin seminaareihin. Lisäksi LTKY on ollut mukana SYL:n Kestävyys kannattaa, kannata kestävyyttä! -hankkeessa, jonka kokouksissa puheenjohtajamme Anniina on tosin joutunut tuuraamaan minua aikataulullisista syistä, mutta jonka muuta toteutusta olen LTKY:n puolella hoitanut. Keväällä ideoitiin myös järjestettäväksi meillä ensimmäistä kertaa Sustainability Week, jonka aikana käsiteltiin erilaisia kestävän kehityksen teemoja niin somessa kuin erilaisissa tapahtumissakin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Olin mukana Sustainability Weekin järjestämisessä LTKY:n puolelta yhdessä Anniinan kanssa. Toivottavasti kestävyysviikko jää elämään vuosittaisena tapahtumana, ja sitä pystytään kehittämään ensi vuoteen. Tarkoituksena on myös vielä loppusyksyn aikana lisätä LTKY:n nettisivuille kestävän kehityksen osio, jotta myös nämä asiat näkyvät jäsenistölle. Tämän tuoreen pestin saralla siis kehitettävää ja ideoitavaa riittää varmasti innokkaalle!

YLEISESTI

Omaan pestiin kuuluvien asioiden lisäksi kaikilla hallituslaisilla aikaa kuluu mm. hallituksen kokouksiin ja niihin valmistautumiseen, edustajiston kokouksiin, kummikiltojen kokouksiin, sähköposteihin vastaamiseen, SYL:n seminaareihin sekä koulutuksiin, muihin koulutuksiin, ja yleishommiin sekä edustustehtäviin, joissa hallituksen oletetaan olevan paikalla.

Hallitusvuosi LTKY:ssä on tarjonnut todella paljon. Olen päässyt tutustumaan moniin ihmisiin, verkostoitumaan, kehittämään omaa osaamistani todella monessa asiassa, oppinut paljon uutta, päässyt edustamaan LTKY:tä moniin upeisiin tilaisuuksiin sekä päässyt osaksi LTKY:n yhteisöä. Olen päässyt tekemään mielenkiintoisia pestejä viestinnän ja kestävän kehityksen parissa, sekä kehittämään omalta osaltani LTKY:tä ja vaikuttamaan moniin asioihin, jotka koen todella tärkeiksi itselleni ja koko opiskelijayhteisölle.

Jos näistä aiheista heräsi kysyttävää, laita minulle viestiä sähköpostiin () tai jotakin muuta kautta. Hallitusvuosi oli ainakin itselleni erittäin hyvä ja opettava kokemus, ja voin ehdottomasti suositella sitä kaikille, jos vain motivaatiota ja intoa riittää!

Matilda Orpana

Matilda Orpana

Jaa:

Lisää luettavaa

Hallitusesittelyt 2022

LTKY:n hallitus 2022 esittelee tässä artikkelissa hieman omia toimenkuviaan.   Yleiskuvaus: Mikä hallitustehtäväni on ja mitä se sisältää?     Senni: Kulttuurivastaava. Lytkyn hallituksen kulttuurivastaava

Ennusta tulevaisuutesi urasuunta!

Historia tuntee monia ennustajia. Ennustamisesta tieteenä debatoidaan, mutta epätieteellistä kristallipalloennustusta ja tiedettä yhdistää eräs oleellinen asia; molemmat perustuvat ympäristön/ilmiöiden tarkkarajaiseen havainnointiin. Siinä missä molekyylitasolla voidaan