Be heard. Alive.

Torkuttajan vinkit etäopiskeluun

Kotona on vaikeampi saada aikaiseksi ja en ole ollutkaan tänä syksynä tehokkain opiskelija. Päädyinkin etsimään muutaman vinkin etäopiskeluun ja kotona opiskelemiseen.

Suurin haaste itselleni on ollut herääminen aikaisin aamulla varsinkin, jos ei ole ollut mitään, minne mennä. Jos et ole aamuvirkku, älä yritä turhaan herätä ennen seitsemää, mutta laita kuitenkin joku herätys ja jätä torkuttaminen välistä. Kaikille ei sovi sama unirytmi, joten etsi itsellesi tehokkain.

Aikatauluta! Päivälle on hyvä saada jonkunlainen rytmi ja kun opiskelee ahkerasti päivällä, voi rentoutua rauhassa illalla. Pienien tavoitteiden asettaminen mahdollistaa onnistumisen fiilikset ja tietysti pienet palkitsemiset. Oli sinun palkintosi joku herkku, seuraava jakso lempisarjassa tai joku ihan muu, on hyvä luoda jotain kivaa odotettavaa päivään.

Luodessa aikataulua viikolle on tärkeä muistaa syödä hyvin ja liikkua kodin ulkopuolelle. Koira on toiminut itselle hyvänä syynä lähteä ulkoilemaan. Suosittelen muillekin pientä kävelylenkkiä tai muuta ulkoilua päivittäin mökkihöperyyden estämiseksi.

Olen huomannut, että kaikkialla kehotetaan vaihtamaan normaalit vaatteet päälle, vaikka ei lähtisikään minnekään. Itse pidän nimenomaan päivistä, kun voi olla rennoissa vaatteissa siistien vaatteiden ja farkkujen sijaan. Säästää myös aamuisin aikaa, kun ei käytä aikaa laittautumiseen.

Opiskelijoilla on usein pienet asunnot ja siksi voi ollakin haastavaa tehdä kunnollista työpistettä, mutta on tärkeää eritellä opiskelu ja rentoutuminen toisistaan. Tärkeintä on nousta sängystä, koska aivot mieltävät sängyn nukkumiseen ja siksi keskittyminen voi olla haastavampaa.

Kannattaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Kaikki minun kanssa joskus opiskelleet voivat todeta, että tämä ei todellakaan vahvuuteni ja siksi onkin hyvä päättää keskittyvänsä opiskeluun tietyn aikaa, esimerkiksi 45 minuuttia ja sitten saa pitää pienen tauon.

Luentoja katsoessa kannattaa tehdä muistiinpanoja, vaikka ne tuntuisivatkin välillä turhilta. Tietokoneelta luentoa katsoessa on helpompi menettää keskittyminen, koska kotona on enemmän häiriötekijöitä ja muistiinpanojen kirjoittaminen pakottaa keskittymään.

Vielä viimeinen vinkki: laita se puhelin sivuun.


Oona Tuomisto.

Kirjoittaja on LTKY:n tiedottaja ja toivoton torkuttaja

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan