Be heard. Alive.

Hallitus esittäytyy: Kulttuuri

Olen muutaman vuoden tehnyt kaikenlaista järjestötoimintaa täällä lappeen Rannoilla. Hallitus- ja toimarirooleja yhteensä 15+ vuotta, eli vähintään kaksi päällekkäistä pestiä jokaisena opiskeluvuotena. Näiden järjestöpestien rinnalla olen myös opiskellut energiatekniikkaa. Seuraavan vuoden aikana olisikin tarkoitus käydä loput 5 kurssia ja valmistua.

Kulttuurivastaavan hommia olin seurannut kohtalaisen läheisesti jo kaksi vuotta. Selvittelin jo vuonna 2019, mitä kaikkea kulttuurivastaavalta vaaditaan, mutta päätin hakea vasta 2021 hallitukseen. Hakemukseni lähetin muistaakseni noin viikon deadlinen jälkeen, heti hallituspaneelin jälkeen. 

Vuoden aikana on tullut tehtyä kaikenlaista mielenkiintoista ja jännää. Vuosi alkoi heti vauhdikkaasti, kun Sennin kanssa lähdettiin järjestämään LTKY meets Skinnarila tapahtumaa killoille, kerhoille ja ainejärjestöille. LTKY meets Skinnarilan jälkeen sai hetkellisesti hengähtää ennen Wapun suunnittelun aloittelua. Wapun suunnittelussa oli todella mielenkiintoista, kun sai aloittaa lähes tyhjältä pöydältä. Koronarajoitteiden takia sain suunnitella lähes koko Wapun uusiksi. Toivottavasti kuitenkin 2022 Wappu olisi perinteiden mukainen, ettei kaikkien tarvitsisi tuijotella näyttöpäätteitä. Wapun suunnitteluun ja toteutukseen hujahtaa kaikki aika, mitä kulttuurivastaavalla on siihen antaa. Aina on mahdollista kehitellä jotain pientä extraa. Kuitenkin on myös tärkeä ymmärtää omat resurssit ja voimavarat. Vaikka kulttuurivastaavalla on suurin vastuu Wapun järjestelyissä, on Wappu koko hallituksen yhteinen urakka. Tänäkin vuonna kun Wappu avattiin Lahden kaupungintalon edestä oli lähes koko hallitus paikalla.

Kesän alusta alkoi jo hitaasti fuksiviikkojen valmistelu. Suurin osa valmisteluista tapahtui kuitenkin vasta loppukesästä. Fuksiviikkojen aikaan töitä oli taas riittävästi, ettei tullut tylsää. Samalla pääsi kiertämään ja näkemään uusien fuksien tutustumista vapaavaltion sääntöihin.

Tässä oli nyt tällainen nopea katsaus siihen, mitä kulttuurivastaava vuoden mittaan tekee. Jos sinulla on kysymyksiä ja jos kulttuurivastaavan pesti tai muut hallitus hommat kiinnostaa, niin voit huoletta tulla kysymään toimistolta lisätietoja.

Lassi Onne

Lassi Onne

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan