Aalef Oy

Aalef Oy on LTKY:n omistama yritys, joka tarjoaa palveluita erityisesti opiskelijoille, mutta myös Etelä-Karjalan yrityksille. LTKY omistaa Aalefin osakkeista 29/31, muita osakkaita yhtiössä ovat LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE ja Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS yhdellä osakkeella.

Aalef Oy tarjoaa opiskelijoille kampuksella muun muassa lounas- ja kirjakauppapalveluita. Aalef tarjoaakin kampuksen parhaat ateriat ylioppilastalon ravintolassa YOLO:lla. Ravintoloista saat maukkaat ja edulliset opiskelijalounaat, viikoittain vaihtuvilla ruokalistoilla. Tarkemmat ruokalistat löydät osoitteesta http://aalef.fi/.

Aalefin kioski on yliopiston Lappeenrannan kampuksen aulassa sijaitseva täyden palvelun kirjakauppa, mistä löydät luentomonisteet, opiskeluvälineet sekä pienet välipalat opiskelun lomaan. Kioski myy myös LUT:n materiaalia paitojen, haalarimerkkien, tarrojen sekä esimerkiksi Reinojen ja solmioiden muodossa.

LTKY:n hallituksen alainen talousvaliokunta vastaa Aalefin omistajaohjauksesta, ja LTKY:n edustajisto toimii ylimpänä päättävänä elimenä Aalefiin liittyvissä asioissa. Lisäksi Aalefin hallituksessa toimii kaksi opiskelijaedustajaa, jotka valitaan vuoden mittaiseen rooliin keväällä LTKY:n edustajistossa. Opiskelijaedustajat tuovat opiskelijoiden äänen päätöksentekoon, sekä he myös viestivät Aalefista opiskelijoille ja järjestävät opiskelijoille tapahtumia.