Be heard. Alive.

Vaaliliitot esittäytyy: Kokoomusmieliset

Nostetaan opiskelijoiden tulorajat pysyvästi!

Ei rangaista ahkeruudesta. Haluamme nostaa opiskelijoiden elintasoa nostamalla merkittävästi opintotuen tulorajoja. Opiskelijalla on oltava mahdollisuus vaikuttaa tulotasoonsa tekemällä töitä opintojen ohella. Opintotuen saamisen ehto on riittävä opinnoissa eteneminen. Jos se täyttyy ja opiskelijalla riittää vielä aikaa ja intoa ahkeroida töissäkin, niin minkä takia yhteiskunnassa halutaan rangaista siitä? Ei ole mitään järkeä ylläpitää nykyistä järjestelmää, joka on valtion taloudelle haitallinen ja joka keinotekoisesti estää opiskelijoita kartuttamasta varallisuutta ja työkokemusta tulevaisuutta varten. Kokoomusmieliset eivät kannata työnteon rajoittamista.

Terapiatakuu ja mielenterveys!

Haluamme, että jokainen opiskelija on valmistuttuaan hyvinvoiva ja työkykyinen. Mielenterveysongelmilla on vakavat seuraukset ja niiden vaikutukset näkyvät myös yhteiskunnallisella tasolla. Opinnot saattavat viivästyä merkittävästi tai pahimmassa tapauksessa jäädä kokonaan kesken, eikä opiskelija pääse saavuttamaan täyttä potentiaaliaan. YTHS:llä tulee olla riittävä määrä lääkäreitä ja hoitajia, joille turvataan tarvittavat resurssit nopean hoitoon pääsyn mahdollistamiseksi. Yksikin mielenterveysongelmien ja avunsaannin hitauden syrjäyttämä opiskelija on valtava menetys yksilön itsensä lisäksi myös yhteiskunnalle.

Heipat pakkojäsenyydelle!

Jäsenyyden pakollisuus asettaa yleisesti ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijat eriarvoiseen asemaan. Myös yliopisto-opiskelijoille on annettava vapaus äänestää jaloillaan, jos ylioppilaskunnan edustamat arvot eivät vastaa omia tai jäsenyydellä ei saa kohtuullista vastinetta rahoilleen. Kokoomusmieliset eivät kannata pakkojäsenyyttä.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lisää luettavaa

Edustajistovaalit tulevat! Oletko valmis?

Edustajistovaalit tulevat – oletko valmis?

Tämä artikkeli on osa sarjaa ”Edustajistovaalit”. Tässä kaikki sarjan osat: Edustajistovaalit tulevat – oletko valmis? Usein kysytyt kysymykset – Edustajistovaalit 2021 Ylioppilaskuntamme, LTKY:n ylin päättävä elin,

Aluevaalit

Olet hyvin todennäköisesti sattunut kuulemaan, että Suomessa käydään tammikuussa aivan uudenlaiset vaalit – aluevaalit. Oliko ensimmäinen reaktiosi  ’’Mitä ihmettä, taas uudet vaalit? Mistä näissä edes

Vaaliliitot esittäytyy: Pro-Teesi-Puolue

Tämä artikkeli on osa sarjaa ”Edustajistovaalit”. Tässä kaikki sarjan osat: Edustajistovaalit tulevat – oletko valmis? Usein kysytyt kysymykset – Edustajistovaalit 2021 Vaaliliitot esittäytyy: Pro-Teesi-Puolue Vaaliliitot esittäytyy: