Be heard. Alive.

Mitä LTKY:n hallituksen puheenjohtaja tekee?

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja on ylioppilaskunnan kasvot. Puheenjohtaja ottaa vastaan niin kehut kuin hakut liittyen ylioppilaskunnan toimintaan, tai no, ihan mihin tahansa opiskelijoita liikuttavaan asiaan. Lähteminen lytkyn hpj:ksi on ollut elämäni paras päätös.

Tänä vuonna olen reissanut ympäri Suomea mielenkiintoisissa seminaareissa, solminut ystävyyssuhteita ja päässyt vaikuttamaan, miltä Skinnarilainen opiskelijaelämä näyttää ja tuntuu elää. Näiden lisäksi olen päässyt kurkistamaan valtakunnalliseen päätöksentekoon, vastannut kahdesta rekrytoinnista ja esiintynyt päälle viidelle sadalle ihmiselle. Tämä vuosi on ennen kaikkea opettanut ja kasvattanut ihmisenä.

LUTin viiskymppisillä Riku Rantalan kanssa.
Ykkösaamun lähetyksen jälkeen Lahen kaupungin johtajan ja OKM:n ylijohtajan kanssa.

Olen useasti miettinyt tätä vuonna, mitä juuri minä olen tehnyt tätä vuonna. Vastausta on vaikea hakea, koska puheenjohtajan rooliin kuuluu asioiden delegoiminen, hallituksen tukeminen ja kartalla oleminen niin valtakunnallisen kuin paikallisen tason asioista. Tänä vuonna olen päässyt pönöttämään useaan paikkaan (katso kuvat). Viime kädessä, jos kukaan muu ei kerkiä, pysty tai kykene hoitamaan jotain, vastuu on ollut minulla. Päällimmäisenä nousee mieleen, kun leikattiin Nooran kanssa perjantai-iltana kymmenen aikaan lauantain vujuille oluisiin etikettejä.

Parasta hommassa on ollut se, että pääsee näkemään toimintaa laajalla skaalalla. Ei tarvitse olla minkään alueen asiantuntija, mutta täytyy olla tasaisesti kiinnostunut kaikesta. Puheenjohtajana täytyy pystyä allekirjoittamaan lytkyn linjat, ja lobbaamaan niitä aina tarvittaessa. Tänä vuonna olen päässyt osaksi poliittista päätöksentekoa (huom! puoluepoliittinen ja poliittinen päätöksenteko on eri juttu). 

Ylen tv-haastattelussa.
Lateduon äänityksessä.

Hallituksen puheenjohtaja johtaa toimiston operatiivista toimintaa pääsihteerin kanssa. Vastuu jakautuu niin, että puheenjohtaja vastaa hallituksesta ja pääsihteeri työntekijöistä. Raja on kuitenkin aika veteen piirretty ja ohjaamista, ideointia ja keskustelua tapahtuu kaikkiin suuntiin meidän toimistossa. 

Paras muisto tässä vuodessa on ollut Late-Duon LTKY-biisin äänitykset. Oli mieletön kunnia, kun meitä kysyttiin mukaan laulamaan taustoja kyseiseen biisiin. Valitettavasti kukaan meistä ei omistanut kultakurkkua ja jouduimme ottamaan äänitykset useampaan otteeseen. Biisin voit käydä kuuntelemassa täällä. 

Tähän pestiin ei ole suoranaisesti mitään vaatimuksia. Olin itse toissavuoden hallituksessa mukana. Olisi hyvä tietää, millainen organisaatio LTKY on sekä missä elimessä tehdään minkäkin tasoiset päätökset. Jonkinlainen LTKY-tausta on nähty yleensä positiivisena asiana valinnassa.

Pia Etelävuori

Kirjoittaja on LTKY:n hallituksen puheenjohtaja.

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan