Be heard. Alive.

Hallitus esittäytyy: Varapuheenjohtaja, kuntapolitiikka, tapahtumat, järjestöt, tutorointi

Ihan kohta vuosi Lytkyn hallituksessa istumista takana, vaikka vasta äsken tänne vasta haettiin. Mitä minä, Senni Auvinen, 23-vuotias energiateekkari, olen puuhastellut, hääräillyt, säätänyt ja pyöritellyt tämän vuoden aikana tässä ylioppilaskuntamme toimivaltaa käyttävässä elimessä:

Varapuheenjohtajan nakki napsahti minulle järjestäytymiskokouksessa, kuulemma osasyynä johtamiskokemus killan puolelta. VPJ-homma voi sisältää melkein mitä tahansa tai ei yhtään mitään, riippuu täysin puheenjohtajasta. Tärkeimpänä tietysti tuurasin Anniinaa parina viikkona, hänen ollessaan ansaitusti loman vietossa. Tämä ei aiheuttanut juurikaan harmaita hiuksia, sillä PJ usein kyllä järjestelee asiat melko jiiriin ennen puhelimen viikoksi sulkemista.Lytkyssä VPJ:n vakionakki on myös toimia kunniavaliokunnan puheenjohtajana. Kunniavaliokunta valmistelee esityksen edustajistolle vuosijuhlilla palkittavista henkilöistä. Siihen pääsi kasaamaan jokaisesta killasta pari sopivaa tyyppiä ja kokoustelemaan muutaman kerran. Myös vuoden teekkarin ja vuoden kylterin valintaa edeltävät toimenpiteet ovat kunniavaliokunnan harteilla.

Kuntapoliittisella sektorilla olen tehnyt tiivistä yhteistyötä KOEn edunvalvonta-asiantuntija Emma Kokkosen kanssa. Meidän tukena on ollut myös Lytkyn ja KOEn tyypeistä koostuva kuntavaikuttamistyöryhmä. Tänä vuonna työlistalla on ollut kuntavaalien alla kampanjointi opiskelijoiden houkuttelemiseksi ehdolle ja vaaliuurnille. Pandemian vuoksi tietysti vaalimessut ja muut pöhinät olivat Zoomissa ja somessa. Kesän jälkeen minä ja Emma olemme tavanneet kaikki Lappeenrannan ja Lahden kaupunginvaltuustojen ryhmät, johon syksyn aikana olen saanut tehokkaasti kulutettua ilta-aikaani. Tällä tavoin olemme valvoneet että LTKY:n ja KOEn kuntapoliittinen ohjelma on mennyt valtuustoryhmien tietoon ja pyrimme ajamaan tavoitteitamme toteutukseen.

Tapahtumia ei tietenkään alkuvuodesta ollut. Lahtikursio syyskuun alussa oli osin käsialaani, ja oikeastaan järjestöpestin nakkina pistin myös Harrastemessut pystyyn hyvinvointiviikoilla. Viestin myös järjestöille Lytkyn asioista jotka heitä koskevat ja puheenjohdin jäsenpalveluvaliokuntaa. Kyseinen valiokunta päättää rahallisista avustuksista joita jaamme yhteistyöjärjestöillemme koko yhteisöä hyödyttäviä projekteja varten.

Tutorointisalkku on sisältänyt lähinnä suunnittelua ja pöhinää. LUTin kanssa on käyty keskustelua tutoroinnin organisoinnista ja vastuualueista ensi vuonna. LTKY:n tahtotila olisi olla tutorien koulutusprosessissa enemmän mukana ja vastuussa.

Oliko se sen arvoista? No todellakin. LTKY:n hallitusvuonna olen oppinut suunnattoman paljon konkreettisia ja hyödyllisiä työelämässä tarvittavia taitoja. Eeppiset muistot, kokemukset ja uudet kaverit ovat myös olleet mukava plussa.

Senni Auvinen

Senni Auvinen

Jaa:

Lisää luettavaa

Hallitusesittelyt 2022

LTKY:n hallitus 2022 esittelee tässä artikkelissa hieman omia toimenkuviaan.   Yleiskuvaus: Mikä hallitustehtäväni on ja mitä se sisältää?     Senni: Kulttuurivastaava. Lytkyn hallituksen kulttuurivastaava

Ennusta tulevaisuutesi urasuunta!

Historia tuntee monia ennustajia. Ennustamisesta tieteenä debatoidaan, mutta epätieteellistä kristallipalloennustusta ja tiedettä yhdistää eräs oleellinen asia; molemmat perustuvat ympäristön/ilmiöiden tarkkarajaiseen havainnointiin. Siinä missä molekyylitasolla voidaan