Be heard. Alive.

Järjestöt, hyvinvointi ja kaikkea muuta kivaa

Oma Lytkyurani alkoi marraskuussa 2018, kun puhelimeeni tuli viesti, missä luki ”Moi, ootko aatellut hakea lytkyn hallitukseen?”. Tuo viesti toi itselleni vuoden mittaisen seikkailun vaikuttamisen, tapahtumien järjestämisen, uuden oppimisen, lähes koko Suomen halki reissaamisen ja ihan rehellisen tekemisen parissa.

Hallituksessa pestiini ovat kuuluneet järjestöt, jäsenpalvelut, liikunta ja hyvinvointi. Tehtävääni on kuulunut useiden tapahtumien, kuten Jääriehan ja hyvinvointiviikkojen järjestäminen, yhteydenpito harrasteyhdistyksiin sekä opiskelijoiden edunvalvonta liikunnan ja hyvinvoinnin saralla. Lisäksi työni jälki on näkynyt mm. juhlavuosityöryhmässä, keväällä olleessa Lahtikursiossa sekä kesäsitseillä.

Parasta vuodessa on se, kuinka asioihin on päässyt aidosti vaikuttamaan ja toimintaa kehittämään. On palkitsevaa huomata, kuinka sekalaiset ajatukset päässä muuttuvat suunnitelman kautta konkreettisiksi asioiksi tai tapahtumiksi. Lisäksi on ollut kiva saada tuoda omia mielenkiinnonkohteita osaksi hallituspestiä. Kiinnostukseni viestintään on näkynyt siinä, että kauttani ovat kulkeneet useat julisteet, pöytäkolmiot ja Facebookbannerit ja olen päässyt kehittämään LTKY:n ja harrasteyhdistysten välistä viestintää. Tärkeää on kuitenkin muistaa myös se, että tilaa epävarmuudelle tai epäonnistumiselle on ja riittääkin, että tekee parhaansa.

Lahden hirvipatsas sai sekä teekkari- että insinöörilakin.
Hallitustoiminta on (myös) hauskaa.

Taustaa itselläni oli toimihenkilöpestistä killassa, tapahtumavastaavan pestistä aiemmassa ainejärjestössäni sekä partiotoiminnasta. Suurin hyöty on ollut se, että minulla oli ennakkokäsitys tapahtumien organisoinnista ja pystyin hahmottamaan suuria kokonaisuuksia ja projekteja. Olipa tausta kuitenkin mikä tahansa, uusia asioita joutuu (eli pääsee) joka tapauksessa opettelemaan. Hallitukseen kannattaa siis hakea rohkeasti, tärkeintä on reipas ja toimeen tarttuva ote, halu oppia uutta ja tehdä töitä yhä paremman ylioppilaskunnan ja opiskelijayhteisön eteen.

Mieleenpainuvin muisto Lytkyvuodestani on varmaankin Jäärieha maaliskuussa 2019. Jäärieha oli ensimmäinen Lytky-projektini ja oli hienoa nähdä, kuinka sidosryhmien, budjetin ja tapahtumien solmu excelissä muuttui lopulta onnistuneeksi talvitapahtumaksi, missä paikalla olivat niin Puolustusvoimat, paloauto, valjakkokoiria, talutusratsastusta, kuin meidän kiltojen ja harrasteyhdistysten ohjelmapisteitä. Upeaa talvista auringonpaistetta, lasten riemua ja opiskelijoiden värikkäitä haalareita oli ilo katsoa.

Jäärieha keväällä 2019.
Tapani mukaan nukahtanut.
Hae hallitukseen!

Kykyni nukahtaa lähes mihin tahansa on herättänyt hupia ja välillä kateutta muun hallituksen silmissä. Vuoden aikana olen käynyt nukkumassa mm. Helsingissä, Siuntiossa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä ja Kuopiossa, eli kilometrejä on kertynyt mutta niin on kertynyt hyviä muistoja ja hauskoja kokemuksia! Laita viestiä tai tule rohkeasti juttelemaan toimistolle hallitushommista! 🙂

Noora Rautio

Kirjoittaja on LTKY:n hallituksen jäsen, joka on vastuussa järjestöistä, jäsenpalveluista, liikunnasta ja hyvinvoinnista.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lisää luettavaa

Yhteiskuntatieteiden koulutusvastuu LUT-yliopistoon?

LUTin hallitus päätti eilen, että yliopistomme hakee tulevana syksynä opetus- ja kulttuurinimisteriöltä yhteiskuntatieteiden koulutusvastuuta. Ministeriö on ilmoittanut käsittelevänsä korkeakouluilta tulevia – todennäköisesti useita kymmeniä –

Kuntavaalit 2021

Ennakkoäänestyksen ja vaalipäivänä äänestämisen ero

Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestys kotimaassa tapahtuu 26.5.-8.6.2021 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021. Ennakkoäänestyspaikat ovat siis juuri avanneet ovensa ympäri Suomen. Mutta, miten vaalipäivänä äänestäminen eroaa

palautteesta tekoihin

Palautteesta tekoihin

LTKY toteuttaa vuosittain OLS eli Opetuksen laatuselvitys -kyselyn. Tänä vuonna kyselyä pyrittiin hieman tiivistämään ja miettimään kysymysten muotoilua sekä tarpeellisuutta. Kyselystä poistettiin suoraan hyvinvointiin liittyvät