Palvelut yhdistyksille

LTKY:n yhdistysluettelon yhdistyksille on tarjolla erilaisia palveluita sekä etuja, joista voit lukea lisää tältä sivulta. 

Sisällysluettelo

Tilat

LTKY tarjoaa jäsenyhdistyksille Kellarin kaikille avoimiin, tervehenkisiin sekä alkoholittomiin tapahtumiin kerran lukuvuodessa veloituksetta.

Tiloihin ei tilata erillistä siivousta ilmaisen varauksen jälkeen, joten tilat on siivottava hyvin. Ilmaisen varauksen käytöstä on sovittava erikseen varauksen yhteydessä. LTKY pidättää oikeuden ilmaisen varauksen peruuttamiseen maksullisen varauksen edestä, ilmoittamalla tästä varaajalle viimeistään viikkoa ennen varausta.

Sesonkikauden ulkopuolella (02.05. – 15.08.) koko kellarin saa vuokralle 300 € viikonloppu. Saunan laskutus on 10 €/tunti ja sauna lämmitetään vähintään kaksi tuntia kerrallaan.

Yhdistykset voivat myös vuokrata säilytystilaa kellarin tiloista.

Pakettiauto, peräkärry ja muut vuokrattavat tavarat

Pakettiauton vuokraus tapahtuu vain LTKY:n alaisille yhdistyksille. Vuokra on 10€/vrk ja 0,40€/km sisältäen polttoaineen.

Peräkärryn ja muiden LTKY:n vuokrattavien tavaroiden vuokraus tapahtuu yhdistyksille jäsenhintaan. 

Varaukset voi tehdä toimistolla sen aukioloaikoina tai sähköpostitse [email protected].

Avustukset

Yhdistyksillä on oikeus hakea projektiavustuksia. Avustushakemukset toimitetaan toimisto- tai jäsenpalvelusihteerille, jonka jälkeen edaattoreista koostuva jäsenpalveluvaliokunta käsittelee ne. Jäsenpalveluvaliokunta kokoustaa seuraavan kerran tarvittaessa.

Projektiavustusten myöntämisperusteet

Projektiavustuslomake

Alla esimerkit hyvästä projektiavustushakemuksesta sekä toimintasuunnitelmasta.

Projektiavustuslomake esimerkki

Esimerkki Yhdistyksen Toimintasuunnitelmasta

Perustamiskulut

LTKY korvaa yhdistyksten perustamiskulut yhdistyksen liittyessä LTKY: yhdistysluetteloon. Perustamiskulut voi hakea jälkikäteen tai toimittaa laskut suoraan LTKY:n toimistolle alla olevan yhdistyksen perustamiskulukorvaushakemuksen kanssa.

Yhdistyksen perustamiskulukorvaushakemus

Toiminta-avustus

Toiminta-avustus on pääsääntöisesti kohdistettu LTKY:n alaisille yhdistyksille (poislukien erityisasemayhdistykset) ja se maksetaan kerran vuodessa. Toiminta-avustuksen myöntäminen edellyttää, että yhdistys on täyttänyt kyseisen vuoden yhdistysilmoituksen ja, että yhdistyksellä on oma pankkitili. 

Yhdistysilmoitus 2023

Lisätietoja: [email protected]

Viestintä

LTKY:n viestintäasiantuntija sekä hallituksen viestintävastaava vastaavat yhdessä LTKY:n ulkoisesta viestinnästä. Yhdistyksille on tarjolla seuraavia viestinnällisiä palveluita:

 • Alive-artikkeli
 • Uutiskirje
  • LTKY:n uutiskirje lähetetään jäsenistölle joka toinen keskiviikko kiltojen postituslistojen kautta.
  • Lähetä materiaalisi uutiskirjeeseen viimeistään uutiskirjeen lähetystä edeltävänä tiistaina. Varmistathan, että materiaalit ovat julkaisuvalmiita, ja tekstit on kirjoitettu sekä suomeksi että englanniksi, vaikka itse sisältö koskettaisi vain suomea puhuvia. Ota yhteyttä viestintäasiantuntijaamme kysymyksissä ja materiaalien lähettämisessä: [email protected]
 • Sosiaalisen median julkaisut
  • LTKY voi jakaa yhdistysten julkaisuja Facebook- sekä Instagram-tileillään pyydettäessä. Julkaisujen tulisi ensisijaisesti olla viihteellisiä tai tiedotteita. Ota yhteyttä viestintäasiantuntijaan, mikäli sinulla on jaettavaa: [email protected]
 

Tapahtumaviestinnän ohje Killoille

Tapahtumakuvauksiin on hyvä lisätä esteettömyysosio. Esteettömyysosiossa tulisi mainita vähintään seuraavat tiedot:

 • Tapahtumapaikka selkeästi, jotta osallistujalla on mahdollisuus itse selvittää tapahtumapaikan ominaisuudet ja mahdolliset haasteet.
 • Saapuminen tapahtumapaikalle. Onko esimerkiksi tapahtumaan tilausbussi, joka ei ole täysin esteetön? Osallistujaa helpottamaan on hyvä merkitä esimerkiksi julkisen liikenteen bussiaikataulu. 
 • Lähin vessa ja sen sijainti. 
 • Tapahtuman yhteyshenkilön/häirintäyhdyshenkilön yhteistieto ja maininta, että lisätietoja saa matalalla kynnyksellä.
 • Mahdollisuuksien mukaan tapahtumakuvaukseen voi liittää kuvan tapahtumapaikasta, kartan tai muut kuvalliset ohjeet. 

 

Esimerkkejä, joita voi pienellä muokkauksella kopioida tapahtumakuvaukseen:

Kellaritapahtuma

Tapahtumapaikka on ylioppilastalon kellari, johon on esteellinen kulku ylioppilastalon takaa rappusia pitkin. Esteetön kulku tapahtuu ylioppilastalon pääaulasta hissillä K-kerrokseen. Hissin käyttöä varten on haettava esteettömyysavain LTKY:n toimistolta toimiston aukioloaikojen puitteissa. Voit myös olla yhteydessä järjestäjään hissin käyttöön liittyen. Kellarissa on vessat, jotka ovat kaikkien käytettävissä. Inva WC tieto päivitetään remontin valmistuessa. Ole rohkeasti yhteydessä tapahtuman järjestäjään tai yhteyshenkilöön (Brian Kottarainen 050 53850), mikäli sinulla on kysyttävää mistä tahansa tapahtuma käytännön asiasta. Haluamme kaikkien tuntevan olonsa tervetulleeksi. 

Baaribileet Lappeenrannan keskustassa

Bussit ovat tilausbusseja, jotka eivät ole täysin esteettömiä. Julkisen liikenteen aikataulut löydät osoitteesta: https://lappeenranta.digitransit.fi/
Baarien ajankohtaiset esteettömyystiedot saat kysymällä baarilta. Esimerkiksi Las Palmas ja Giggling Marlin (Gemmi) mahdollistavat esteettömän kulun. Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää tapahtuman esteettömyydestä tai käytännön asioista, ota matalalla kynnyksellä yhteys tapahtuman järjestäjään Brita Kottarainen / [email protected] / 050 53850

Lappeenrannan keskusta

Tapahtumapaikka sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, sijainti löytyy karttasovelluksista hakusanalla “Satamatori”. Paikalle pääsee yliopistolta julkisen liikenteen busseilla 5, 1 tai 1Z. Jää bussista keskustan pysäkillä Armadan edessä. Pysäkiltä tapahtumapaikalle on 500 metriä. Tapahtumapaikalla ei ole vesivessaa, mutta paikalliset ravintolat tarjoavat WC mahdollisuuksia asioinnin yhteydessä tai vessamaksua vastaan. Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää tapahtuman esteettömyydestä tai käytännön asioista, ota matalalla kynnyksellä yhteys tapahtuman järjestäjään Brita Kottarainen / [email protected] / 050 53850