Tapahtumat

Miesten retriitti

Mies, hellitä hetkeksi!
pe-su 16.-18.10. Tuosan leirikeskuksessa, Vehkataipaleentie 520
Retriitissä on tilaisuus levähtää, virkistäytyä, olla hiljaisuudessa ja kuunnella Jumalan puhetta.
Aloitamme perjantaina klo 18 ja päätämme yhdessäolon sunnuntaina klo 15. Hinta 90€ (täysihoito yhden hengen huoneissa). Retriitin vetäjinä Juha Eklund ja Timo Lampi.
Ilmoittautuminen 25.9. mennessä (mieluusti mahdollisimman pian):
Liisa Hovi: 040 3126 208, [email protected]
Tiedustelut: Juha Eklund, 040 3126 500, [email protected]

LTKY tiedottaa

Lukuvuositarrat saatavissa LTKY:n toimistolta

Olethan jo muistanut hakea uuden lukuvuositarran? Vanha tarra on voimassa vielä syyskuun loppuun, mutta ole ajoissa ja hae tarra nyt ennen suurempia ruuhkia!

LTKY:n toimisto on auki ma-to klo 10-15 ja pe 10-14. Tervetuloa!

LTKY etsii jäsenpalvelusihteeriä

Ovatko opiskelijapalvelut, tapahtumat, edut ja opiskelijan äänen kuuluminen lähellä sydäntäsi? Etsitkö osa-aikaista työtä, jonka voi helposti sovittaa omaan kalenteriisi sopivaksi? Haluatko työskennellä rennossa ja dynaamisessa työympäristössä huipputyyppien kanssa?

Tässä tilaisuus juuri sinulle! Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta hakee jäsenpalvelusihteeriä osa-aikaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Jäsenpalvelusihteeri vastaa LTKY:n jäsenpalveluista ja toimii linkkinä ylioppilaskunnan ja kiltojen sekä harrastusyhdistysten välillä. Jäsenpalvelusihteeri vastaa LTKY:n vuokrattavien tilojen varauksista sekä tilojen kunnosta, sekä pyörittää ylioppilaskunnan palvelupistettä yhdessä toimistosihteerin kanssa. Tehtäviin kuuluu myös ylioppilaskunnan kaluston, kuten pakettiauton, kunnosta huolehtiminen.

Lisää tietoa paikasta täältä.

Pyydämme toimittamaan vapaamuotoisen hakemuksen ja ansioluettelon pdf-muodossa tiistaihin 29.9.2020 klo 23.59 mennessä osoitteeseen [email protected] LTKY:n hallitus tekee päätökset haastatteluihin kutsumisista hakuajan päätyttyä.

Lisätietoa hakumenettelystä ja työtehtävistä antaa LTKY:n pääsihteeri Antti Ilmavirta, [email protected] tai 044 293 8818.

Meidän Kioskin palveluajat laajenevat

LUTin pääaulassa Lappeenrannan kampuksella toimivan Meidän Kioskin palveluajat laajenevat. Nykyään Kioski palvelee ma-to klo 7.45-18.00 ja pe 7.45-15.00. Tervetuloa ostoksille!

Korvansäästäjiä myynnissä LTKY:n toimistolla!

Käyttäisitkö kasvomaskia enemmän, jos se ei sattuisi tai vääntäisi korviasi? Julkisissa kulkuneuvoissa on Etelä-Karjalassakin maskisuositus, ja löytyypä maskeja myös niistä kuuluisista matikan harkoistakin. Käyttömukavuus ei välttämättä ole paras sinulle, mutta siinä Korvansäästäjä voi auttaa!

Korvansäästäjä on siis pantamainen osa, johon kasvomaskin korvanauhat kiinnitetään. Osa jää niskaan tai takaraivolle, jolloin maskin nauhat kulkevat korvan ylä- ja alapuolelta, mutta jatkavat pään taakse asti, jolloin maski ei rasita korvia. Korvansäästäjä on ekologisesta PLA-muovisista valmistettu, ja siinä on 5 eri säätökohtaa, joilla voit varmistaa istuvuuden. Kuvia korvansäästäjästä löydät LTKY:n sosiaalisesta mediasta sekä tämän tiedotteen nettisivuversiosta osoitteesta ltky.fi.

Korvansäästäjän voit ostaa itsellesi LTKY:n toimistolta hintaan 9,90€/kpl. Valmiita värejä on valkoinen ja musta, mutta myös muut värit onnistuvat ottamalla yhteyttä ainmardesign.fi. Valmistaja on LUTin oma opiskelija.

Lappeenrannan kaupunki

Fashion by Night pe 25.9.2020

Fashion by Night – muotia yössä keskellä kaupunkia pe 25.9.2020. Muodin yö tapahtuma järjestetään kaupunkikeskustan liikkeissä, ravintoloissa ja kauppakeskuksissa, joista löytyy muotia, musiikkia, elämyksellistä ohjelmaa ja hyviä tarjouksia. Osa liikkeistä on avoinna normaalia myöhäisempään.

LUT-yliopiston terveiset

Haluatko tenttivalvojaksi?

Haemme tenttivalvojia lukuvuodelle 2020 – 2021. Tehtävään valitun tulee  osallistua tenttivalvontakoulutukseen ja sitoutua tenttivalvojana toimimiseen  sekä syyslukukaudella 2020 että kevätlukukaudella 2021. Valvojaksi  valittavan tulee olla vähintään toisen vuoden opiskelija LUTissa.  Edellytämme myös hyvää englannin kielen taitoa.
Tenttejä on pääsääntöisesti luentoviikkojen aikana maanantaista torstaihin  parittomilla viikoilla klo 16:15 – 19:15 ja tenttiviikoilla maanantaista  perjantaihin klo 8:30 – 11:30 ja 16:15 – 19:15.
Tenttivalvontavuoron pituus on yleensä 4 tuntia ja siitä maksettava korvaus  on 15€/tunti.
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen [email protected]  Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään 30.9.2020. Kerro hakemuksessa  opintojesi aloitusvuosi, tämänhetkinen opintopistemääräsi ja  koulutusohjelmasi sekä perustele, miksi olisit hyvä tenttivalvoja.  Haastattelut pidetään maanantaina ja tiistaina 5. – 6.10. ja koulutus valituille  perjantaina 9.10. Kaikki tilaisuudet järjestetään Teamsissa ja niihin  lähetetään kutsut sähköpostilla.

Kutsu LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiön golfkisaan

LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston Ylioppilaskunta kutsuvat Teidät golf-tapahtumaan Etelä-Saimaan golfkentälle Tuosaan 25.9.2020 klo 9.00 alkaen.
Tervetuloa pelaamaan Suomen kauneimmalle, viihtyisimmälle ja parhaalle golfkentälle (Suomen golflehden kenttäranking 2019)!

OHJELMA
9.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen
9.30 Tapahtuman avaus, säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen
10.00 Yhteislähtökilpailu
n. 15.30 Kilpailu päättyy
Ruokailu Palkintojen jako
Pelimuoto
Henkilökohtainen pistebogey, maksimipelitasoitus 36.
Palkintosijoille pääseminen edellyttää aktiivista EGA tasoitusta. Paras Scratch palkitaan. Lisäksi pisin drive ja lähimmäs lippua palkitaan. Kilpailun yhteydessä ratkaistaan myös yliopiston mestaruus.

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi.
Ilmoittautuminen: www.lut-tukisaatio.fi kautta viimeistään 21.9.2020.
Lisätietoja: Timo Alho, puh. 040 5126 324, [email protected]

Hyvin menestyneen perusopiskelijan stipendit haettavana

LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö on päättänyt julistaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston perusopiskelijoiden haettavaksi enintään 15 kpl 1.000 euron suuruisia stipendejä. Stipendien jakoperusteena käytetään pääasiassa erinomaista opintomenestystä (keskiarvo vähintään 3,8), mutta myös muita asiaan vaikuttavia seikkoja huomioidaan kuten suoritettujen opintoviikkojen määrä keskimäärin vuodessa, kansainväliseen opiskelijavaihtoon osallistuminen ja tieteellinen tutkimus. Hakemuksessa tulee selvittää suoritettu opintopistemäärä, suoritusten keskiarvo, hakijan opintosuunta ja vuosikurssi, läsnäololukukausien määrä sekä mahdolliset julkaisut. Hakijalla tulisi olla vähintään 100 opintopistettä suoritettuna (LUT:ssa suoritettuja) – poikkeuksena maisterivaiheen opiskelijat, joilla oltava vähintään 80 opintopistettä.
Hakulomake ja lisää tietoa täältä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Alho, puh. 040 5126324, [email protected]

Muuta ajankohtaista

Hyvinvointivalmennus alkaa!

Kaipaatko tukea voimavarojen löytämisessä? Haluatko kohentaa elintapojasi? Tarvitsetko tsempparia ja innostajaa tukemaan muutoksessa?
Aloita hyvinvointivalmennus terveydenhoitajaopiskelijoiden ohjauksessa!
Valmennuksen aiheina voi olla esimerkiksi:
– voimavarojen löytäminen ja lisääminen
– elintapojen muuttaminen
– henkisen hyvinvoinnin vahvistaminen
– ruokailutottumusten muuttaminen
– painonhallinta
– liikunnan lisääminen
Jos haluat saada pienten muutosten avulla lisää energiaa arkeen ja työhön, varaa paikkasi mahdollisimman pian. Paikkoja on rajoitetusti.
Valmennus toteutetaan yksilöllisesti tai pienryhmässä. Halutessasi voit haastaa myös työkaverisi mukaan. ja koota oman pienryhmän. Syksyn 2020 valmennukset alkavat 14.9. Valmennus toteutuu omien henkilökohtaisten tavoitteiden mukaan yksilöllisissä tapaamisissa noin 1-2 viikon välein. Tapaamiset voivat olla joko Zoomissa tai tietyin varotoimenpitein kasvotusten. Valmennukset ovat maksuttomia.
Kerro lyhyesti, miksi haluat mukaan ja mitkä ovat tavoitteesi. Kerro myös, haluatko mieluummin yksilö- vai ryhmäohjausta.
Lisää hyvinvointivalmennuksen taustoista täältä.
Ilmoittautumiset ja lisätietoa: [email protected]

Haluatko toimia lapsen/nuoren tukiperheenä tai tukihenkilönä?

Joskus lapsiperheissä tulee tilanteita, joissa vanhempien voimavarat vähenevät. Sukulaiset saattavat asua kaukana, eikä perheen lähipiiristä löydy lapselle riittävästi tukea. Tukisuhdetoiminta on Eksoten järjestämää sosiaalihuoltolain mukaista palvelua, jolla tuetaan lapsen tai nuoren mahdollisuuksia uusiin virikkeisiin, ja kasvua ja kehitystä tukeviin uusiin ihmissuhteisiin. Samalla tuetaan vanhemman jaksamista antamalla hänelle aikaa lisätä omia voimavarojaan.
Tukiperheitä ja tukihenkilöitä tarvitaan erilaisia, jotta jokaiselle lapselle löytyy juuri hänen tarpeitaan vastaava aikuinen. Tukihenkilöksi tai tukiperheeksi haluavat haastatellaan ja koulutetaan toimintaan.
Vapaaehtoisten koulutus Lappeenrannassa tiistaina 22.9. ja 29.9. klo 17-20.

Lisätietoja:
Eksoten tukisuhdetoiminta
Minna 040 023 5164
Anna 040 729 0790

Nyytin syksyn chatit ja ryhmät

RYHMÄT

Elämäntaitokurssi verkossa 26.10. – 27.11.2020 
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?
Tervetuloa Elämäntaitokurssille pohtimaan yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Ilmoittautuminen alkaa 14.9.

https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/ryhmat/elamantaitokurssi-verkossa-26_10_27_11-2020/

CHATIT

Syyskaudella Nyytin chatteja järjestetään tiistaisin klo 15 – 17 ja torstaisin klo 18 -20. Chatteihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja voit osallistua nimimerkillä.
Syyskuu
to 17.9.   Miten keskittymiskykyä voisi parantaa?
ti 22.9.   Utmanar inlärningssvårigheter din studievardag?
to 24.9.  Mistä voimia opiskeluarkeen?
ti 29.9.   Mistä löytää yhteisöllisyyttä?
Lokakuu
to 1.10.   Huoli läheisestä – jaksanko itse?
ti 6.10.    Omista tarpeista viestiminen ihmissuhteissa
to 8.10.   Tasa-arvo parisuhteessa
ti 13.10.   Ihmissuhteet ja mielenterveys. Uhka? Mahdollisuus?
to 15.10.  Relationer & psykisk hälsa. Risk eller möjlighet?
ti 20.10.  Rajat ja seksuaalisuus
to 22.10. Hell is other people? Sanity & relationships.
ti 27.10.  Kuinka selvitä erosta?
to 29.10. Sinkkuus – vapaus valita vai yksinäinen piina?
Marraskuu
ti 3.11.    Työ ja opiskelu
to 5.11.   Perhe ja opiskelu
ti 10.11.  Vahvistuuko stressi stressaamalla – pyöriikö ajatukset kehää?
to 12.11. The Polar Night – How to handle ”kaamos” and seasonal affective disorder?
ti 17.11.   Masentaako kaamos?
to 19.11.  Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni?
ti 24.11.   Miten selvitä uupumuksesta?
to 26.11. Hur mår du?
Joulukuu
ti 1.12.   Miten välttää vertailua toisiin?
to 3.12.  Miten olla myötätuntoinen itseään kohtaan?
ti.8.12.   Miten vahvistaa uskoa omiin kykyihin?
to 10.12. Can you hear me, S.O.S?
ti 15.12.   Masennus ja opinnot
to 17.12.  Ahdistus ja opinnot
ti 22.12 . Nytt år, nya krafter?