Tapahtumat

Lahtikursio

LTKY järjestää simuloidun etäkursion Lahteen. Kursio järjestetään Discrodissa eCampuksella omalla etäkursio kanavallaan. Kursion aikana LTKY:n porukka ajaa Lappeerannoilta Lahteen kuvaten ja striimaten koko matkan kursioon osallistuvien iloksi. Kursioon sisältyy yleistä hengailua ja muuta tekemistä. Kursiolla käynnistyy myös kursioilta tuttu paras huonoin vitsi -kisa, johon voi osallistua kertomalla vitsin itse tai lähettämällä vitsin kursioporukan luettavaksi täällä. Voittajalle on luvassa mahtava palkinto. Tämän lisäksi voitte osallistua täyttämällä kursiobingoa, jossa on kaikenlaista tekemistä mitä voi yrittää tehdä kursion aikana.
Kursio on myös paras jaettuna, joten suosittelemme, että otatte muutaman kaverin viereen tietokoneen ääreen, kun osallistutte etäkursiolle (THL:n suositusten mukaisesti). Tulkaa siis eCampuksen linjoille perjantaina 26.3 klo 16.00-> eteenpäin.
Lisää Facebook-tapahtumasta.

Palautteesta tekoihin

Mietitkö, että häviääkö kyselyiden tulokset lopulta vain bittiavartuuteen? Ehei! Tule kuuntelemaan minkälaisia tuloksia eri kyselyistä on saatu, esimerkiksi OLS-kyselystä! Palautteesta tekoihin järjestetään keskiviikkona 31.3. klo 14-15 @zoom. Lisäksi tapahtumassa julkaistaan iPadin ja leffalippujen voittajat. Tapahtuma huipentuu Kahoot -tietovisaan!

Tervetuloa!

Linkki tapahtumaan.

 

LTKY tiedottaaAnkkuri


Ehdotus Vuoden teekkariksi ja Vuoden kylteriksi

LTKY palkitsee joka vuosi Vuoden teekkarin ja Vuoden kylterin jäsenistöstään Wappupäivänä. Tämän lomakkeen kautta voit ehdottaa Vuoden teekkaria ja Vuoden kylteriä ja perustella ehdotuksiasi lyhyesti. Ehdotuksia voi tehdä useita. Valinnan Vuoden teekkarista ja Vuoden kylteristä tekee edustajisto kokouksessaan torstaina 22.4.2021 klo 17. Ehdotuksia kerätään 15.4. klo 12 asti.

Vuoden teekkari on teekkari ja vuoden kylteri on kylteri, jotka ovat ansiokkaasti toimineet lappeenrantalaisen teekkari- ja kylterikulttuurin edistämiseksi ja vaalimiseksi. Aikaisempien vuosien palkittuja voi käydä lukemassa täältä.

Lähetä ehdotuksesi täältä!

LTKY etsii kansainvälisiä fuksivastaavia

LTKY rekrytoi kaksi fuksivastaavaa opastamaan kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita Teekkarikulttuurin herkkuihin lukuvuonna 21-22. He työskentelevät yhdessä Lappeen Rannassa ja Lahdessa.
Tavoitteena on integroida kansainväliset opiskelijat paremmin SVV:hen ja tarjota yhtäläiset mahdollisuudet osallistua kulttuurillemme. Nämä uudet KVFV:t (kansainväliset fuksivastaavat) ovat tasavertaisessa asemassa muiden fuksivastaavien kanssa ja tekevät olennaisilta osin saman työn vain poikkitieteelliselle kansainväliselle opiskelijaryhmälle.
Vaatimukset
– sujuva englannin kielen taito
– Kiinnostus kansainväliseen ympäristöön
– Vahva tieto teekkarikulttuurista skinnarilassa sekä oman killan että kampusperinteiden suhteen.
– Motivaatio ja aika osallistua tapahtumiin, tutustuttaa kansainvälinen opiskelija elämään teekkarina
Fuksivastaavat valitsee LTKY:n hallitus.
Vapaamuotoiset hakemukset osoitteeseen [email protected]

 

Lappeenrannan kaupunki

Kaupunkisuunnistusbingo

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta LTKY järjestää kaupunkisuunnistuskilpailun, johon voi kuka tahansa osallistua vapaasti yksin tai esimerkiksi perheen kanssa. Kilpailu on avoinna 15.–28.3., jonka aikana kilpailurasteja voi suorittaa omien aikataulujensa mukaisesti.

Rasteja suorittaessaan osallistujien tulee ottaa kohteesta todistekuva, kuten esimerkiksi maisema- tai fiilistelykuva. Kuva tulee julkaista Instagramissa, kertoa mistä kohteesta kuva on ja liittää mukaan @ltky_insta-merkintä sekä #LTKYkaupunkisuunnistustunniste. Julkaisujen tulee olla kaikkien nähtävillä olevaa sisältöä, jotta tuomaristo voi huomioida merkinnät.

Eniten rasteja suorittaneelle on luvassa 50 euron lahjakortti Kulttuuritila Nuijamieheen. Mikäli saman määrän suorittaneita osallistujia on useampia, kaupunkisuunnistuksen tuomaristo valikoi voittajan heidän joukostaan oman harkintansa mukaisesti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Lahjoitamme jokaisesta suoritetusta rastista 2 euroa Hope Lappeenrannalle.

Lisää Facebook-tapahtumasta.

 

LUT-yliopiston terveiset

Hyvinvointikysely

Heippa opiskelija!

Hyvinvointisi on meille tärkeää, joten haluamme tietää, mitä sinulle kuuluu ja miten opiskelusi sujuvat näinä poikkeuksellisina aikoina. Viime vuosi on ollut monella tapaa outo ja haastava, kun tapahtumat on peruttu ja opinnot ovat siirtyneet kampukselta kotiin. 

Me hyvinvointitiimiläiset yhdessä LTKY:n ja KOEn kanssa olemme valmistelleet opiskelijahyvinvointikyselyn, johon pääset vastaamaan täältä.

Kyselyyn voi vastata (17.3–5.4) ja vastaukset analysoidaan kevään aikana. Haluamme kehittää toimintaamme vastaamaan juuri sinun ja muiden opiskelijoiden tarpeita, joten osallistumisesi on meille erittäin tärkeää. Kyselyyn vastataan täysin anonyymisti.

Jos haluat jutella hyvinvoinnista enemmän, sairaanhoitajaopiskelijat Saska Kurki ja Kaisa Jalli etsivät haastateltavia opinnäytetyötutkimukseen. Haastatteluun osallistuneille tarjotaan mahdollisuus osallistua maksuttomasti Firstbeat-mittaukseen (arvo 200€). Jos kiinnostuit tästä, ota yhteyttä [email protected] tai [email protected] 

T. LUTin ja LABin hyvinvointitiimit 

 

Muuta ajankohtaista

VITAKO:n stipendi

Viipurin Taloudellinen Korkeakouluseura myöntää 300 euron stipendin yritykselle tehdystä kandidaatintyöstä tai -tutkielmasta. Työn ohjaaja ilmoittaa työn arvostelulomakkeessa yrityksen, jolle työ on tehty.
Opiskelijapalveluista lähetetään esitys VITAKO:lle kaksi kertaa vuodessa. Huhtikuussa ilmoitetaan maaliskuun loppuun mennessä valmistuneiden kandidaattien tiedot ja joulukuussa marraskuun loppuun mennessä valmistuneiden tiedot. Opintosihteerit pyytävät tässä vaiheessa opiskelijalta tilinumeron VITAKO:n esitystä varten. Kandidaatille esitetään stipendiä, jos hän on vielä opiskelijana LUT:ssa. VITAKO päättää stipendien myöntämisestä.

Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus

 Valtakunnallinen Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT) tuottaa kattavaa tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista. KOTT-tutkimuksesta vastaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kela. Laaja kysely selvittää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, tuen tarvetta sekä koronavuoden vaikutuksia opiskelijoiden arkeen.  
Kutsu tutkimukseen lähetetään 10 000 satunnaisesti valitulle yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle. Kutsut lähetetään opiskelijoille sähköpostitse helmikuussa ja tiedonkeruu päättyy huhtikuussa. Jokaisen tutkimukseen kutsutun vastaus on tärkeä, sillä kutsun saanutta henkilöä ei voida korvata toisella henkilöllä. Tutkimuksella selvitetään opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia neljän vuoden välein. KOTT 2021 on järjestyksessään kuudes. KOTT-tutkimuksen tuottaman tiedon avulla kehitetään etenkin opiskelijoiden terveyspalveluita, mutta myös esimerkiksi liikuntapalveluita ja opiskelijaravintoloita. Vuonna 2021 astui voimaan lakimuutos, joka laajensi YTHS:n palvelut koskemaan myös ammattikorkeakoulujen opiskelijoita. Tutkimuksella voidaankin jatkossa seurata muutoksen vaikutuksia. Tutkimustulokset julkaistaan vuoden 2021 loppuun mennessä.
Lisää tutkimuksesta voi lukea THL:n nettisivuilta: thl.fi/kott
.

Etäopiskelusessio

Tökkiikö opiskelun aloittaminen tai onko vaikeaa päästä kiinni hommiin? Tule etäopiskelemaan yhdessä opintopsykologin kanssa Zoomiin keskiviikkoisin klo 10-11.30. Käytetään aloittamista helpottavaa pomodoro-tekniikkaa ja 1,5 h sessiossa saat kouluhommat ainakin aluille. Nähdään Zoomissa keskiviikkoisin 7.4.-19.5. 

https://lut.zoom.us/j/61133878083?pwd=Ym9ZUlYzbWVTOW9FUFVULzRLMEZ5Zz09

Yhes-kohtaamispaikka

Älä jää yksin poikkeusolojen ajaksi. Tule meidän virtuaalisille kohtaamispaikoille. Alkuvuodesta perustimme myös Discordiin oman palvelimen Yhes-kohtaamispaikalle. Paikalle pääseminen vaatii sen, että tietää tämän kutsulinkin. Kutsulinkkiä saa jakaa vapaasti eteenpäin; se on väylä ihmisten päästä discordin palvelimelle mukaan. Täällä pystyy juttelemaan erilaisilla aihekanavilla ympäri vuorokauden. Lisäksi järjestämme discordissa puhelivejä, joissa osallistujat pystyvät kuulokemikrofoneilla osallistumaan jutteluun.  Kutsulinkki https://discord.gg/Sjmp9eFzqM
Lisää tietoa täältä.