Be heard. Alive.

LUT Urapalvelut – apunasi työnhaussa ja urasuunnan etsimisessä!

Yksi on nähnyt nimen Unissa, toinen ehkä törmännyt Welcome Fairissa ja lähes jokainen on kuullut DuuniDay-tapahtumasta.  Mutta mitä Urapalveluissa oikeastaan tehdään?

Opiskelijoille varmasti näkyvimpiä ovat erilaiset rekrytointitapahtumat, joihin yritykset saapuvat etsimään tulevaisuuden tekijöitä. Tapahtumissa kannattaa siis olla paikalla aina kun mahdollista, sillä niissä muodostetuista kontakteista on hyötyä niin tulevaisuuden kesätyö-, lopputyö- kuin vakituisempiakin paikkoja hakiessa.

Syyslukukauden aikana luvassa ovat vielä ainakin Match Made in Lahti  –rekrytointiexcursio sekä PWC ja ISS palveluiden Pop Up Rekryt. Tammikuun 29. päivä kampuksen valtaa taas DuuniDay ja huhtikuussa järjestetään vielä Rekry Point – No Finnish Required. Tapahtumakalenteria kannattaa seurata sekä Urapalveluiden Facebook-ryhmien että Uni-sivujen kautta. Facebook-ryhmiin liittymällä pysyt aina ajan tasalla tapahtumista sekä muista palveluista.

Tapahtumat ovat kuitenkin vain yksi osa opiskelijoille tarjolla olevista palveluista. Kun sinulle iskee tarve saada apua työnhakuun tai ura-asiat mietityttävät, ota rohkeasti yhteyttä. Parhaiten tavoitat meidät keskiviikkoisin päivystysaikaan klo 12-15 opiskelijapalveluissa sijaitsevalta toimistolta. Tällöin jokainen on tervetullut juttelemaan mieltä askarruttavista asioista. Jos päivystysaika ei esimerkiksi luentojen vuoksi sovi, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Vastaamme sitä kautta kysymyksiin ja tarvittaessa sovitaan aika juttutuokiolle.

Find Your Career

Tästä syksystä alkaen apua löytyy myös verkosta itseopiskelualustan muodossa. Jotkut ovat ehkä jo kuulleetkin Moodlesta löytyvästä Find Your Career –alustasta, joka on avoinna kaikille opiskelijoille, vuosikurssiin tai opiskelualaan katsomatta. Itseopiskelualustalta löydät vinkkejä niin urasuunnitteluun kuin työnhakuunkin liittyen. Jos haluat Urapalveluiden kommentoivan esimerkiksi CV:täsi, työhakemustasi tai LinkedIn-profiiliasi, palauta se meille Find Your Career –alustan kautta niin saat kommenttimme noin viikon kuluessa.

Kun olet tehnyt riittävän määrän alustan moduuleja, napsahtaa sinulle myös 2 opintopistettä rekisteriisi Find Your Career –urakurssista. Alustaa kannattaa hyödyntää läpi koko opintojen ja sieltä voikin käydä katsomassa vinkkejä vaikka ensi kevään kesätyöhakua varten.

Koulutukset

Itsenäisen opiskelun lisäksi opiskelijoille tarjotaan myös erilaisia uraan ja työnhakuun liittyviä koulutuksia. Näiden osalta toivommekin opiskelijoilta toiveita ja ehdotuksia, jotta opiskelijat hyötyisivät tilaisuuksista mahdollisimman paljon. Kannattaa siis laittaa omia ideoita sähköpostilla meille päin osoitteeseen [email protected]!

Työnhakuportaalit

Urapalvelujen tuottamista palveluista kannattaa ehdottomasti tutustua myös työnhakuportaaleihimme. Niitä löytyy kaksi – LUT Rekrynet sekä Highered.

LUT Rekrynetistä löydät oman alan työpaikkoja, harjoittelupaikkoja sekä kesän lähestyessä myös kesätyöpaikkoja pääosin Suomesta. Portaalissa julkaistaan myös kaikki meille tulevat lopputyöpaikat. Päivittäin LUT Rekrynetiin julkaistaan yli 20 uutta paikkaa, joten kanava kannattaakin ottaa aktiiviseen seurantaan ja osaksi työnhakuprosessia.

Highered puolestaan on tarkoitettu kansainvälisille työmarkkinoille suuntaaville opiskelijoille. Portaalin työ- ja harjoittelupaikat ovat pääasiallisesti kovatasoisia monikansallisten yritysten paikkoja.

Kansainvälisyys

Urapalvelut auttavat myös silloin, kun suunnittelet lähtöä kansainväliseen harjoitteluun. Perusohjeistus sekä linkkilista kansainvälisiä harjoitteluja välittävistä organisaatioista löytyy UNIsta. Löydettyäsi itsellesi sopivan paikan voit hakea LUT:lta apurahaa harjoittelusi tueksi. Apurahojen edellytyksenä on opintojen eteneminen normaaliaikataulun mukaan sekä eri apurahatyyppien perusehtojen täyttyminen. Kansainvälisen harjoittelun suhteen voit ottaa yhteyttä päivystysaikana tai sähköpostitse [email protected].

Ota rohkeasti yhteyttä!


Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan