Be heard. Alive.

Kampukset ja yrityssuhteet

Päädyin hallitukseen puoliksi vahingossa ja puoliksi pitkän harkinnan kautta. Tähän pisteeseen johti kohtalokas lause LTKY:n toimistolla kahvikupin ääressä: ”Kyllähän sitä tekisi mieli hallitukseen hakea, jos valmistuminen ei olisi niin lähellä.” Lauseen kuuli sattumalta tämän vuoden puheenjohtajamme Pia ja lopun voittekin päätellä itse. Hallitukseen hakiessani jouduin punnitsemaan monia asioita mm. sitä pitäisikö kiirehtiä loput opinnot vain nopeasti kasaan vai lähtisikö mukaan toimintaan, joka on aina tuntunut siltä omalta jutulta. Päädyin kuitenkin siihen, että lähtisin kokeilemaan mitä hallitusvuosi tuo tullessaan, enkä ole kertaakaan joutunut katumaan päätöstäni.

Hallitushommista minulle valikoitui ensinnäkin Lahden ja Turun kampuksista vastaaminen. Tämä on pitänyt sisällään yhteydenpitoa, vierailuja ja esimerkiksi vappukasteen järjestämistä Turun Vartiovuorenmäellä sekä hirvipatsaan lakitusta Lahdessa. Vastuualueisiini kuuluu myös yrityssuhteet, sisältäen olemassa olevien suhteiden hoitamista sekä uusien luomista. Pestini puolesta olen myös päässyt osallistumaan esimerkiksi TEK:in lanseeraaman Teekkarin Työkirjan tekoon, sekä tapaamaan muiden ylioppilaskuntien työelämäsektorien edustajia. Näissä tilaisuuksissa on aina mukava päästä jakamaan ajatuksia ja vertailemaan miten asiat hoidetaan muissa ylioppilaskunnissa.

Vappupäivänä kurkipatsas sai lakin Pian avustuksella.
Hallitusvuosi on vienyt myös reissulle ympäri Suomea. Yksi mieleenpainuvimmista reissuista oli Salpausselän kisat Lahdessa.
Juhlavuoden kunniaksi myös Punkkerimäki sai juhlavuosilogon. Samana päivänä opimme myös suunnittelun tärkeyden ennen varsinaisen työn aloittamista.

Omien vastuualueiden lisäksi ylioppilaskunnan hallituksessa pääsee tekemään myös kaikkea mahdollista muutakin ja on varmaa, että koskaan ei tarvitse viettää toimetonta hetkeä. LTKY:llä on merkittävä rooli lappeen Rantalaisen opiskelijakulttuurin edistämisessä, joten oman roolin lisäksi on ollut antoisaa päästä vaikuttamaan kulttuurin luomiseen ja sen ylläpitämiseen erilaisten tapahtumien muodossa.

Kulunut vuosi on vaatinut paljon työtä ja aikaa, sekä ajoittain aiheuttanut harmaita hiuksia. Kuitenkin tämä vuosi on kokonaisuudessaan antanut kaksinkertaisesti takaisin sen minkä on ottanutkin. Myös pelko siitä, tulenko pärjäämään näissä hommissa osoittautui turhaksi. Itselläni ei ole taustalla kokemusta kiltatoiminnasta, mutta hyvin pian huomasin, että näissä hommissa pärjää jos vain löytyy kiinnostusta, intoa sekä halua oppia. Myös tukea ja apua on saanut sekä hallitukselta että toimiston porukalta läpi vuoden. Kokonaisuudessaan tämä pesti on antanut mittaamattoman arvokasta kokemusta ja opettanut uusia taitoja. Kertaakaan en ole siis katunut tuota lipsahdusta kahvihuoneessa, joka johti tähän vuoden mittaiseen matkaan.

Anna Hirsimäki

Kirjoittaja on LTKY:n hallituksen jäsen, joka vastaa Lahden ja Turun kampuksista, yrityssuhteista sekä työelämästä.

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan