Valitettavasti koronavirus vaikuttaa edelleen opiskelijoiden elämään, ja siksi joudumme pitämään Wapun etäWappuna. Olemme onnistuneet saamaan monia perinteisiä Wapputapahtumia tällekin vuodelle, mutta valitettavasti joudumme siirtämään kasteen ensi syksyyn. Kasteen uusi päivämäärä on 29.8.2021, jos tuleva koronatilanne sen sallii.

Ei tarvitse kuitenkaan surra liikaa etäWappua, koska tänäkin vuossa Suomen pisin Wappu valtaa lappeen Rannat, Lahden ja käytännössä koko Suomen etäWapullaan. 

Jokaiselle Wapun päivälle on jotain ohjelmaa, johon kaikki voi osallistua. Perinteisille notskeillekin voi osallistua eCampus Discordissa ja valvoa auringonnousuun asti kuunnellen puujalkavitsejä.

Mikäli haluat tapahtumasi näkyviin Wappuohjelmaan ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Haluamme huomauttaa, että aikataulut ja ohjelmat saattavat muuttua ja niitä päivitetään tarkemman tiedon tullessa ilmi.

13.4. Tiistai

Suomen pisin Wappu avataan tänä vuonna salaisesta paikasta, joten kannattaa ottaa LTKY:n omat somet  ja Norpparadio seurantaan. Wappu kuitenkin avataan perinteiseen aikaan eli kello 12:00.

14.4. Keskiviikko

Are you tired of life only revolving around your studies? Looking for something fun to do? If you answered yes, save the date!!
We’re bringing you the Spirit of the Pirates of the Baltic Sea event! The event will consist of different tasks to be completed during the day and you can participate from wherever you are. The exact schedule and tasks will be published on this page closer to the event, but you can already start preparing by gathering all the possible pirate costume and other pirate related items you can find. You can also start looking for 1-2 friends to team up with! Re-watching your favorite pirate movies is a good idea, too. 
 
What: Fun activities
When: 14.4.
Where: Anywhere!
Tickets: 0€, sign up TBA
 
See the Facebook event from here!

15.4. Torstai

Vuoden 2021 etäwappuna on luvassa parasta mitä tietokoneen edessä voi (housut jalassa) tehdä, pelata videopelejä tietenkin. Tule pelaamaan yksin tai kavereidesi kanssa vanhoja lempipelejäsi tai kokeilemaan jotain uutta. Peliseuraa löytyy varmasti!

Pelejä ja peliseuraa löytyy joka lähtöön. Ralliautoilusta piirtokilpailuun, ja kynäristä miinaharavaan. Pelaajia on puoliammattilaisista täysiin n00beihin.

Luvassa on pelejä muun muassa Counter Strike, Left 4 Dead 2, Dota 2, League of Legends, Dirt Rally 2, Apex legends, Rocket League, Among Us, No Man’s Sky, Civilization, Scribbl ja paljon muuta.

Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, mikin, ja pelit joita haluat pelata. Toivomme että varmistat etukäteen pelien, joita haluat pelata olevan asennettuna ja päivitettyinä uusimpaan versioon.

Tapahtuma alkaa torstaina 15.4 klo 18:00 E-campus/Lagfest discord kanavalla. Nähdään siellä!

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

16.4. Perjantai

LABin Lappeenrannan kampuksen ainejärjestöt LaKOSTE, LapIO, LaGeR, LaKu sekä LapTOp lyövät voimansa yhteen ja järjestävät yhteistyössä vuoden mahtavimmat etäsitsit!
Tapahtuma järjestetään tapahtuman omalla Discord-kanavalla ja teemana on FESTARIT!
Kaiva siis pölyttyneet festarivaatteet esiin ja lähde kokemaan palanen menetetyistä kokemuksista!
MITÄ: LABfest sitsit
MISSÄ: Tapahtuman Discord-kanava
MILLOIN: 16.04.2021 klo 18:00
KENELLE: KAIKILLE!
DC: Haalarit & festarit
MITÄ MAKSAA: 10 € ilman ruokaa, 13 € ruoan kanssa

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

17.4. Lauantai

Tekeekö mielesi seikkailulle, mutta ulos ei voi mennä? Oletko synnynnäinen ongelmanratkoja? Tarvitsetko pientä irtiottoa kouluhommista? Mikäli vastasit kyllä, osallistu siis Wamazing Raceen!

TV:stä tuttu Amazing Racehan vei kilpailijoitaan ympäri maailman erilaisten pulmien ja tehtävien höystämänä, ja onnistuneista suorituksista annettiin ohjeita seuraavalle rastille. Tämä visailu ei palkitse voittajiaan miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla, mutta palkintoja on parhaille kyllä tarjolla!
 
Maailman mantereiden sijaan nyt seikkaillaan internetissä erilaisten LUT-teemaisten pähkinöiden ja tehtävien parissa. Kisailuaikaa on kaksi päivää, lauantaista 17.4. sunnuntaihin 18.4., ja suorituksen voi tehdä tällä aikavälillä silloin, kun kisailijalle itselleen parhaiten sopii. Suoritukseen kannattaa varata aikaa noin tunti. Maaliin pääseminen on tietenkin hieno saavutus, mutta tässä kisassa on myös kyse nopeudesta. Virittäkää siis päänne visailutaajuudelle ja lunastakaa voitto itsellenne! Vastauslomake lisätään tälle sivulle, kun kisa alkaa.
 
Amazing Racen hengessä osallistua voi myös 2-4 hengen joukkueena, mikäli yksilösuorittaminen ei innosta. Muistakaa kuitenkin toimia korona-ohjeistusten mukaisesti.
 
Kyselyn lopussa voi myös lisätä kuvan omasta wwWappuilustasi. Kuvista tehdään kooste, joka julkaistaan tälle sivulle voittajien julkaisun yhteydessä.
 
MITÄ: Wamazing Race, www-visailu
MISSÄ: Internetissä, omalta päätelaitteelta käsin
MILLOIN: 17.4. klo 00.01 – 18.4. klo 23.59
MIKSI: Visailut on aina kivaa ajanvietettä

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

18.4. Sunnuntai

Etäwappu nro 2 tulee! Oletko henkisesti valmis vai jo lopen kyllästynyt? Kaipaatko rempseitä sitsilauluja, tahdotonta kaanon-laulua ja entistä huonompia puheita laulujen välissä vai haluatko vain kokea jotain uutta? Ei hätää, sillä Kulttuurijaosto tuo Skinnarilan etäwappuun uuden tapahtuman sunnuntaina 18.4.2021 klo 16: Parvekesitsit! Siis kajauttakaamme Karjalasta niin että koko lappeen Ranta, tai ainakin koko Skinnarilan VapaaValtio raikaa joten tule mukaan!

Tapahtuma on kaikille ilmainen, mutta järjestäjä ei vastaa sitsaajien juomista tai eväistä. Sitsit toteutetaan turvavälit ja kokoontumisrajoitukset (max 6 henkilöä/parveke) huomioiden sitsaajien parvekkeilta ja eKampuksen discord-serverin kautta.
eKampuksen discord: https://discord.gg/MtuPEUv5
 
MITÄ: Parvekesitsit
MISSÄ: Sitsaajien parvekkeet ja eKampuksen Discord-serveri
MILLOIN: Sunnuntaina 18.4.2021 klo 16 eteenpäin
MIKSI: Ulkoilma, sitsilaulut ja koska et kuitenkaan menisi maanantaiaamun luennolle.
 
Katso Facebook-tapahtuma täältä!

19.4. Maanantai

Marathon Mondayn hengessä Skinnarilan Beer Pong -herruudesta kisaillaan maanantaina 19.4, turnaus järjestetään etänä eKampuksen discord-serverin kautta. Turnauksessa noudatetaan virallisia sääntöjä (etäilyyn mukautettuna), jotka löytyvät tapahtuman facebook-eventistä. Pelit pelataan pareittain ja kokoontumisrajoitukset huomioden (max 6 hlö per seurue). Ilmoittautuminen eventistä löytyvän formsin kautta viimeistään lauantaina 17.4 klo 21 mennessä. Pelipaikkoja rajoitetusti, joten ole nopea, ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 14.4 klo 12. Vaikka et peleille pääsisi, tule mukaan seuraamaan ja pelaamaan epävirallisia pelejä. Osallistuminen edellyttää peleille soveltuvaa pöytää, mukit ja pallot omasta takaa sekä tärkein, toimivaa nettiyhteyttä sekä mobiililaitetta.

MITÄ: Beer Pong -etäturnaus

MILLOIN: Maanantaina 19.4 klo 18, ilmot ke 12 ->

MISSÄ: eKampus Discord

MIKSI: Koska Skinnarilan Beer Pong herruus 2021 on ratkaistava

MITÄ MAKSAA: Ei yhtikäs mitään

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

20.4. Tiistai

Tänä vuonna joudumme pitämään koronarajoitusten takia hieman erilaiset Fuksitehtävät. Koronarajoitusten salliessa olisi tarkoitus kisailla muutaman henkilön mikroryhmissä, ja viettää hauska päivä hullunkuristen tehtävien parissa. Tehtävälista julkaistaan Fuksitehtävät -päivän aamuna.

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

21.4. Keskiviikko

100 minuuttia. 1 shottilasi. Vain kovimmat pärjäävät. Se on legendaarinen minuuttikaljasaunis! Jos virvokkeiden nauttiminen ei ole se juttu tai pitää pitää taukoa minuuttikaljasta, niin koko illan aikana on myös kilpailuja kuten Kaalimato.com sponsoroima Bingo!! Katso Facebookista lisätietoja tapahtumasta.
 
Katso Facebook-tapahtuma täältä!

22.4. Torstai

Meidän omat rehtorimme Juhis ja Turo saapuvat klo 14 discordiin vastailemaan päivän polttaviin kysymyksiin.

Linkki Discordiin: https://discord.gg/643TCk93Bp

Alkaako karanteeni olla jo liikaa? Tuntuuko, että tarvitset elämääsi jotain viihdykettä? Tai ehkä haluat vain tehdä jotain epätavallista? Oli syysi mikä tahansa, kannattaa tulla (tirsk) mukaan etäsitseille pöydän alle!
Tavallisen sitsaamisen ja laulamisen ohella järjestämme myös eri kisailuja ja pelejä nähdäksemme kenen pää kestää pöydän alla parhaiten. Koko illan hauskuuden meille isännöi kaikkien tuntemat ja rakastetut(?) Sätkyn oma pj ja fv, mikä on jo syy itsessään tulla mukaan!
Sitsit järjestetään ecampuksen Discord-kanavan kautta to 22.4. klo 19 alkaen.
Discord liittymislinkki; https://discord.gg/643TCk93Bp
MITÄ: Työpöydänalussisitsit
MISSÄ: eCampuksella discordissa
MILLOIN: 22.4. klo 19 –>
MIKSI: Milloin viimeksi olet istunut pöydän alla??
MITÄ MAKSAA: Ei yhtään mitään!
!! Pyydämme noudattamaan koronarajoituksia ja muistamaan, että yli 6 hengen kokoontuminen on kielletty !!
 
Katso Facebook-tapahtuma täältä!

23.4. Perjantai

Loungebileet tulee (tirsk) taas! Tänä vuonna tapahtuma pidetään 23.4 klo. 16–20 lappeenRantojen ja Lahden kuumimmalla Discord kanavalla. Mikäli et ole vielä löytänyt tietäsi eCampukselle voit liittyä sinne seuraavasta linkistä: discord.com/invite/qrVppX3 Luvassa on rentoa hengailua ja huippu ohjelmaa. Pelihuoneissa voit pelata mm. Geoguessr, Among Us tai Skribblio pelejä. Bp huoneessa haastaa opiskelutoverisi jännääkin jännempään beerpong peliin. Bileiden päähuoneessa järjestetään PUBIVISA (voittajalle/voittajajoukkueelle luvassa palkinto), DILDOBINGO by Kaalimato (aivan huikeet palkinnot) ja kahtena ajankohtana KALJAJOOGA. Tapahtumaan voit osallistua yksin tai pienessä porukassa (max. 6 henkilöä). Tapahtumaan osallistuminen edellyttää Lappeenrannassa vallitsevien koronarajoitusten noudattamista.
Mikäli Discord maailman kiemurat vaikuttaa haastavilta, toimii Saul tapahtuman aikana (16–19) IT-tukena. Yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä ihan pienissäkin ongelmissa! Tästä vielä tarkempaa infoa lähempänä tapahtumaa.
Jotta saat tapahtumasta kaiken irti ja pääset Loungebileiden tunnelmaan olemme koonneet Loungebileboxin! Boxin voit tilata 1-6 hengelle kide.appi:n kautta ja toimitusmahdollisuuksina on toimitus (max 10km yliopistolta) (0€) tai postitus (1,80€). Bileboxi maksaa 7€ yhdelle hengelle ja jokaisesta lisähenkilöstä (1-5) tulee hintaan lisää 1,50€. Boxi sisältää Wolt lahjakortin (6€) ilmaiseen kuljetukseen, haalarimerkin, bingolapun ja pienen yllätyksen. Myynti alkaa 8.4 ja kestää 15.4 asti, boxeja riittää 120 henkilölle, joten kannattaa olla nopea.
 
MITÄ: Loungebileet
MISSÄ: eCampuksella
MILLOIN: 23.4. klo 16 –>
MIKSI: Ei kaipaa selityksiä
MITÄ MAKSAA: Iso suositus bileboxille
 
Katso Facebook-tapahtuma täältä!

24.4. Lauantai

Legendaariset Wappusitsit ovat siis täällä! Tapahtuma on ILMAINEN ja sitsaamaan pääsee Zoomin kautta 24.4. klo 15. Ilmoittautuminen tapahtuu kide.appin kautta 10.4. klo 14 alkaen! Ilmoittumisessa on kaksi vaihtoehtoa: ilmoittautuminen + haalarimerkki sekä ilmoittautuminen ilman haalarimerkkiä. Haalarimerkillisiä ilmoittautumispaikkoja on 100 kpl eli sadalla nopeimmalla on mahdollisuus napata itselleen tapahtuman haalarimerkki, joko postitettuna tai noudettuna.🤩 Kannattaa siis olla nopea!! Ilmoittautuminen sulkeutuu 23.4. klo 23:55 ja tämän jälkeen ilmoittautuneet saavat Zoom -linkin sekä lauluvihon sähköpostiinsa.
 
Wapputeemaiseen pukeutumiseen myös kannattaa antaa parastaan. Sitsien aikana kruunataan parhain asu eli luvassa on mainetta ja kunniaa! Osallistumaan pääset julkaisemalla instagramiin postauksen käyttäen hastagia #etäwappusitsit.
Sitsata voit joko yksin tai pienessä porukassa (max. 6 hlö) ja osallistua voi joko saman ruudun takaa tai jokainen omalta kotisohvalta. Varaathan omat eväät ja nesteet sitseille. Muistathan kuitenkin ehdottomasti noudattaa eksoten koronarajoituksia: https://www.eksote.fi/Koronavirus/Sivut/default.aspx
 
MITÄ: Etäwappusitsit
MISSÄ: Zoomissa
MILLOIN: 24.4. klo 15:00->
DC: Haalarit + WAPPU
MITÄ MAKSAA: ILMAINEN
ILMOTTAUTUMINEN: Kide.app 10.4. klo 14:00 – 23.4. klo 23:55 https://kide.app/events/e2d32e49-1396-427e-97ef-b7b1e0bedfb9
 
Katso Facebook-tapahtuma täältä!

25.4. Sunnuntai

Dagen efter Etäwappusitsit, keskellä hektistä etäelämää on tullut aika hengähtää hetki Wappusilliksen äärellä. Perinteikkäitä kellarihengailuja ei päästä viettämään, vaan tällä kertaa chillailu tapahtuu etämoodissa, ympäri Vapaavaltiota ja lappeen Rantoja, opiskelijain sydämissä. Sillis ei ole aika- tai paikkasidonnainen, vaan mielentila! Wappusillisbingoon on koottu ultimaattisen silliskokemuksen tärkeimpiä osasia, sekä muita mukavia ajanviettokeinoja rennon sunnuntaipäivän viettoon. Suorittele omaan tahtiin, yksin tai kaverin kanssa (Huomioithan voimassaolevat kokoontumisrajoitukset!) bingon aktiviteetteja ja nauti Wappurauhasta! Voit halutessasi postata kuvan rennosta wappuchillauksestasi someen hashtagillä #wappuchillis ja tägäämällä @ketekry. Bingoruudukko julkaistaan sunnuntaina KeTeKin instagrammissa. Rentouttavaa sunnuntaita jo etukäteen!
tl;dr
Mitä?: Ota iisisti, ja chillaa päivä silliksen hengessä!
Missä?: Missä ikinä oletkin!
Miksi?: Välillä kannattaa hengähtää hetki!

26.4. Maanantai

Tervetuloa LaKOSTE ry:n ja Sätky ry:n yhteisille etäsitseille! Kevään parhaat sitsit sitsataan etänä ja osallistumaan pääset tapahtuman linkin kautta!
Luvassa perinteisiä sitsi lauluja, pelejä sekä kilpailuja joista onnekkaimmille luvassa huikeita palkintoja!
 
MITÄ? LaKOSTE:n ja Sätky:n yhteiset etäsitsit!
MISSÄ? Etänä eCampuksen discordissa
MILLOIN? Maanantaina 26.4.2021 klo 18
KENELLE? Jokainen on tervetullut! Tapahtuma on ilmainen.
DC? Haalarit sekä jotain vihreää!

27.4. Tiistai

Kesän häämöttäessä ja wabun tunnelmissa on aika ottaa Lappeenrannasta kaikki irti ja lähteä jahtaamaan aarteita! Lähde siis yksin tai parin kaverin kanssa kiertelemään keskustan ja Skinnarilan katuja etsien aarrekartasta mitä kunniakkaammat rastit.

Rasteilla on tehtäviä ja ohjeita mitä metsästäjät pääsevät sitten toteuttamaan itsenäisesti. Metsästyksen rasteja on ripoteltu ympäriinsä ja niiden löytämiseen on aikaa koko päivä, joten metsästys on turvallista ja nykyisten ohjeistusten mukaista.

Osallistumiseen jaetaan kartta, josta saat vinkkejä rastien sijainteihin. Jokaisella rastilla on oma tehtävänsä kirjoitettuna paperille, joita toteuttamalla nykypäivän Indiana Jonesit voivat kerätä pisteitä. Eniten pisteitä keränneet palkitaan määrättömillä rikkauksilla ja ikiaikaisilla voimilla! Tai no ei, mutta kyllä me jotain keksitään.

Rasteja etsiessä muistakaa kuitenkin kokoontumisrajoitukset ja pitäkää turvalliset etäisyydet, jos rasteilla sattuu olemaan muita metsästäjiä samaan aikaan.

Tapahtuma kestää koko päivän. Hauskaa metsästystä!

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

28.4. Keskiviikko

Tarkemmat tiedot myöhemmin.

29.4. Torstai

Polytekninen Willimiesklubi järjestää jo perinteiksi muodostuneet radiositsit 29.4.! Asetu sitsitarvikkeinesi kuuntelemaan norpparadio.net lähetystä kello 18 eteenpäin. Universumin suurimmat sitsit ovat parhaimmillaan nautittuna yksin tai pienessä porukassa (max. 6 henkilöä) huomioiden voimassa olevat koronarajoitukset paikkakunnallasi.
Eli lyhyesti:
MITÄ: PoWin radiositsit
MILLOIN: 29.4. klo 18
MISSÄ: Missä vaan
DC: Vapaa (Eikä kotioloissa edes pakollinen)
HINTA: Ei maksa mitää

Nyt ei anneta koronan lannistaa, vaan on aika nauttia kauniista kevätsäästä ulkona. LASOLA on järjestänyt teille riehakkaan rastitapahtuman 29.4, rastit ovat avoinna kaikkien alojen opiskelijoille kello 14-22 🌸

Sinun tarvitsee vain ladata ActionTrack-sovellus ja syöttää sinne pelikoodi, jonka julkaisemme tapahtumapäivänä. Sovelluksessa näet rastien sijainnit kartalla ja tehtävät avautuvat, kun olet tarpeeksi lähellä rastia.

Vinkkejä tehtävien suorittamiseen saa LASOLAn instagramista ja Facebookista tapahtumapäivänä! 🦊

Emme suosittele liikkumaan suurissa porukoissa, kaikki tehtävät on mahdollista suorittaa yksin. Jos kuitenkin haluat ottaa kaverisi mukaan, muistattehan noudattaa turvavälejä ja kokoontumisrajoituksia. 🦠

Varatkaa haalarit ja vappuherkut valmiiksi, sillä KOEn etävappupiknik on täällä! Luvassa on vappufiilistelyä ja huikeaa ohjelmaa, joten tätä ei kannata missata! Tapahtumaan voit tulla yksin tai kavereiden kanssa (koronarajoitukset huomioon ottaen) olit sitten missä vain, sillä et tarvitse muuta, kuin netillä varustetun laitteen ja vappumieltä (haalarit ja vappueväät lämpimästi suositeltuja).
Milloin? 29.4. Klo 18:00
Missä? Discordissa – https://discord.gg/8pysBCU9Bk

30.4. Perjantai

Miten työelämä muuttuu tulevaisuudessa – vai muuttuuko? Kuinka digitalisaatio
vaikuttaa työnhakuun ja työntekoon, lisääntyykö työelämän eriarvoisuus tai
palataanko toimistoihin enää ikinä?

TEKin wappuradiokiertue huipentuu Norpparadioon, missä kristallipallo kirkkaana
arvellaan kuinka työtä tulevaisuudessa tehdään ja miten työhön liittyvät asiat muuttuvat.
Millaiseen työelämään tämän syksyn fuksit lähtevät?

Wapputunnelmissa keskustelevat TEKin uravalmentaja Salli Joutsenoja ja Tykki Noora Rautio.

Suomen pisin Wappu huipentuu keskiyöllä teekkarihymniin. Ennen sitä meillä on kuitenkin luvassa loistava showesitys kun kaikkien ihailemat LaTe-duo ja pari muuttujaa nousevat lavalle. Tapahtuma striimataan kaikille ja on täysin ilmainen! Tämän jälkeen wapun juhliminen jatkuu eCampuksen discord kanavalla.

Linkki eCampukselle: https://discord.gg/643TCk93Bp

Linkki LaTe-Duo ja pari muuttujaa striimiin: https://www.youtube.com/watch?v=mleotRHxR6o

1.5. Lauantai

Jokavuotinen Wappupäivän piknik lähetetään LTKY:n facebook liven kautta klo 12:00. Piknikillä jaetaan kiltojen ja LTKY:n perinteiset palkinnot. Palkintojen ja kunniamainintojen jaon jälkeen voi siirtyä omaan tahtiin eCampukselle jatkamaan piknikkiä.

2.5. Sunnuntai

Perinteisesti on siivottu vain Skinnarilaa Wapun melskeiden jäljiltä, mutta tänä vuonna LTKY ottaa mallia LUTin strategioista ja levittäytyy ympäri Suomea siivoamaan. Ei väliä missä päin Suomea asut – nykäise haalarit päälle, lakki päähän, roskapusseja mukaan ja eikun siivoamaan roskat pois luonnosta!