Opiskelijakortti

Opiskelija-alennuksia varten tarvitaan opiskelijakortti voimassa olevalla lukuvuosivuositarralla. Opiskelijan tulee itse tilata uusi kortti osoitteesta www.frank.fi. Jo käytössä olevat opiskelijakortit tulee päivittää uudella tarralla. Lukuvuositarran saa LTKY:n toimistolta.

Sisällysluettelo

Uusi opiskelijakortti

Opiskelijakortti tilataan internetsivuilta www.frank.fi. Voit tilata tavallisen opiskelijakortin tai opiskelijakortin, jossa on maksuominaisuus. Maksuominaisuudelliseen korttiin voit lisätä myös kansainvälisen ISIC -opiskelijakortin.

Opiskelijakortti tulee tilaajan antamaan kotiosoitteeseen. Opiskelijakorttiin haetaan lukuvuositarra ylioppilaskunnan toimistolta.

Yleisiä huomioita kortin tilaukseen ja toimitukseen:

  • Kortti maksetaan jo tilauksen yhteydessä verkkopankin kautta tai luottokortilla.
  • Onnistuneesta tilauksesta tulee välittömästi varmistus sähköpostiisi. Jos et tätä saa, tarkista tilauksesi!
  • Tarkista nimesi kirjoitusasu. Jos nimesi on kirjoitettu eri tavoin WebOodiin ja Frankiin, ei tilauksesi varmennus toimi.
  • Valitse ja rajaa kuva huolella; liian vaalea tai huonosti rajattu kuva hylätään tilauksen yhteydessä.
  • Korttien toimitusaika on noin 2-3 viikkoa, ruuhka-aikana hieman enemmän.
  • Tavallisen kortin tilaamista varten tarvitset opiskelijanumerosi. Maksuominaisuudellista korttia varten opiskelijanumero varmennetaan sähköisesti. Opiskelijanumeron voit tarkistaa yliopistolta, ylioppilaskunnalta tai tarkistaa itse Sisusta elokuusta lähtien.
 

Frank App

Voit ladata Frank Appin älypuhelimille helposti App Storesta tai Google Play Storesta. Frank Appissa oleva sähköinen opiskelijakortti toimii kuten perinteinen opiskelijakortti, mutta kulkee mukanasi kätevästi puhelimessa.

Frankin nettisivulta (frank.fi/opiskelijakortti) voit myös halutessasi tilata muovisen opiskelijakortin. Frankin sivuilta voit tilata myös ISIC-yhdistelmäkortin, joka oikeuttaa moniin opiskelija-alennuksiin myös ulkomailla. HUOM! ISIC Finlandin nettisivuilta tilattu kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti ilman yhdistelmäominaisuutta ei oikeuta Suomessa Kelan ateriatukeen, VR:n tai Matkahuollon alennuksiin.

Huom! Frank App lakkaa toimimasta kuukauden kuluttua valmistumisestasi etkä ole enää oikeutettu opiskelija-alennuksiin.

Frank-verkkopalvelu
Frankin omistaa ruotsalainen markkinointiteknologianyritys Mecenat. Mecenat tuottaa opiskelijoille ja opiskelijajärjestöille Ruotsissa samanlaisia palveluita kuin Frank Students Suomessa. Frank neuvottelee parhaat diilit opiskelijoita kiinnostavien yritysten kanssa ja kokoaa nämä edut verkkopalveluunsa. Lisäksi Frank tuottaa maksuominaisuudellisen valtakunnallisen opiskelijakortin yhteistyössä Danske Bankin kanssa.

Frank vinkkaa sinulle opiskelijaelämän rahanarvoisista hyödyistä etupalvelussaan, josta löydät kaikki Suomen opiskelijaedut kootusti yhden nettisivun alta. Kaikki Frankin sopimat opiskelijaedut ovat myös LTKY:n jäsenten käytettävissä.

Astele siis sisään opiskelijoiden omaan frank.fi –etupalveluun ja tutustu opiskelijaetuihisi!

Mikäli itse korttien tilauksessa ja käytännöissä on ongelmia, ylioppilaskunnan toimiston henkilökunta auttaa sinua.

SONY DSC

Opiskelijakortin päivitys

Saadaksesi lukukausi-/vuositarran on sinun ensin maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittauduttava läsnäolevaksi opiskelijaksi. Helpoiten tämä onnistuu Oilissa. Oilissa voit hoitaa sekä maksun että ilmoittautumisen yhdellä kertaa. Muistathan lisäksi antaa Sisussa luvan tietojesi luovuttamiseen opiskelijakorttirekisteriin, jotta saat opiskelijakorttisi toimimaan.

Kun olet maksanut jäsenmaksun ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi, saat tarran opiskelijakorttiisi ylioppilaskunnan toimistolta. Lappeenrannassa LTKY:n toimisto sijaitsee ylioppilastalolla ja Lahdessa kampuksella. Mukaasi tarvitset opiskelijakortin. Tarraa ei saa irrallaan, vaan se liimataan korttiin ylioppilaskunnan henkilökunnan toimesta. Voit kuitenkin raaputtaa jo vanhan tarran pois, koska tarra liimataan tyhjälle korttipinnalle.

Mikäli et pääse itse hakemaan lukuvuositarraa, niin lähetä ylioppilaskuntaan opiskelijakorttisi sekä postimerkillä varustettu palautuskuori, niin palautamme tarralla varustetun opiskelijakortin sinulle.

Osoite: LTKY, Laserkatu 10, 53850 Lappeenranta

Jokainen kortin postitus tapahtuu opiskelijan omalla vastuulla.

Voit myös valtuuttaa toisen henkilön hakemaan lukuvuositarran opiskelijakorttiisi. Henkilön mukana pitää olla opiskelijakortti, johon tarra liimataan, sekä vapaamuotoinen valtakirja TAI jäsenmaksukuitti tositteeksi.

Huom! Tarra annetaan vain Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijakorttiin.

Opiskelija-alennukset

Alennukset

LTKY tarjoaa jäsenilleen lukuisia opiskelija-alennuksia. Kaikki edut ja alennukset edellyttävät valtakunnallisen opiskelijakortin esittämistä. Edun saadaksesi, esitä voimassaoleva opiskelijakortti oston tai tilauksen yhteydessä.

Opiskelijat saavat voimassa olevalla opiskelija kortilla alennuksia niin paikallisesti kuin kansallisestikin. Lappeenrannan joukkoliikenteessä opiskelijat saavat alennusta sekä arvo- että kausilippujen hinnoista. Valtakunnallisista opiskelija-alennuksista löydät lisätietoa helpoiten Frank-palvelusta.

Matkustus

Kaukoliikenteen linja-autoissa saa 50 % alennuksen lipun hinnasta, kunhan matka on yhteen suuntaan vähintään 80 km.

Lappeenrannan sisäisessä joukkoliikenteessä on kaksi opiskelijahintaista lippua. Molempia voivat ostaa vain Lappeenrannassa kirjoilla olevat opiskelijat. Nyt sekä kaupunkikortin että sarjakortin hankkiminen on mahdollista kampuksella Aalefin Meidän Kioskista. Lisää tietoa lähiliikenteen hinnoista löydät Lappeenrannan kaupungin verkkosivulta.

Matkahuolto myy opiskelijoille PREPAID22-vuosilippupakettia, josta voit lukea lisää Matkahuollon verkkosivuilta. Lisää matkahuollon opiskelija-alennuksista löydät myös Matkahuollon verkkosivuilta. VR:n opiskelija-alennuksista voit lukea VR:n verkkosivuilta.

Halutessasi voit hankkia itsellesi myös kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin (International Student Identity Card). Sen avulla saat KILROY Travels:n ja muiden nuorisomatkoja järjestävien matkatoimistojen kautta edullisia lentolippuja aina 33-vuotiaaksi asti. Lisätietoa KILROY-lipuista ja kansainvälisestä opiskelijakortista antavat KILROY Travels.

Usein kysytyt kysymykset

Uutena opiskelijana voit tilata opiskelijakortin 1.8. alkaen. Opiskelijakortti hakemuksesi etenee, kun tietosi on ajettu yliopistomme rekisteriin ja kun jäsenmaksusi näkyy meillä maksettuna. Opiskelijakortin valmistuminen kestää 3 – 4 viikkoa. Esimerkiksi VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin olet oikeutettu sen lukuvuoden alusta lähtien, jona opiskelusi alkavat. Lukuvuosi alkaa aina elokuun 1. päivä.

Opiskelijastatuksen voi todistaa digitaalisella opiskelijakortilla. VR:n tilapäisen todistuksen opiskelija-alennuksen saamiseksi voit ladata VR:n verkkosivuilta.

Yritä etsiä opiskelijakorttia paikoista, joihin se olisi voinut kadota. Muista kysyä myös yliopiston infopisteeltä ja ylioppilaskunnan toimistolta. Mikäli korttia ei löydy, tilaa uusi www.frank.fi -osoitteesta.

Jatkotutkinto-opiskelijan jäsenyys oikeuttaa samoihin etuihin kuin perustutkinto-opiskelijan jäsenyyskin, kun kyseessä ovat ylioppilaskunnan tarjoamat omat palvelut. Näihin etuihin kuuluu mm. koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä ylioppilaskunnan harrastetoiminta: jaostotoiminta, liikuntapalvelut sekä erilaiset retket ja tapahtumat. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla.

Jatko-opiskelijakortilla voi saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä, mutta VR ja Matkahuolto eivät myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille. Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille. 1.8.2009 alkaen jatko-opiskelijat eivät enää ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, eikä ylioppilaskunnan jatko-opiskelijan jäsenmaksu näin ollen sisällä myöskään YTHS:n maksua.

Jatkotutkinto-opiskelijan ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 20 € lukuvuodelta.

Koko lukuvuoden ja kevätlukukauden tarrat ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun ja YTHS:llä heinäkuun loppuun. Syksyn tarra puolestaan on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa, linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.