LTKY tiedottaa

Tartu valtaan! Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!

LTKY hakee hallinnon opiskelijaedustajia (HallOpEd) LUT-yliopiston Kollegioon sekä schoolien (LBM, LENS, LES) akateemisiin neuvostoihin. Kollegioon haetaan neljä varsinaista ja neljä varajäsentä. Jokaisen schoolin akateemiseen neuvostoon haetaan kolme varsinaista ja kolme varajäsentä.Hallinnon opiskelijaedustajat eli HallOpEdit ovat LUTin opiskelijoita, jotka osallistuvat yliopiston päätöksentekoon ja kehittämiseen. Opiskelijana olet opiskelun ja opetuksen arjen paras asiantuntija. HallOpedina toimimiseen ei vaadita aiempaa kokemusta vaan pelkkä kiinnostus lähteä mukaan riittää! HallOpEdiksi voit hakea jos olet LUTin perusopiskelija sekä ylioppilaskunnan jäsen. Mitä: HallOpEd-haku Mihin:
 • Kollegio 4+4
 • LUT School of Engineering Science (LENS) 3+3
 • LUT School of Energy Systems (LES) 3+3
 • LUT School of Business and Management (LBM) 3+3
Milloin: Hakuaika 8.11.2020 asti. Päätökset tehdään edustajiston kokouksessa 10.11. klo 17 alkaen.Lisätietoja Kollegion ja akateemisten neuvostojen toiminnasta sekä hakemuslomakkeet löytyvät osoitteesta: https://www.halloped.fi/fi/lut Kysy rohkeasti lisää [email protected] Hae ja vaikuta!

Kuntavaaliwebinaari

Mitkä ovat kuntavaalit? Mitä kunnanvaltuutetut tekevät? Voisinko minä asettua kuntavaaliehdokkaaksi? Miten? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan LTKY:n ja KOEn järjestämässä kuntavaaliwebinaarissa tiistaina 17.11.2020 kello 15:30 alkaen Zoomissa. Kuntavaaliwebinaarissa käsitellään kuntavaaleja yleisellä tasolla sekä millaista on olla nuori kunnanvaltuutettu. Lisäksi eri puolueiden nuoret edustajat pääsevät kertomaan, mitä ajankohtaisia teemoja seuraavalla valtuustokaudella on puolueiden pöydällä niin Lappeenrannassa kuin Lahdessakin. Webinaariin osallistuakseen ei tarvitse olla pitkän linjan vaikuttaja, vaan pelkkä uteliaisuus kunnallispolitiikkaan mukaan lähtemisestä riittää.  Kuntavaaliwebinaarissa on mahdollisuus kysyä kysymyksiä niin puolueiden edustajilta kuin yleisesti kuntavaaleista. Kysymyksiä voi esittää tilaisuudessa tai etukäteen oheisen anonyymin lomakkeen kautta.  Linkki facebook -tapahtumaan.

Teekkarilakkitilaus, erä 1

Fuksien kohokohta Wappu lähestyy ja sitä ennakoiden on aika tilata teekkarilakki, jotta sen pääsee hohtavan valkoisena painamaan päähänsä kun aika koittaa! Lakki maksaa tänä syksynä opintonsa aloittaneille 126 euroa ja muille lakkiin oikeutetuille 145 euroa. Lasku lakista tulee sähköpostilla maaliskuun alkupuolella. Deadline tälle ensimmäiselle lakkien tilauskierrokselle on 3.12.2020. Tämän jälkeen tilatut lakit ovat kalliimpia! Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja antaa LTKY:n toimistosihteeri Virpi Partti joko toimistolla, puhelimella numerosta 045 261 2670 tai sähköpostilla [email protected]. Lakin pääsee tilaamaan täältä! HUOM! LUT Highway -opiskelijat voivat tilata lakin vasta saatuaan päätöksen täydestä tutkinto-oikeudesta.

Aalefin terveiset

Ylioppilastalon ravintolan asiakaspalautekysely

Syyskuun aikana keräsimme ylioppilastalon ravintolasta asiakaspalautetta, jonka tarkoituksena oli auttaa kehittämään ravintoloidemme toimintaa edelleen paremmaksi! Olimme todella ilahtuneita siitä, että valtaosa palautetta antaneista (98%) oli ollut joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Aalefin ravintolapalveluihin viime aikoina! Kiitosta saimme erityisen paljon etenkin Ylioppilastalon ravintolan streetfood-päivistä sekä kattavasta salaattipöydästä. Palautteiden joukossa oli kuitenkin myös erittäin hyviä kehitysehdotuksia/toiveita ja totta kai pyrimme tekemään niiden pohjalta konkreettisia muutoksia sekä vastata omalta osaltamme saatuun palautteeseen. Kaikista saaduista palautteista kokosimme eniten esillä olleet teemat neljäksi väitteeksi:
 • ”Vegaaniset proteiinin lähteet ovat niukkoja” → Aalef tarkkailee päivittäin ravintosuositusten toteutumista myös vegaanisessa ruoassa. Vegaanisiin proteiinin lähteisiin luetaan myös mm. salaattipöydässä olevat palkokasvit sekä siemenet. Asiakaspalautteissa toivottiin erityisen paljon falafelien ja vegaanisen aiolin lisäämistä listalle ja tämä toteutetaan. Pohdimme myös kasviruoan jatkuvan kehittämisen tapoja ja tulemme lanseeraamaan tätä varten erillisen opiskelijoista koostuvan ryhmän, josta tiedotamme myöhemmin. Lisäksi meidän on myös valitettavasti todettava, että monet kasvisruoka valmisteet (erityisesti uutuudet) ovat vielä niin kalliita, ettei niitä pystytä valmistamaan kannattavasti ravintoloissamme. Toivomme kuitenkin asian muuttuvan lähivuosina.
 • ”Kahvikuppi on liian kallis ja pienempi kuppi ihan turha” →  Kahvin osalta olemme päättäneet selkeyttää hinnoittelua niin, että marraskuun alusta eteenpäin keskikokoinen kahvikuppi ruoan yhteydessä ostettuna maksaa 0,50€. Pienemmän kahvikupin tulemme poistamaan kokonaan, koska se nähtiin tarpeettomana ja myös sen myynti on laskenut merkittävästi viime vuosina.
 • ”Erilliset salaattilautaset takaisin!” → Emme tule palauttamaan erillisiä salaattilautasia, koska se lisäisi merkittävästi tiskin määrää sekä sen seurauksena keittiössä tarvittavaa työvoimaa. Salaattilautasten poistaminen on myös osoittanut tehokkaaksi tavaksi vähentää ruuan liikaottoa ja sitä kautta syntyvää ruuan lautashävikkiä.
 • ”Linjastot ovat hieman epäselvät ja välillä toinen linjasto on suljettu jo iltapäivällä” → Tulemme selkeyttämään Ylioppilastalon ravintolan linjastot sekä etulinjastoksi (lähempänä ruokalan lasiseinää) että takalinjastoksi (ravintolan toisella puolella). Takalinjaston takuu aukioloaika tulee olemaan marraskuun alusta arkisin kello 10.30-13.30, mutta pidätämme edelleen oikeuden muutoksiin ruokahävikin vähentämiseksi. Linjastoihin ohjausta tullaan tukemaan ylioppilastalon lasiseinän uudistuksella sekä ravintolaan tehtävillä teippauksilla.
Mikäli sinulla on kysyttävää uudistuksiin liittyen, olethan yhteydessä Aalefin opiskelijaedustajiin Anniin ja Atteen tai ravintolatoimenjohtajaamme Sailaan! Kaikkien arvontaan vastanneiden kesken arvoimme viikon ilmaiset ruoat ja arvonnan voittajalle on nyt ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti! Onnittelut!

LUT-yliopiston terveiset

Mikä liikuttaa sinua?

LABin ja LUTin tuki- ja hyvinvointipalvelut järjestävät syksyn piristeeksi ”Mikä liikuttaa sinua?” -hyvinvointiluentosarjan torstaisin (19.11-10.12.) klo 15-15.45 Teamsin kautta. Luennot ovat suunnattu kaikille aiheista kiinnostuneille, sekä opiskelijoille että henkilöstölle. Jokainen kerta sisältää alustuksen aiheeseen, käytännön vinkkejä, sekä aikaa kysymyksille ja keskusteluun. Aika:

 • 19.11. Opiskelutaidot ja ajanhallinta, pedagoginen erityisasiantuntija Juha Tiitta
 • 26.11. Tajuissaan oleva ihminen oppii paremmin, opiskelijapalveluiden päällikkö Jarkko Tuominen
 • 3.12. Stressinhallinta ja palautuminen, opintopsykologit Aino Elomäki ja Janita Suni
 • 10.12. Fysiologiset säätelymekanismit ja opiskelu, liikuntakoordinaattori Pekko Pirhonen ja liikunta-asiantuntija Markus Halonen

 

Muuta ajankohtaista

Opiskelija-alennus Room Escape Lappeenrannalla

Room Escape Lappeenranta tarjoaa pakohuonepelit 20€/hlö opiskelijakorttia vastaan. Room Espace löytyy keskustasta Amarillon yläkerrasta.

Ura pankissa teknisellä taustalla

Kiinnostaisiko sinua tehdä monimuotoista työtä, johon kuuluu pohjoismainen yhteistyö, jossa pääset käyttämään luovaa ongelmanratkaisukykyä, ja käyttämään työssäsi esimerkiksi Pythonia ja SQL:ää? Haemme Nordea Marketsin Future Finance Professional -harjoitteluun kesäksi 2021 erityisesti teknisen taustan omaavia lahjakkaita opiskelijoita. Kuuntele lisää tarjolla olevista tehtävistä Tommin ja Markuksen kertomana 10 minuutin mittaisella videolla täällä [https://brand.nordea.com/transfer/0ddba0f9ecab8f4721f7532512d08f00caaf87fb71ccdb3322f725bb1655e880] (lataa videon). Haku kesän FFP-ohjelmaan on auki 4.11.2020 asti. Lue lisää ohjelmasta ja hae mukaan täältä. [https://nordeamarkets.com/career/finland/] Lisätietoja: Roope Parmasuo [email protected]

Nyytin syksyn chatit ja ryhmät

RYHMÄT Elämäntaitokurssi verkossa 26.10. – 27.11.2020  Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki? Tervetuloa Elämäntaitokurssille pohtimaan yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Ilmoittautuminen alkaa 14.9. https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/ryhmat/elamantaitokurssi-verkossa-26_10_27_11-2020/ CHATIT Marraskuu ti 3.11.    Työ ja opiskelu to 5.11.   Perhe ja opiskelu ti 10.11.  Vahvistuuko stressi stressaamalla – pyöriikö ajatukset kehää? to 12.11. The Polar Night – How to handle ”kaamos” and seasonal affective disorder? ti 17.11.   Masentaako kaamos? to 19.11.  Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni? ti 24.11.   Miten selvitä uupumuksesta? to 26.11. Hur mår du? Joulukuu ti 1.12.   Miten välttää vertailua toisiin? to 3.12.  Miten olla myötätuntoinen itseään kohtaan? ti.8.12.   Miten vahvistaa uskoa omiin kykyihin? to 10.12. Can you hear me, S.O.S? ti 15.12.   Masennus ja opinnot to 17.12.  Ahdistus ja opinnot ti 22.12 . Nytt år, nya krafter?