AnkkuriTapahtumat

DuuniDay

Hei sinä LUT:n tai LAB:n opiskelija!

Virtuaalinen rekrytointitapahtuma DuuniDay pyörähtää käyntiin tiistaina 26.1. klo 10! Tapahtumaan kannattaa kuitenkin valmistautua hyvissä ajoin, koska esimerkiksi henkilökohtaisten tapaamisten varaaminen yritysedustajien kanssa alkaa jo perjantaina 15.1. Jos haluat tietää, mitkä yritykset ovat kiinnostuneita juuri oman alasi opiskelijoista, niin kannattaa lukaista tämä taulukko. Tsekkaa loput tiedot JobTeaserin DuuniDay-tapahtumasta ja tule mukaan!

 

LTKY tiedottaa
Ankkuri

Teekkarilakkitilaus, erä 2

Fuksien kohokohta Wappu lähestyy ja sitä ennakoiden on aika tilata teekkarilakki, jotta sen pääsee hohtavan valkoisena painamaan päähänsä kun aika koittaa! Lakki maksaa tänä syksynä opintonsa aloittaneille 134 euroa ja muille lakkiin oikeutetuille 145 euroa. Lasku lakista tulee sähköpostilla maaliskuun alkupuolella. Deadline tälle toiselle lakkien tilauskierrokselle on 4.2.2021. Tämä on viimeinen tilaisuus tilata lakki Wapuksi 2021! Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja antaa LTKY:n toimistosihteeri Virpi Partti joko toimistolla, puhelimella numerosta 045 261 2670 tai sähköpostilla [email protected].

Lakin pääsee tilaamaan täältä

HUOM! LUT Highway -opiskelijat voivat tilata lakin vasta saatuaan päätöksen täydestä tutkinto-oikeudesta.

 

Kuntavaalit 2021

LTKY on yhteistyössä KOEn sitoutunut kanssa vaikuttamaan vuoden 2021 kuntavaaleissa ja toivoo aktiivisuutta myös opiskelijoiden osalta. Vaalit tuovat opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kuntansa politiikkaan pitkäaikaisesti, sillä valtuutetut valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan(ei pakolle 4 vuotta). Opiskelijan ei tarvitse myöskään vain äänestää vaan ehdolle voi myös asettua maaliskuun kolmanteen päivään saakka, jos vaikuttaminen . LTKY julkaisee materiaaleja ja jatkaa vaikuttamista kevään aikana, joten kannattaa seurata LTKYn tiedotuskanavia, kuten Instagramia ja facebookia. 
Lisätietoa: Kuntavaalit 2021 Q&A

 

YTHS


YTHS laajennus

YTHS piiri laajeni 1.1.2021 koskettamaan yliopisto-opiskelijoiden lisäksi myös AMK-opiskelijoita. Tämän takia YTHS-maksu, jonka olet aiemmin tottunut maksamaan LTKY:n jäsenmaksun yhteydessä, tulee maksaa oma-aloitteisesti Kelan kautta. Maksu on 35,8€ per lukukausi, ja sen voi maksaa Kelan kautta vaikka heti, kuitenkin viimeistään 31.1.2021. Sinun tulee maksaa maksu Kelalle ennen kuin voit käyttää YTHS:n palveluja tammikuussa! Lisätietoja maksamisesta löydät Kelan nettisivuilta.

YTHS-maksu kattaa nyt enemmän kuin ennen, sillä hammaslääkärikäynneillä ei ole enää omaa hinnastoa, vaan ne kuuluvat YTHS-maksuun kuten muutkin palvelut. Peruuttamattomien aikojen hinnasto pysyy samana.

Lahteen Niemenkadulle on perustettu uusi, oma YTHS-piste! Tammikuun alusta alkaen hammaspuoli on edelleen ulkoistettu Kymppihampaalle, mutta muut palvelut löydät Lahden YTHS-pisteeltä.

YTHS on ottanut käyttöön valtakunnalliset palvelunumerot, joiden kautta ajan varaaminen onnistuu kuten aiemminkin. Puhelinpalvelu ohjaa tarvittaessa paikallisen YTHS:n puheille. Selfin käyttöön ei tule muutoksia.

YTHS:n piiriin kuuluvat vain perustutkinto-opiskelijat, eli saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen väylän opiskelijat ja jatko-opiskelijat kuuluvat jatkossa kunnallisen terveydenhuollon piiriin (Lappeenrannassa Eksote, Lahdessa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä).

Lue lisää sekä löydä vastaukset kysymyksiisi täältä!

 

Muuta ajankohtaista

Vaalityöntekijäksi Lappeenrannan kaupungille!


Rekrytoimme vaalityöntekijöitä Lappeenrannan kaupungin  
kuntavaalien ennakkoäänestyspaikolle ajalle 7. – 13.4.2021. 
Hakijalta edellytetään perustaitoja tietokoneen käytöstä, asiakaspalvelutaitoja sekä  sitoutumista työtehtävien hoitamiseen. Valituille vaalityöntekijöille järjestetään vaaleihin  liittyvät koulutustilaisuudet. 
Kelpoisuus: Vaalitoimitsijana ei voi olla vajaavaltainen eikä myöskään ehdokas, hänen  puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Kelpoisuuteen vaikuttava  ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa kunnassa: esimerkiksi kunnassa A  ehdokkaaksi asetetun sisarus ei ole kelpoinen vaalitoimitsijaksi missään  kunnassa. Vaalitoimitsijan tulee myös olla 18 vuotta täyttänyt. 
Työvuorot sijoittuvat klo 7.30- 20.30 välille (max. 9h/pv). Vuoden 2019 vaaleissa palkkio oli  arkena 20,50 euroa/tunti ja viikonloppuna 31 euroa/tunti, vuoden 2021 vaalien osalta  päätöstä ei ole vielä tehty. Palkkio lienee kuitenkin samaa suuruusluokkaa. 
Mikäli kiinnostuit, voit ilmoittautua hakijaksi oheisen linkin kautta 
https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/ga8uhorwra
HUOM: linkin takaa löytyvän lomakkeen lisätietoja kohdassa voit kertoa lyhyesti itsestäsi Ilmoitamme valinnoista viimeistään helmikuun aikana. 
Lisätietoja: 
Miia Haiko 
[email protected] tai 0404877154 
Tiina Ilves 
[email protected] tai 040 7457566

Osallistu tutkimukseen! 

Haluaisitko osallistua Tampereen yliopiston psykologian oppiaineen tutkimukseen “Tutkimus palautteen vastaanottamisesta”? Tutkimukseen osallistutaan verkossa, ja se kestää noin viisi minuuttia. Tutkimuksessa luetaan lyhyitä runoja ja annetaan niistä palautetta. Jokainen vastaus on arvokas, joten kiitos paljon kiinnostuksestasi! Tutkimuksen ja lisätietoja löydät täältä.