Tapahtumat

Sustainability Week

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä Sustainability Week eli kestävän kehityksen viikko toteutetaan LTKY:n, KOEn, LUTin ja LABin sekä Lappeenrannan kaupungin ja muiden tahojen yhteistyönä. Jokaiselle päivälle on oma kestävän kehityksen aiheensa, johon liittyviä teemoja käsitellään päivän ohjelman kautta. Livetapahtumat järjestetään Skinnarilan kampuksella, mutta monia niistä voi seurata myös etänä!
Tsekkaa tarkempi ohjelma sekä ilmoittautumis- ja Zoom-linkit täältä: https://bit.ly/kekeviik
Tervetuloa!

Katso Facebook-tapahtuma täältä!

 

JUNCTION 2021 ON TÄÄLLÄ! 


Junction on Euroopan johtava hackathon, joka järjestetään tänä vuonna hybridinä. Aivan oikein: Just sä voit osallistua livenä Skinnarilan kampuksella LUTESin kautta!

Niin siis mikä? Junction on 19.-21.11. järjestettävä innovaatiokisa, jossa osallistujat ratkovat isojen yritysten haasteita. Tänä vuonna haasteita löytyy mm. Marimekolta, Elisalta ja CGI:ltä. Viikonlopun aikana pääset tiimisi kanssa työstämään kellon ympäri parasta ratkaisua, pitchaamaan sen ja taistelemaan 10 000€:n pääpotista. Rahapalkinnon lisäksi kaikki osallistujat saavat hackathoniin osallistumisesta todistuksen, jonka on todettu olevan kuumaa kamaa työmarkkinoilla.

Ai siis pelkkää työtä? Ei ollenkaan. Ilmapiiri Hubin kuplassa on sanoinkuvaamaton – jokainen tekee parhaansa saman tavoitteen eteen, innovoiden ja haastaen itseään enemmän kuin koskaan ennen. Hub on täynnä samanhenkisiä ihmisiä joiden kanssa voit verkostoitua ja löytää jopa tulevat parhaat ystäväsi. Tiimissä työskentely kehittää myös omia vahvuuksia ja heikkouksia. Et varmasti lähde seuraavaan viikkoon tyhjin käsin!

Haku Junction hackathoniin ja LUTin Hubiin on nyt auki. Voit hakea sekä yksin että valmiin tiimin kanssa 30.10. mennessä. Varmista paikkasi täältä ja muista hakea sekä tapahtumaan että Hubiin erikseen!

 

LTKY tiedottaa

Edustajistovaalien ehdokkaat

Edustajistovaalien ehdokkaat ovat lyöty lukkoon! Määrä kasvoi huimat 50% viime edustajistovaaleista! Käy tutustumassa ehdokkaisiin ja vaaliliittoihin täältä!

 

LUT-yliopiston terveiset

The 21-Day Challenge (1 ECTS) – Students wanted!

Would you like to learn about sustainable lifestyle and earn a credit? This is your chance to do exactly that! We are looking for students to attend LUT’s new pilot course – The 21-day Challenge in the beginning of November.
 
The 21-day challenge is about completing various kind of challenges related to UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs). This approach offers you a great opportunity to develop sustainable habits, learn more about everyday sustainability and just have fun! The only requirement for students is to be as active as possible and post, comment, and initiate discussions throughout the course.
Join us to create a more sustainable world!

WHAT: Pilot course – The 21-day Challenge
WHEN: 1.11.2021-21.11.2021
WHY: Learn and implement sustainable habits to your life (also gain 1 ETCS)
WHERE: Online (Moodle)
HOW: Enroll via email -> [email protected], no prerequisites, anybody can join!
MORE INFO: https://bit.ly/3lmQB6t or [email protected]


Työelämäyhteistyö käsikirja opiskelijoille

Laitoimme Talent HUB Etelä-Karjala -hankkeessa LUT & LAB Urapalveluissa ja Business Millissä tietomme yhteen ja rakentelimme opiskelijoille suunnatun työelämäoppaan, missä käydään läpi niin työelämäyhteistyö yleisesti, harjoittelut, projektit, lopputyöt, kesätyöt sekä tietenkin yrittäjyys uravaihtoehtona. Kaikista eri vaihtoehdoista on myös opiskelijoidemme ja alumniemme kirjoittamat tarinaesimerkit. Oppaan tarkoitus on toimia käsikirjana ja antaa ideoita opiskelijalle opinto- ja työelämäsuunnittelunsa tueksi.

Oppaiden lisäksi muistutan, että LUT & LAB Urapalveluilla on aktiivinen JobTeaser-alusta, mihin kokoamme ajantasaiset työelämätiedot, koulutukset ja harjoittelu- ja työpaikat sekä syksyn uutuutena esim. alakohtaiset mediaanipalkkaus- ja työnimiketiedot (nämä löytyvät Infopankki-osiosta)! Osoitehan on tuttu lut.jobteaser.com


Lahden Soroptimistiklubi julistaa haettavaksi stipendit

Lahden Soroptimistiklubi on päättänyt julistaa haettavaksi stipendit syksyllä 2021 pro  gradun/opinnäytetyön perusteella menestyneille opiskelijoille, jotka ovat  valmistumassa tai juuri valmistuneet LUT-yliopistosta tai LAB 
ammattikorkeakoulusta.  
Kerro ansiokkaan tutkielman laatineelle opiskelijalle mahdollisuudesta hakea  stipendiä. Meille potentiaalisia stipendiaatteja ovat henkilöt, jotka käsittelevät  tutkielmissaan Soroptimisti-järjestön strategisia tavoitteita: 
1. Koulutus: Me autamme naisia ja lapsia kouluttautumaan ja etenemään urallaan. 
2. Taloudellisen toimeentulon parantaminen: Me rohkaisemme naisia työllistymään  sekä perustamaan yrityksiä. 
3. Naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vastustaminen: Me taistelemme naisiin ja  tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa sekä lapsiavioliittoja vastaan. 
4. Terveys: Me korostamme elintarvikkeiden puhtautta, autamme naisia ja tyttöjä  pääsemään parempiin elinolosuhteisiin sekä yleisen terveydenhuollon piiriin. 
5. Ympäristö: Me pyrimme auttamaan naisia suurtuhojen alueilla, edistämään kestävää  kehitystä sekä parantamaan ympäristön tilaa 

Lahden Soroptimistiklubin myöntämän stipendin suuruus: 
• Pro gradu -tutkielma 500 € 
• Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö 300 € 

Stipendejä voi hakea lähettämällä hakemuksen perusteluineen ja yhteystietoineen 15.12.2021 mennessä Lahden Soroptimistiklubille sähköpostitse seuraaviin  osoitteisiin: 
LUT-yliopiston opiskelijoiden hakemukset: [email protected] 

Tuutorointisihteeri opintopalveluihin 1.11.-31.10.2022

Haemme määräaikaiseen työsuhteeseen tuutorointisihteeriä, joka

  • työskentelee suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden parissa
  • koordinoi vertaistuutoreiden valintaa sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille
  • osallistuu tuutorikoulutuksen organisoimiseen ja toteuttamiseen
  • järjestää orientaatioviikot sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille opiskelijapalveluiden, opintoneuvojien sekä -ohjaajien ja koulutusohjelmien kanssa
  • järjestää opintopistekilpailun
  • tekee ja päivittää Uni-portaalin / eLUTin sivuja.

Tuutorointisihteerin työ edellyttää, että

  • hakijalla on kokemusta yliopisto-opiskelusta LUTissa
  • hakija on toiminut vertaistuutorina tai harrastusten kautta vastaavissa tehtävissä
  • hakija pystyy suomen lisäksi työskentelemään kirjallisesti ja suullisesti sujuvasti englanniksi
  • hakijalla on hyvät tietotekniset taidot.

Tarjoamme mielekkään ja opiskelijalle sopivan työn erinomaisessa ilmapiirissä. Työajat ovat joustavat ja sovittavissa projektipäällikön kanssa. Tehtävä täytetään osa-aikaisesti 1.11.2021 alkaen (tai sopimuksen mukaan) 31.10.2022 asti. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Tehtävän palkkaus määräytyy hoito-osuuden mukaan. Työaika on 14 t/vk, jolloin palkka noin 800 e/kk. Tammi- ja huhtikuussa kahden viikon ajan sekä elokuussa työ on kokoaikaista (36,75 t/vk). Elokuussa palkka on noin 2100 e/kk. Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo viimeistään 26.10.2021 sähköpostilla projektipäällikkö Tanja Karppiselle, [email protected]. Lisätietoja antavat projektipäällikkö Tanja Karppinen 0400 811 233, [email protected] ja tuutorointisihteeri Roosa Hynninen 044 599 1217, [email protected].


Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutus – ilmoittaudu 22.10. mennessä

Tervetuloa LUTin ja LABin opiskelijoiden Mielenterveyden ensiapu® 1 – Mielenterveys elämän taitona -koulutukseen.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan 22.10.21 mennessä.

Tämä koulutus järjestetään lähiopetuksena Lappeenrannan kampuksella 5. ja 12.11.

Lukuvuodelle 2021-22 on suunnitteilla MTEA1-koulutuksia myös keväälle 2022: etäkoulutus alkuvuoteen ja lähikoulutus Lahden kampuksella myöhemmin keväällä.

Koulutukset toteutetaan osana OKM:n rahoittamaa Linjakas ja Liikkuva LUT-yhteisö -kokonaisuutta, minkä tavoitteena ovat linjakkaan ja monimuotoisen ohjaustoiminnan kehittäminen, yhteisöllisyyden lisääminen sekä hyvinvoinnin ja positiivisen mielenterveyden edistäminen. Tämän rahoituksen myötä koulutus on opiskelijoille maksuton. Koulutus sisältää kirjan (arvo 40 €) ja siitä saa erillisen todistuksen.

 

Muuta ajankohtaista

Nyyti ry 

Nyyti ry:n Yhdessä yhteisöksi -hanke on loppusuoralla ja järjestämme yhteistyössä kolmen muun hankkeen kanssa Mielenterveyttä ja opiskelukykyä -webinaarin 3.11.2021 klo 9.00-12.00. Webinaari toimii myös Yhdessä yhteisöksi -hankkeen virallisena päätöstapahtumana.
 
Webinaari toteutetaan yhteistyössä Jaksaa jaksaa?-, Takaisin opintoihin– ja Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeiden kanssa ja luvassa on monipuolista sisältöä niin yhteisöllisyydestä, vertaisuudesta kuin tunne- ja mielenterveystaidoistakin. Webinaari on maksuton ja toteutetaan Zoomin välityksellä. Webinaari on tarkoitettu kaikille opiskelijoiden parissa toimiville tahoille.
 
Lisätietoja webinaarin sisällöstä löydät tapahtumasivultamme, josta voit myös tilata suoran linkin tapahtumaan jo valmiiksi sähköpostiisi.
Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan osallistumaan!

Coachingin avulla tukea työelämään siirtymiseen – hae mukaan nyt!

Ovatko opintosi loppusuoralla? Haluaisitko saada coachausta työelämään siirtymiseen ja oman suunnan löytämiseen
NyytiCoachingissa tämä on mahdollista! Coachingprosessiin sisältyy kolme yksilövalmennustapaamista, jotka toteutetaan verkkovälitteisesti. Coacheina toimivat koulutetut ammatticoachit. 
Coaching on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville kaikkialla Suomessa. Coaching on opiskelijoille maksutonta.  
Haku syyskauden NyytiCoaching-ohjelmaan on käynnissä. Hae mukaan!
Lisätietoa sekä linkki hakulomakkeeseen löytyy verkkosivuiltamme: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/nyyticoaching/ 


Meidän Eurooppa

Meidän Eurooppa -hankkeessa toteutetaan nuorten Euroopan unionia ja Eurooppaa käsitteleviä projekteja. Nuoret voivat hakea projektirahaa, jonka avulla he toteuttavat itse ideoimansa Eurooppaan tai EU:in liittyvän projektin, esimerkiksi tapahtuman, ekskursion, työpajan tai haastekampanjan. Projektirahaa voivat hakea 13–25-vuotiaat nuoret. Haku on auki 15.4.–31.11.2021. Kesän aikana rahoituspäätöksiä tehdään 18.6. ja seuraavan kerran 20.8.
 Rahoitusta haetaan vähintään kolmen hengen ryhmänä, mutta halutessaan samaa projektia voi olla toteuttamassa myös isompi porukka. Projektirahahakemukseen tulee liittää yhteystiedot yhdeltä täysi-ikäiseltä nuorelta tai opettajalta/ohjaajalta, joka loppukädessä vastaa projektin kulusta ja varojen asiallisesta käytöstä.
 Lisätietoja projektirahan hakemisesta sekä raportoinnista löydät Nuorten Akatemian nettisivuilta.


Suunnittelukilpailu

IDEOI esteettömän näkötornin hissi, jonka voi mantuottona on polkemisenergia. Arviointi perusteita: käytännöllisyys, turvaratkaisut,  ulkonäkö ja rakentamiskustannukset. Toimita  suunnitelmasi viimeistään 10.12.2021. Voittaja julkistetaan 15.12.2021. 

LISÄTIETOJA www.ruokolahti.fi/nakotorni