Be heard. Alive.

Viestintä, yrityssyhteet ja työelämä

Viestintä, yrityssuhteet ja työelämä

Marraskuu kolkuttelee jo ovella, ja edessä onkin myös LTKY:n hallitukseen hakeminen! Tästä alkaa artikkelisarja “Hallituksen esittely 2020”, jossa jokainen meistä tämän vuoden lytkyläisistä kertoo omasta vuodestaan. Artikkelit julkaistaan joka toinen päivä, joten pysythän kuulolla, ja lue ainakin se artikkeli, jonka vastuualue sinua kiinnostaisi! 

Tässä kaikki sarjan osat:

1. Viestintä, yrityssuhteet ja työelämä
2. Korkeakoulupolitiikka
3. Sosiaalipolitiikka, varapuheenjohtaja, liikunta ja hyvinvointi
4. Järjestöt ja tapahtumat
5. Kuntapolitiikka, etäkampukset Lahti & FITech sekä kansainvälisyys
6. Kulttuuri ja tuutorointi
7. Puheenjohtaja 

Ennen kuin hyppäämme viestinnän maailmaani, sanonpahan vain: en ole koskaan kuullut kenenkään katuneen hallitusvuoteen hakemista ja sitoutumista – mutta hakematta jättämistä olen.

Tosiaan, en ihan muista miten tänne päädyin, mutta siihen vaikutti ainakin puhelussa kuultu ”harkitse vakavasti hallitukseen hakemista” ja kellarin tiskillä kiinnostusta herättänyt ”ens vuonna me tarvitaan viestintää ja sä olisit just sopiva”. Vuosi sitten takana oli yksi vuosi Enklaavin hallituksessa ja edessä killan puheenjohtajakisa. Onneksi kuuntelin kannustuksia, ja uskalsin jättää pj-kisan ja hakea Lytkyyn, vaikka olinkin vasta toisen vuoden opiskelija!

Mun vuosi on ollut aika hektinen ja kiireinen, mutta se on myös ollut juuri sellainen, kuin oon siitä itse rakentanut. Vuoden alussa mua ei varsinaisesti oikein perehdytetty, vaan annettiin suoraan vapaat kädet tehdä lähes mitä vain, mitä keksin. Hirvitti ja jännitti, mutta myöhemmin tarkasteltuna juuri tämä vapaus rakentaa oma työ on ollut ehkä arvokkainta, mitä olen Lytkystä saanut. Se on opettanut priorisoimaan, aikatauluttamaan, analysoimaan, ideoimaan, suunnittelemaan, kokeilemaan rohkeasti ja ottamaan niskasta kiinni, kun haluaa asioita aikaan. Just sellasia juttuja, joista varmasti tulen hyötymään lopun ikääni.

Kolme hallituslaista illan häärässä soihtujuen kanssa, teekkari- ja kylterilakit päässä.
Meikä hallituskaverien Anniinan ja Hennan kanssa tämän syksyn lakinlaskijaisissa! Kuvaaja: Lassi Onne.

Mun vastuulla on siis viestinnän lisäksi myös yrityssuhteet ja työelämä, jotka on kuitenkin käyttämästäni työajasta kattaneet ehkä enintään 10%. Mulle jo vuoden alussa oli selvää, että aion keskittyä paljon vahvemmin viestinnän kehittämiseen kuin yrityssuhteiden ja työelämän kehittämiseen, mutta olen mä päässyt muun muassa soittamaan kolmen minuutin puhelun Kyrön toimarille, että saataisiinko pari pulloa käsidesiä opiskelijoille, ja istunut muutamassa pidemmän kaavan yhteistyöpalaverissakin.

Viestinnässä oonkin päässyt tekemään paljon enemmän: vuoden alussa suunnittelemaan uuden ilmeen meidän sosiaalisiin medioihin, tuottanut päivittäistä somesisältöä ja myös jatkuvia somesarjoja, kuten TipsiTiistaita ja EVVK:ta, ideoinut ihan hulluja projekteja tosi lyhyessä ajassa (fun fact: kevään WWWappu keksittiin Oonan kanssa about 2 viikkoa ennen toteutusta. Ei ehkä aikataulu, jota suosittelisin muille, mutta tulipahan otettua tuumasta toimeen! Syksyn harrastuskokeilut sentään keksittiin jo keväällä, vaikka itse suunnittelu tehtiinkin taas aika nopeasti syksyn alussa), järjestänyt kuvaussessioita ja oppinut tuottamaan niin visuaalista kuin sisältöpuoltakin uusille nettisivuille, sekä pohtinut viestintää syvemmin strategian ja suunnitelmallisuuden kautta. Näiden lisäksi päivittäin oon päässyt myös tekemään sitä hallitustyöskentelyä, johon kuuluu niin kokoukset, kahvihetki-ideoinnit, reissut SYL:n seminaariin ja sektoritapaamiseen, ja oonpa käynyt jopa kahdesti Lahdessakin keväällä tutustumassa sekä syksyllä orientaatiopäivillä.

Kuvakollaasi somen kuvista, joissa Meeri esiintyy
Ainakin näissä kaikissa oon päässyt näyttämään naamaani Lytkyn somessa.

Vielä sen haluan sanoa, että Lytky on mahtava työporukka: jokainen voi olettaa, että sovitut hommat tulee tehtyä, jokainen auttaa myös toisen vastuualueella tarvittaessa, ja jokainen tsemppaa toisiaan tekemään paremmin, ja ideoi yhdessä myös niitä juttuja, jotka ei itselle suoraan kuulu. Mä oonkin oppinut vuoden aikana paljon toki viestinnästä, mutta myös meidän koko organisaatiosta, vaikuttamisesta, kentästä jolla me työskennellään, strategioista ja tulevaisuuden näkymistä.

Lytky on ollut mulle sellanen trampoliini: Se tukee ja antaa vauhtia pomppuihin, eikä rajoita, miten korkealle tai kuinka usein haluat hypätä. Kun iltapäivällä tuntuu, ettei tästä taaskaan tuu yhtään mitään, oon jo tunnin päästä keksinyt uuden (tyhmänrohkean) idean, jota oon aivan innoissani toteuttamassa – ja Lytky pompauttaa mut taas korkeammalle toteuttamaan näitä mun ideoitani. 

Niin, Lytky taitaa olla opettanut mulle paljon enemmän, kuin oon itse pystynyt sille antamaan. Ei ollenkaan huonompi diili.

Meerimaria Ketokulta

Kirjoittaja on LTKY:n hallituksen jäsen, joka vastaa viestinnästä, yrityssuhteista ja työelämästä, sekä tykkää hassuista metaforista.

Jaa:

Lisää luettavaa

Wapun historian lyhyt oppimäärä

Wappujuhla? Vappua vietetään 1. toukokuuta. Se merkitsee useimmille iloista karnevaalijuhlaa kevään tulon kunniaksi. Sana vappu juontaa juurensa 700-luvulla eläneestä katolisesta Pyhästä Walpurgista, jonka muistopäivää vietettiin suomalaisessa ja ruotsalaisessa kulttuurissa 1.

Epäpoliittinen epävaalitilaisuus

Kävelen sisään yliopistomme suurimpaan luentosaliin. Tapahtuman varsinaiseen alkuun on 15 minuuttia, mutta penkkirivit ovat jo miltei täynnä. Saamme paikat, mutta emme tulleet hetkeäkään liian aikaisin, sillä kohta ihmiset etsivät jo