Be heard. Alive.

Hallitus esittäytyy: Korkeakoulupolitiikka

Heipsun! Täällä kirjoittelee Roosa Grönberg, LTKY:n hallituksen korkeakoulupoliittinen vastaava. Minulla on kolmas vuosi kauppatieteitä käynnissä. Hakiessani LTKY:n hallitukseen minulla ei ollut kuin 1,5 vuottakaan opintoja takana, mutta vuosi Enklaavin hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana sytytti edunvalvonnallisen liekkini ja vuosi 2021 näytti tyhjälle. Ylioppilaskunta kiinnosti minua myös organisaationa ja miellän itseni enemmän edunvalvojaksi kuin esimerkiksi kovaksi tapahtuma/kulttuuritekijäksi, joten ylioppilaskunnan kopo -pesti oli kuin minulle tehty. Olisiko kopo -pesti myös sinulle tehty? Otetaan selvää! 
 
Voisiko tämmöiset asiat kuulua arkeesi 2022?
  • Edunvalvonnan saralla hereillä olo, kiinnostunut kaikkialla mitä opiskelijoille kuuluu.
  • Edunvalvontatoimikunnan (kiltojen edunvalvojat) ja hallopedien tapaamiset kuukausittain. 
  • Tapaamisen yliopiston kanssa: johtoporras, kielikeskus, opintopalvelut…
  • Tapaamiset valtakunnallisesti muiden ylioppilaskuntien kopojen kanssa
  • Isompi projekti: OLS-kysely ja sen markkinointi.
  • Viikoittainen Edunvalvonnan viikkokatsaus EVVK 
  • Rooli hallituslaisena: jakamassa vesipulloja tapahtumassa, lukuvuositarrojen jako, yokuntakierrokset, raportointi edustajistolle, kokoukset, aamukoulut, vuosijuhlaedustukset, seminaarit, virkistäytymiset, tulipalojen sammuttaminen, yllättävän vähän tavaroiden kantamista…
 
(Minun arkeeni on kuulunut myös opiskelua ja muita järjestöhommia. Opinnot ovat edenneet täysin aikataulussa ja mielenterveys on säilynyt. En ole todellaakaan mikään superihminen, mutta kopohommat on helposti ennustettavissa yleisesti (pari sammutettavaa tulipaloa aina välillä yllättäen), joten helppo suunnitella arki toimivaksi. LTKY:ssä jaksaminen otetaan vakavasti ja esimerkiksi viikon loma silloin tällöin on suorastaan toivottavaa. )
 
Kiinnostaako vaikuttaminen?
 
Jos kyllä, hae. Kopon ensisijainen tehtävä on opintoihin liittyvä edunvalvonta. Älä säikähdä, sillä kaikki nämä asiat hoituvat luonnollisesti ja oikeastaan heti tammikuun jälkeen tiedät edunvalvonnan isoimpia ongelmia, LUTin laadunhallinnasta, vaikuttamiskanavista, oikeastaan kaikesta… Tehtävänäsi on kuulla opiskelijoiden kuulumisia edunvalvontatoimikunnan sekä hallopedien tapaamisisssa ja viedä asioita eteenpäin esimerkiksi vararehtorille ja muissa yliopiston väen tapaamisissa. Sähköposti on myös yleinen edunvalvonnan työväline. Kopon tärkein työkaveri on Tiia, jolta saa timanttista apua ja monia asioita saa tehdä yhdessä. Yksi tämän pestin rikkauksista on työntekijän tuki ja tietotaito! Aina on joku, jolta kysyä. Valtakunnallisesti kopot näkevät toisiaan säännöllisesti etänä ja koronan jälkeen myös livenä! Vaikuttamista olen päässyt myös tänä vuonna harjoittelemaan pitämällä esityksen OLS -kyselystä LUTin johtoryhmälle, kertomaan LUTin laadunhallinnasta LTKY:n näkökulmasta auditointiin liittyen sekä nähnyt kulissit presidentin vierailusta Vielä on edessä SYL:n liittokokous, jota olen odottanut erityisesti!           
 
Oletko tiimipelaaja, joka tarvittaessa muuntautuu tiimin vetäjäksi?
 
Jos kyllä, hae. Kopo toimii edunvalvontatoimikunnan puheenjohtajana, jossa on kaikki kiltojen edunvalvojat. Tämän ryhmän koordinointi ja motivaation ylläpitäminen vaatii innostuneen vetäjän. Lisäksi hallopedien tapaamisissa olen vetänyt keskustelua eteenpäin ja keksinyt toimintatapoja, jotta tapaamisista saataisiin enemmän irti ja osallistujat olisivat aktiivisia. Kopo pesti on siis opettanut osaltaan johtajuutta ja erityisesti sopii sinulle, jos tykkäät pitää lankoja omissa käsissäsi, luoda yhteishenkeä sekä ottaa lopulta vastuun asioiden eteenpäin viemiseksi. Samaan aikaan olet osa LUTin edunvalvontatiimiä, joka yhdessä tekee LUTista entistä enemmän meidän opiskelijoiden näköisen!
 
Oletko rohkea?
 
Jos kyllä, hae. Ole rohkea ja hae. Haasta itseäsi hakemalla LTKY:n hallitukseen ja olet valmis elämäsi rikkaimpaan vuoteen, jonka jälkeen olet entistä rohkeampi. Luvassa on erittäin kattava perehdytys ja sinun ei oikeastaan tarvitse tietää sen suuremmin mistään, tärkeintä on oma kiinnostuksesi. Ole rohkea tekemään kopo -pestistä omanlaisesi, älä yritä istua mihinkään muottiin, tätä kautta toiminta kehittyy ja on motivoivaa. Jos EVVK:n pelkät feedikuvat kyllästyttää, keksi jotain uutta, kokeile uutta!  Edunvalvonta on laaja konsepti, johon mahtuu juuri sinun kokoinen tekijä, jolla on paloa. Olisi aika tylsää, jos edunvalvonta olisi samaan muottiin ängettyä tylsää löpinää joka vuosi, eihän mikään kehity sillä. 
 
Ole rohkea ja hae. Allekirjoittanut kertoo mielellään lisää
Roosa Grönberg

Roosa Grönberg

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan