Be heard. Alive.

LTKY’s month: Syyskuu

LTKY’s month -konsepti on jatkoa sosiaalisessa mediassa olevalle LTKY’s week -konseptille ja syventyy paremmin LTKY:n toimintaan ja aikaansaannoksiin. Konseptin tarkoitus on lisätä läpinäkyvyyttä ja tietoisuutta LTKY:n toiminnasta kiinnostuneille.

Hallitus

 • Anniina Pokki (hallituksen puheenjohtaja)

  Alkusyksy on ollut koko LTKY:n porukalle kiireistä, sillä olemme järjestäneet yhdessä kiltojen ja yhdistysten kanssa fuksiviikkoja, sekä myöskin olemme toivottaneet vanhemmat opiskelijat tervetulleiksi takaisin kampuksille. Koronan aiheuttamat nopeatkin muutokset ovat vaatineet vaikeita päätöksiä sekä riski-hyöty -pohdintaa. Omasta näkökulmastani lukuvuoden alku on kuitenkin sujunut mukavasti ja opiskelijat on saatu takaisin lähes normaaliin yliopistoelämään. Myöskin Lahdessa aloittaneet ensimmäiset kandiopiskelijat on saatu kiinnitettyä opiskeluihin ja opiskelijaelämän ja yhteisöasiantuntijamme Pia onkin keksinyt ahkerasti Lahteen erilaisia aktiviteetteja koko syksylle. Perinteinen Lahtikursio saatiin myös järjestettyä ja tämän myötä kastettua ja lakitettua Lahden 2020 aloittaneet maisterifuksit. Samoin saimme järjestettyä myös Lappeenrannan vuoden 2020 fukseille teekkari- ja kylterikasteen elokuun lopussa.Toimiston ja hallituksen arki on lähtenyt perinteiseen tapaansa rullaamaan. Tapaamme säännöllisesti eri sidosryhmiä, rehtoria ja yliopiston johtoa sekä pyrimme huolehtimaan opiskelijoiden hyvinvoinnista. Lähestyvät edustajistovaalit aiheuttavat säpinää toimiston kahvihuoneessa, joka muuten on taas auki, tervetuloa! Syksyn kalenteri näyttää kiireiseltä, mutta olen innoissani, kun pääsee taas tapaamaan ihmisiä kasvotusten ja juomaan kokouskahveja. LTKY:n edustajistovaalien lisäksi myös hallitushaku aukeaa lokakuussa, joten siitä lisää niin kuulumisten muodossa kuin somenkin puolella myöhemmin.  Perinteinen muistutus näin syksyn alkuun, eli mikäli on mitä tahansa kysyttävää niin meidän toiminnasta kuin vaikkapa hallitustoiminnasta, niin vastaan mielelläni kysymyksiin. Törmäillään kampuksella, toimistolla ja tapahtumissa!

 • Lassi Onne (kulttuurivastaava)

  Syyskuu ja Elokuun viimeiset viikot ovat kulttuurivastaavalle todella kiireisiä aikoja. Fuksiviikkojen järjestely, kasteen valmistelu ja toteutus kahdelle kampukselle Lahteen ja lappeen Rantaan. Oman hankaluuden vielä kaikkeen toi korona, mutta onneksi ei tapahtumissa tarvinnut turvautua B-suunnitelmaan. 

  Fuksiviikkojen aikana tapahtumien kanssa pääsi kohtalaisen helposti. Vain muutamissa tapahtumissa piti tehdä mitään järjestelytöitä, suurin osa tapahtumista rullasi omalla painollaa ja riitti vain valvoa hallittua kaaosta.

  Syyskuun lopussa jatkui taas kuukausittainen SYL:in kulttuurin sektoritapaaminen.

 • Matilda Orpana (viestintävastaava, ympäristö & vastuullisuus)

  Syyskuussa on tiedotettu jäsenistöä ajankohtaisista asioista, viestitty fuksiviikoista ja laitettu viikottaiset sarjat taas pyörimään somessa. Lisäksi on suunniteltu tulevien tapahtumien viestintää ja tehty materiaaleja esimerkiksi edarivaaleihin ja Sustainability weekille. Sustainability weekin suunnittelut ovat muutenkin olleet syyskuun ajan hyvässä vauhdissa.

 • Olivia Kuronen (Sosiaalipolitiikka, hyvinvointi & liikunta, kansainvälisyys)

  Syyskuu on mennyt vauhdilla. Ennen orientaatioviikkoja ja niiden aikana tuli pidettyä koulutuksia ja LTKY-esittelyä niin kansainvälisille tutoreille kuin uusille opiskelijoillekin. Lisäksi fuksiviikoilla järjestettiin ensimmäistä kertaa englanninkielisiä kv-versioita meidän perinteisistä tapahtumista, kuten fuksilakkien teosta ja promootiosta. Lisäksi jos jonkinnäköistä kv-tiedotusta ja aktiviteettia pyrittiin järjestämään yhdessä kv-fuksivastaavien ja tutorien kanssa. Ensimmäiset viikot olivatkin pitkälti juuri kansainvälisyyteen keskittyviä.

  Heti fuksiviikkojen jälkeen oli aika pistää pyörät pyörimään edessä häämöttävien hyvinvointiviikkojen suhteen. Koronasta johtuen kaikkea on pitänyt suunnitella varauksella, mutta nyt tilanne näyttää jo hyvälle. Hyvinvointi- ja liikuntarintamalla osallistuin myös liikuntavastaavien toimikunnan kokoukseen, opiskelijoiden liikuntaliitto OLL:n kaksipäiväiseen sektoritapaamiseen sekä Suomen Ylioppilaskuntien Liitto SYL:in syysseminaariin. Näiden pohjalta sain muun muassa uutta tietoa sekä opiskelijaterveydenhuollon ajankohtaisista kuulumisista, että liikkuva korkeakoulu -hankkeesta. Myös uuden, oppilaskunta KOEn kanssa yhteisen, työntekijämme Heidin kanssa on tullut vaihdettua paljon kuulumisia ja ideoita esimerkiksi liikuntatuutoroinnin kehittämisestä sekä opiskelijoiden harrastustoiminnasta. Terveystyöryhmän ensimmäisessä tapaamisessa taas käytiin läpi suunnitelmia loppusyksyn toiminnalle. Kaiken päälle tapasimme vielä yhteisömme uutta opintopsykologia Miljaa sekä meidän OLL kummia. Tänään vielä viimeiset kommentit OLL:n liittokokousmateriaaleihin ennen lausuntakierroksen loppua ja sittenpä se onkin jo lokakuu. Nähdään viimeistään hyvinvointiviikoilla!

 • Senni Auvinen (Varapuheenjohtaja, kuntapolitiikka, tapahtumat, järjestöt, tutorointi)

  Syyskuun alku vauhdikas uuden lukukauden aloituksen myötä. Autoin yleisesti fuksiviikkojen järjestelyissä ja olin pitämässä rasteja. Ensimmäisen fuksiviikon lauantaina oli Lahtikursio jonka järjestelyistä vastasin osittain. Fuksiviikkoihin mahtui myös edustajiston kokous. Kyseisessä kokouksessa päätettiin LTKY:n 52-vuotisjuhlilla palkittavat henkilöt, joista toin ehdotuksen kokoukseen. Olin kesän aikana muodostanut yhdessä kunniavaliokunnan kanssa nämä ehdotukset.

  Suunnittelimme yhdessä kuntavaikuttamisryhmän kanssa Lappeenrannan ja Lahden kaupunginvaltuustojen ryhmien tapaamisia, niiden aikataulua ja sisältöä. Yhdessä KOEn Emman kanssa olenkin viimeaikoina tavannut jo useita näistä valtuustoryhmistä, mutta monta on myös vielä tapaamatta. Tämä vie ison osan syksyn työtunneistani. Tarkoitus on viedä kuntapoliittista strategiaamme valtuuston jäsenien tietoon ja keskustella heidän kanssaan opiskelijoiden asemasta ja eduista kaupungissa.

  Muuta pienempää mitä on puuhaillut: SYLin syyseminaari oli kuun keskivaiheilla kaksipäiväisenä ja harmillisesti edelleen etänä. Olen osallistunut Lahden uusien opiskelijatapahtumien suunnitteluun ja ideointiin. Tuurasin myös hetkellisesti toiminnanjohtajaamme ja lähdin Anniinan kaveriksi johtosektoria vaativaan kokoukseen.

Työntekijät

 • Elviira Kairamo (Vuosijuhlasihteeri)
  Vuosijuhlat alkavat jo lähentyä vauhdilla! Järjestelyissä ollaan jo loppusuoralla ja enää pieniä yksityiskohtia hiotaan. Innolla odottelen jo Lytkyn 52. Vuosijuhlia.
  Lippujen varaaminen aukeaa 30.09. ja kannattaa olla nopea, koska paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Oona Tuomisto (Viestintäasiantuntija)

  Syyskuu on ollut lähinnä viestinnän ylläpitämistä. Olen vasta palaillut kunnolla töihin takaisin kesätöistä ja suoraan keskelle edustajistovaalien viestinnän suunnittelua ja toteuttamista. Nyt syksyllä on paljon isoja viestinnällisiä projekteja kuten edarivaalit, hyvinvointiviikko ja myöhemmin hallitushaut, joiden viestintä vaatii parempaa suunnittelua.

 • Pia Kuosmanen (Yhteisöasiantuntija)

  Lahdessa on järjestetty uusia tapahtumia ja lisää on suunnitteilla. Paikallisiin järjestöihin tutustuminen on ollut lämmintä, ja kansainvälisyyden monipuolistuminen on vastaanotettu innolla.

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan