Tapahtumat

Hyvinvointiviikko 5.-11.10.

Koko kampuksen yhteistä hyvinvointiviikkoa vietetään viikolla 41 5.-11.10. Viikon teemana on mielen sekä arjen tasapainottaminen.
Koko viikon ajan MOVEOn ryhmäliikunnoissa on avoimet ovet lähi- sekä etätunneilla. Lisäksi BoulderSaimaalla pääsee tutustumaan kiipeilyyn opiskelijakortilla 5€/hlö (sis. varusteet) tutustumisaikoina, eli ma-pe klo 13-16. Kaikki viikon ohjelmat ovat avoinna koko kampuksen väelle.
Viikon aikataulun löydät alta aikataulu-ominaisuudesta. Huomaathan, että muutokset ja täydennykset ohjelmaan ovat mahdollisia!
Omaan kalenteriin pääset lisäämään koko ohjelman täältä.

Linkit ja ohjelmien esittelyt Facebook-tapahtumassa.

Syysrieha

Syksy on saapunut ja nyt on oiva aika pitää erityistä huolta omasta hyvinvoinnista!
LTKY:n hyvinvointiviikon osana järjestetään
KOKO PERHEEN SYYSRIEHA Satamatorilla. Tapahtuma järjestetään 10.10.2020 klo 11-16.
Luvassa vaikka ja mitä kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Satamatorin lavalta pidetään erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joihin voi osallistua vapaasti päivän mittaan. Opiskelijayhdistykset ja harrastus- ja hyvinvointitoimijat pitävät omia aktiviteetti- ja esittelypisteitä koko päivän ajan, luvassa mm. mukavia ulkoleikkejä.
Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy ja turvaväleistä pidetään huolta.
Paikan päällä myös mm. jousiammuntaa ja tarkka-ammuntaa!!
Tule mukaan sporttaamaan, leikkimään opiskelijoiden kanssa tai ihan vaan nauttimaan hyvinvoivasta tunnelmasta!

Lisätietoja sekä päivän aikataulun löydät täältä. 

LTKY tiedottaa

Tervetuloa LTKY:n 51. vuosijuhlaan

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan 51. vuosijuhlaa vietetään lauantaina 17.10.2020. Juhla alkaa cocktailtilaisuudella Lappeenrannan Raatihuoneella kello 15. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki juhlaan osallistuvat. Cocktailtilaisuudessa nautitaan cocktailpaloja ja kuohuvaa sekä yhdistyksillä, järjestöillä tai yksittäisillä henkilöillä on mahdollisuus antaa tervehdys ylioppilaskunnalle. Juhlapäivä jatkuu akateemisella pöytäjuhlalla Ylioppilastalolla kello 18. Pöytäjuhlan jälkeen ilta jatkuu Ylioppilastalolla musiikin ja yhdessäolon merkeissä. Järjestämme edestakaisen kuljetuksen Ylioppilastalolta cocktailtilaisuuteen.

Illalliskortin hinta on LTKY:n jäsenille 70 euroa ja muille juhlavieraille 80 euroa. Dresscode on juhla- tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit.

Juhlia seuraavana päivänä nautitaan silliaamiaista ylioppilastalon kellarissa vapaammissa merkeissä. Aamiainen alkaa klo 12 ja sen hinta on 15 euroa. Dresscode on vapaa/haalarit.

Suurin osa paikoista on mennyt mutta varasijoille pääsee ilmoittautumaan täältä oheisen linkin kautta 4.10. mennessä. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille ohjeet juhlapäivän kulusta erikseen sähköpostitse. Ilmoittautuminen: bit.ly/3iusoHE

Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä Etelä-Karjalassa ja Lappeenrannassa erityisen tarkasti ja muokkaamme juhlan kulkua ja järjestelyitä tarvittaessa. Juhlaan on kutsuttu vieraita vain Lappeenrannan ja Lahden alueelta. Juhlat järjestetään noudattaen Terveyden- ja Hyvinvoinnin laitoksen ohjeita yleisötilaisuuksista. Ilmoittautumisen voi perua ilman maksuvelvoitetta juhlan alkuun saakka, mikäli kokee ettei juhlaan halua osallistua tai saa itse oireita. Juhlaan ei saa osallistua mikäli tuntee yhtään sairauden oireita tai on ollut 14 vuorokauden sisällä ulkomailla. 

Mikäli teillä on mitä tahansa kysyttävää, voitte kääntyä ylioppilaskunnan vuosijuhlasihteerin puoleen osoitteeseen [email protected]

Korvansäästäjiä myynnissä LTKY:n toimistolla!

Käyttäisitkö kasvomaskia enemmän, jos se ei sattuisi tai vääntäisi korviasi? Julkisissa kulkuneuvoissa on Etelä-Karjalassakin maskisuositus, ja löytyypä maskeja myös niistä kuuluisista matikan harkoistakin. Käyttömukavuus ei välttämättä ole paras sinulle, mutta siinä Korvansäästäjä voi auttaa!

Korvansäästäjä on siis pantamainen osa, johon kasvomaskin korvanauhat kiinnitetään. Osa jää niskaan tai takaraivolle, jolloin maskin nauhat kulkevat korvan ylä- ja alapuolelta, mutta jatkavat pään taakse asti, jolloin maski ei rasita korvia. Korvansäästäjä on ekologisesta PLA-muovisista valmistettu, ja siinä on 5 eri säätökohtaa, joilla voit varmistaa istuvuuden. Kuvia korvansäästäjästä löydät LTKY:n sosiaalisesta mediasta sekä tämän tiedotteen nettisivuversiosta osoitteesta ltky.fi.

Korvansäästäjän voit ostaa itsellesi LTKY:n toimistolta hintaan 9,90€/kpl. Valmiita värejä on valkoinen ja musta, mutta myös muut värit onnistuvat ottamalla yhteyttä ainmardesign.fi. Valmistaja on LUTin oma opiskelija.

LUT-yliopiston terveiset

Hyvin menestyneen perusopiskelijan stipendit haettavana

LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö on päättänyt julistaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston perusopiskelijoiden haettavaksi enintään 15 kpl 1.000 euron suuruisia stipendejä. Stipendien jakoperusteena käytetään pääasiassa erinomaista opintomenestystä (keskiarvo vähintään 3,8), mutta myös muita asiaan vaikuttavia seikkoja huomioidaan kuten suoritettujen opintoviikkojen määrä keskimäärin vuodessa, kansainväliseen opiskelijavaihtoon osallistuminen ja tieteellinen tutkimus. Hakemuksessa tulee selvittää suoritettu opintopistemäärä, suoritusten keskiarvo, hakijan opintosuunta ja vuosikurssi, läsnäololukukausien määrä sekä mahdolliset julkaisut. Hakijalla tulisi olla vähintään 100 opintopistettä suoritettuna (LUT:ssa suoritettuja) – poikkeuksena maisterivaiheen opiskelijat, joilla oltava vähintään 80 opintopistettä.
Hakulomake ja lisää tietoa täältä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Alho, puh. 040 5126324, [email protected]

Muuta ajankohtaista

Kampuspappien virtuaalinen päivystys

Kampuspappien virtuaalinen päivystys Discordissa keskiviikkoisin 10-12. Voit avata yksityisen keskustelun papin kanssa tai jutustella yleisellä kanavalla. Linkki Discordiin.

Asumisen osaaminen -kysely nuorille

Isännöintiliitto tutkii, miten itsenäisen asumisen alkutaipaleella olevat nuoret arvioivat omaa osaamistaan asumiseen liittyvissä asioissa. Tutkimustulosten pohjalta tuotetaan asumisen opetukseen liittyvää opetusmateriaalia eri koulutusasteille. Tavoitteena on varmistaa, että jatkossa nuorten osaaminen vastaisi entistä paremmin itsenäisen asumisen vaatimuksia. Vastausaikaa on 4.10. asti.

Meet Nordea Markets

Haluatko saavuttaa parhaan potentiaalisi huippukollegoiden kanssa? Nordea Markets hakee kesälle 2021 lahjakkaita rahoitusalasta kiinnostuneita opiskelijoita Future Finance Professionals -ohjelmaan. Ohjelma tarjoaa motivoituneille ja kunnianhimoisille tekijöille mahdollisuuden kehittää itseään rahoitusmarkkinoiden ytimessä.
Kutsumme sinut viettämään jo perinteeksi muodostunutta Meet Nordea Markets -iltaa tällä kertaa virtuaalisesti keskiviikkona 14.10.2020 Kello 18.00–20.30. Luvassa uratarinoita, vinkkejä hakemuksen tekemiseen ja mahdollisuuksia kysellä aiemmilta Future Finance Professional -ohjelmaan osallistuneilta mitä ohjelma käytännössä pitää sisällään. Tule siis kuulemaan keitä me olemme, mitä teemme ja mitä voimme tarjota sinulle!
Mikäli olet vähintään 3. vuosikurssin opiskelija, ilmoittaudu mukaan 12.10.2020 mennessä tämän linkin kautta. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkit tilaisuutta edeltävänä päivänä.
Yhteystiedot
[email protected]

YHES-hanke

MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry sai vuosille 2020-2022 rahoituksen YHES-hankkeelle, jonka tavoitteena on perustaa kohtaamispaikkoja kaikkiin Etelä-Karjalan kuntiin ja näin edistää osallisuutta ja ennaltaehkäistä ja vähentää syrjäytymistä sekä yksinäisyyden kokemuksia. Hanke on aloitettu helmikuussa, ja sen työntekijöinä ovat Paavo Eloranta ja Eeva Pylkkö.

Olemme avanneet nyt syksyllä neljä YHES-kohtaamispaikkaa. Lappeenrannan keskustaan ME-talolle (ma klo 17-19), Taipalsaarelle kohtaamispaikka Luotoon (ti klo 17-19), Lauritsalaan kirjaston kerhotilaan (ke klo 16-18) sekä Sammonlahteen S-marketin Soppi:in (to klo 17-19).

Kun hanke on täydessä vauhdissa, on tarkoitus, että jokaisessa Etelä-Karjalan kunnassa olisi toimiva YHES-kohtaamispaikka ja Lappeenrannassa useampia. Kohtaamispaikat ovat ohjattuja ja auki kerran viikossa parin tunnin ajan. Kohtaamispaikat ovat kaikille avoimia sekä maksuttomia, eivätkä vaadi kävijöiltä sitoutumista.

YHES-kohtaamispaikat löytyvät myös verkosta; Facebookista ja Tukinetistä. Lue lisää tukinet.net/toimijat/yhes-kohtaamispaikka sekä https://www.facebook.com/yhes1

Nyytin syksyn chatit ja ryhmät

RYHMÄT

Elämäntaitokurssi verkossa 26.10. – 27.11.2020 
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?
Tervetuloa Elämäntaitokurssille pohtimaan yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Ilmoittautuminen alkaa 14.9.

https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/ryhmat/elamantaitokurssi-verkossa-26_10_27_11-2020/

CHATIT

Lokakuu
to 1.10.   Huoli läheisestä – jaksanko itse?
ti 6.10.    Omista tarpeista viestiminen ihmissuhteissa
to 8.10.   Tasa-arvo parisuhteessa
ti 13.10.   Ihmissuhteet ja mielenterveys. Uhka? Mahdollisuus?
to 15.10.  Relationer & psykisk hälsa. Risk eller möjlighet?
ti 20.10.  Rajat ja seksuaalisuus
to 22.10. Hell is other people? Sanity & relationships.
ti 27.10.  Kuinka selvitä erosta?
to 29.10. Sinkkuus – vapaus valita vai yksinäinen piina?

Marraskuu
ti 3.11.    Työ ja opiskelu
to 5.11.   Perhe ja opiskelu
ti 10.11.  Vahvistuuko stressi stressaamalla – pyöriikö ajatukset kehää?
to 12.11. The Polar Night – How to handle ”kaamos” and seasonal affective disorder?
ti 17.11.   Masentaako kaamos?
to 19.11.  Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni?
ti 24.11.   Miten selvitä uupumuksesta?
to 26.11. Hur mår du?

Joulukuu
ti 1.12.   Miten välttää vertailua toisiin?
to 3.12.  Miten olla myötätuntoinen itseään kohtaan?
ti.8.12.   Miten vahvistaa uskoa omiin kykyihin?
to 10.12. Can you hear me, S.O.S?
ti 15.12.   Masennus ja opinnot
to 17.12.  Ahdistus ja opinnot
ti 22.12 . Nytt år, nya krafter?