Be heard. Alive.

LTKY's month: Marraskuu

LTKY’s month: Marraskuu

LTKY’s month -konsepti on jatkoa sosiaalisessa mediassa olevalle LTKY’s week -konseptille ja syventyy paremmin LTKY:n toimintaan ja aikaansaannoksiin. Konseptin tarkoitus on lisätä läpinäkyvyyttä ja tietoisuutta LTKY:n toiminnasta kiinnostuneille.

Hallitus

 • Lassi Onne (kulttuurivastaava)

  Marraskuussa on ollu paljon pientä siellä täällä. Sustainability viikolla olin valvomassa hyönteishotellien rakentelua, Suomen ylioppilasliiton kulttuuri sektorin tapaaminen, edustustehtäviä vuosijuhlilla, ylioppilaskunnan esittelyä fukseille ja tapahtumien järjestämistä.

  Olin kemiantekniikan 47. ja Hämäläisen osakunnan 368. vuosijuhlilla edustamassa ylioppilaskuntaan. Hämäläisen osakunnan vuosijuhlilla keskusteltiin seuraavista viipuripäivistä viipurilaisen osakunnan kanssa. 

  Marraskuun toisella viikolla järjestettiin lappeen Rannassa Saimaa ilmiö ja kemiantekniikan vuosijuhlat. Saimaa ilmiö on teekkarivaikuttajien yhteinen tapahtuma lappeen Rannassa. Olimme hallituksen kanssa pitämässä yhtä rastia rastikierroksella. Lauantai-illalla olisi ollut yhteinen gaalailta, mutta lähdimme Sennin kanssa kemiantekniikan killan KeTeK ry vuosijuhlille.

  Tontturiehan ja itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta on tullut myös järjesteltyä marraskuussa.

 • Matilda Orpana (viestintävastaava, ympäristö & vastuullisuus)

  Marraskuu alkoi Sustainability Weekillä, jonka viestintää ja muutamia muitakin järjestelyjä hoidin. Lisäksi alkukuusta päästin viimein viertämään Saimaa-ilmiötä, jonne kokoontui opiskelijavaikuttajia ympäri Suomen. LTKY:n hallitushaku avattiin, ja suunnittelin ja toteutin sen kaksi viikkoa kestävän tiedotuksen ja markkinoinnin. Se oli tämän kuun isoin ja aikaavievin projekti. Lisäksi olen tiedottanut ajankohtaisista asioista ja julkaissut viikottaisia sarjoja yhdessä viestintäasiantuntijan Oonan kanssa. Olemme myös Oonan kanssa kirjoittaneet viestintäohjeistusta ensi vuodelle.

 • Olivia Kuronen (Sosiaalipolitiikka, hyvinvointi & liikunta, kansainvälisyys)

  Marraskuu oli vuoden reissurikkain kuukausi, johtuen kahdesta liittokokouksesta. Ensimmäiseksi osallistuimme Anniinan kanssa opiskelijoiden liikuntaliitto OLL:n liittokokoukseen Kuortaneen urheiluopistolla. Liittokokouksille tyypilliseen tapaan kaksipäiväisessä kokouksessa käytiin läpi liiton linjapaperia sekä muita toimintaa ohjaavia ja hallinnollisia dokumentteja ensin työryhmissä ja myöhemmin suuressa salissa. Lisäksi kuultiin tervehdyksiä ja valittiin liitolle uusi puheenjohtaja sekä hallitus. Viikkoa myöhemmin tehtiin sama myös Suomen Ylioppilaskuntien Liitto SYL:n liittokokouksessa, jonne lähdimme seitsemän hengen delegaationa. Liittokokoukset olivat erittäin piristävä uusi juttu vielä tähän vuoden loppuun. Oli mukava nähdä muita yo-kuntatoimijoita, joiden naamat ja nimet on tähän asti nähnyt vain Zoomin välityksellä, jos sielläkään. Lisäksi oli hienoa kuulla ja nähdä, miten vaikuttavaa työtä me opiskelijat saamme kansallisella tasolla aikaan ja kuinka meiltä löytyy keskustelu- ja argumentointitaitoja sekä monipuolisia mielipiteitä.

  Marraskuussa järjestettiin ensimmäistä kertaa myöskin kv-tapahtumiin keskittyvä viikko, jonka aikana muun muassa sitsattiin, kuultiin suomalaisesta työskentely- ja työnhakukulttuurista sekä tutustuttiin kiltoihin kiltahuoneapprojen merkeissä. Melko nopeasta suunnittelusta, toteutuksesta ja ensimmäistä kertaa järjestettävistä tapahtumista huolimatta paikalle saatiin hyvin osallistujia ja saatiin aikaan hyvää keskustelua kv-opiskelijoiden kanssa. Tästä on hyvä jatkaa ja lähteä suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa!

  Hyvinvointi- ja liikuntapuolella tavattiin vielä Roosan kanssa opintopsykologi Miljaa ja keskusteltiin ajankohtaisista asioista, siitä miten yhteistyötä voitaisiin parantaa sekä opiskelijoiden tarpeista. Liikunta-/harrastustuutoroinnin suunnittelu ensi vuodelle jatkuu ja myös vertaistoimintaa lisäävistä kursseista on juteltu. Kuukauden viimeisenä päivänä vielä kansallisen opiskelijahyvinvointiverkoston webinaari yhteisöllisyydestä ja yksinäisyydestä, sekä vuoden viimeinen  LUTin hyvinvointityöryhmän kokous ajankohtaisine asioineen.

  Nyt kohti loppuvuotta, kohti viimeisiä palavereja ja yhteenvetoja projekteihin sekä uusien toimijoiden perehdytyksiä. Tsemppiä kaikille loppuvuoteen 

 • Senni Auvinen (Varapuheenjohtaja, kuntapolitiikka, tapahtumat, järjestöt, tutorointi)

  Viimeinen LTKY’s Month teksti – vastahan kirjoittelin ensimmäistä? Marraskuussa enemmissä määrin ollaa orientoiduttu hallituksen vaihtumiseen ja omien projektien loppuunviemiseen. Uusien hallitustoimijoiden perehdytyksen suunnittelu on tärkeää toiminnan ylivuotisuuden varmistamiseksi. Päällimmäisenä itse olen KOEn Emman kanssa valmistellut yo-kuntaa ja opiskelijakuntaa tammikuussa käytävä aluevaaleja varten. Olemme suunnitelleet viestintää ja kampanjointia joilla saisimme korkeakouluopiskelijoita innostumaan vaaliuurnille ja ehdolle. Marraskuun ja joulukuun taitteeseen loimme aluevaaliteemaviikon, johon sisältyy aluevaali-informaatiota someissamme, blogiteksti ja Instagram-livelähetys.
  Olemme suunnittelleet Lahden opiskelijatoiminnan tulevaisuutta. Yhdessä kiltojen kanssa olemme luoneet toimintasuunnitelmaa lahtelaisten teekkareiden oman killan perustamiselle. LTKY ja Lappeenrannan killat aikovat olla apuna ja tukena Lahden uusille opiskelijoille oman, itseohjautuvan opiskelijajärjestötoiminnan käyntiin laittamisessa. Tämä prosessi olisi tarkoitus aloittaa tammikuussa 2022.
  Olen myös ollut paljon mukana koko hallitukselle kuuluvissa tehtävissä ja projekteissa. Varapuheenjohtajana olen tuuraillut Anniinaa muutamassa paikassa, lähinnä edustamassa Lytkyä.

Työntekijät

 • Pia Kuosmanen (Lahden kampus, Yhteisörakentaminen, jäsenpalvelut)

  Marraskuu on vierähtänyt paikallisen viestinnän ja tapahtumasuunnittelun parissa. Olen osallistunut palaveriin, jossa opiskelijoilta pyydettiin näkökulmia Lahden mainontaan opiskelijakaupunkina sekä ollut mukana Lahden kampuksen haalarimerkkipäivän suunnittelussa. Suurempana projektina on ollut Lahden pikkujoulusitsit, jotka järjestetään yhdessä Tekniikan Akateemisten ja Lahden diplomi-insinöörien kanssa joulukuun puolella. Marraskuussa on myös kehitetty opiskelijakulttuuria teekkarilakkien sovituksen parissa sekä suunnitellen paikallisen kiltatoiminnan aloittamista Lahteen. 

   

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan