Aluevaalit

Aluevaalien ennakkoäänestys on alkanut!

Aluevaalien 2022 ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 12.1. ja päättyy tiistaina 18.1. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 23.1.

Ennakkoäänen voi antaa missä tahansa kaupungin 11 ennakkoäänestyspaikasta, jotka ovat kaikki myös fyysisesti esteettömiä.

Varsinaisena vaalipäivänä saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka kullekin äänioikeutetulle on merkitty äänioikeusrekisteriin.

Lappeenrannan ennakkoäänestyspaikat sijaitsevat tuttuun tapaan eri puolilla kaupunkia. Ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 11, ja ne ovat samat kuin vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Aluevaalien 2022 ennakkoäänestyspaikat Lappeenrannassa:

Lappeenrannan ylioppilastalo,
Lappeenrannan kaupungintalo,
Pääkirjasto,
Lauritsalan uimahalli,
Sammonlahden kirjasto,
Joutsenon kirjasto,
Ylämaan kirjasto,
Voisalmen kirjasto,
Korvenkylän kirjasto,
kauppakeskus Citymarket,
kauppakeskus Prisma,

Ennakkoäänestyksen laitosäänestyspaikat, ennakkoäänestyspaikkojen yhteystiedot ja paikkakohtaiset äänestysajankohdat voi tarkistaa kaupungin aluevaalien sivulta.

Samalla verkkosivulla myös tietoa koronatilanteeseen liittyvistä vaalikäytännöistä.

 

LTKY tiedottaa

Teekkarilakkitilaus, erä 2

Fuksien kohokohta Wappu lähestyy ja sitä ennakoiden on aika tilata teekkarilakki, jotta sen pääsee hohtavan valkoisena painamaan päähänsä kun aika koittaa! Lakki maksaa toisessa erässä syksyllä 2021 tai keväällä 2022 opintonsa aloittaneille 134 euroa ja muille lakkiin oikeutetuille 145 euroa. Lasku lakista tulee sähköpostilla maaliskuun alkupuolella.

Deadline tälle toiselle lakkien tilauskierrokselle on keskiviikkona 2.2.2022. Tämä on viimeinen tilaisuus tilata lakki Wapuksi 2022! Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja antaa LTKY:n toimistosihteeri Virpi Partti joko toimistolla, puhelimella numerosta 045 261 2670 tai sähköpostilla [email protected].

HUOM! LUT Highway -opiskelijat voivat tilata lakin vasta saatuaan päätöksen täydestä tutkinto-oikeudesta.

Tilaa lakkisi täältä!

 

YTHS

Muista maksaa terveydenhoitomaksusi!

Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta annetun lain mukaiset opiskeluterveydenhuollon maksujen määrät vuodelle 2022 on vahvistettu. Maksuihin ei tule muutoksia verrattuna vuoteen 2021.

Vuonna 2022 terveydenhoitomaksu on 71,60 euroa. Lukukausikohtainen maksu on 35,80 euroa. Opiskelijan tulee maksaa YTHS:n palveluihin oikeuttava terveydenhoitomaksu Kelalle sekä kevät- että syyslukukaudelta. Viivästymismaksuna peritään 5 euroa, mikäli opiskelija maksaa terveydenhoitomaksunsa myöhässä.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö perii opiskelijalta 40 euron suuruisen maksun, jos opiskelija jättää saapumatta varatulle ajalleen. Maksua ei peritä, jos saapumatta jäämiselle on ollut hyväksyttävä syy. Opiskeluterveydenhuollon maksuja koskeva valtioneuvoston asetus annetaan vuodeksi kerrallaan. 

Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. 

Katso ohjeet täältä!

 

Lappeenrannan kaupunki

Pop-up vuokraamo

Lappeenrannan Talvilinnan (Satamatie 11) vieressä toimii pop-up tyyppisesti talvivälinevuokraamo. Vuokraamo on avoinna lauantaisin 10-14 (säävaraus). Vuokrattavana on lumikenkiä, liukulumikenkiä ja e-fatbike pyöriä. Perheen pienimmille on tarjolla maksutta vaahtokarkkeja grillattavaksi. Tervetuloa!

Lisää tietoa täältä!


Aloituskysely Kauppatorin kehittämisestä asiakkaille ja asukkaille

Tervetuloa Ydinkeskustan kestävä tulevaisuus -hankkeen Kauppatorin asiakkaille suunnattuun lähtötietokyselyyn!

Kyselyllä keräämme asiakkaiden näkökulmia ja kehittämisideoita Kauppatoriin ja sen lähiympäristöön liittyen.

Kysely on tarkoitettu Kauppatorin asiakkaille ja muille aluetta käyttäville. Kyselyn vastauksia hyödynnetään hankkeen konkreettisen lopputuloksen toteuttamisessa.

Kyselyn loppupuolella voit jättää kommentit kolmesta Meijän Cityssä, eli Lappeenrannan keskustan kehittämissuunnitelmassa, esitetystä Kauppatorin ideointivaihtoehdosta.

Kyselyyn vastaaminen onnistuu parhaiten tietokoneella. Mobiililaitetta käyttäessäsi vaihda selaimen asetuksista tietokonesivusto-näkymään.

Kyselyyn voi vastata maanantaihin 31.1.2022 asti täällä.

Vastauksesi eivät näy muille käyttäjille. Vastauksista tehdään yhteenveto, joka julkaistaan hankkeen verkkosivuilla. Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun Maptionnaire-kyselyitä koskevaan tietosuojaselosteeseen voit tutustua tämän linkin kautta.

 

LUT-yliopiston terveiset

LUT & LAB Urapalvelut

LUT & LAB Urapalvelut toivottaa hyvää alkanutta vuotta! 😊 Alla uusimpia kuulumisia ja kevään koulutustarjontamme. Rekisteröidy JobTeaseriin LUTin tai LABin sähköpostilla & salasanalla ja ilmoittaudu mukaan!

  • DuuniDay-rekrytointitapahtuma siirtyy tammikuulta marraskuulle. Tapahtuma järjestetään Lappeenrannan kampuksella tiistaina 22.11.2022.
  • CV webinaarit suomeksi ke 12.1.2022 ja englanniksi to 13.1.2022
  • Job Hunting Booster helmikuussa 2022 – valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnattu ryhmämuotoinen, virtuaalinen työnhaun coachausryhmä
  • Define Your Skills for Job Hunting – työpaja 8.2.2022
  • Job Hunting Basics – suomenkielinen toteutus 16.-17.2.2022 – kaikille opiskelijoille suunnattu luentomuotoinen, kahden kerran työnhaun peruspaketti
  • Urakompassi maaliskuussa 2022 – tekniikan ja kaupan alojen naisopiskelijoille suunnattu pienryhmäohjauskokonaisuus, jonka punaisena lankana on oman urasuunnan pohtiminen
  • How to prepare for job interviews? – työpajat 9.3.2022 ja 16.3.2022
  • LinkedIn -työpaja 22.3.2022
  • Job Hunting Basics – englanninkielinen toteutus 12.4.-13.4.2022 – kaikille opiskelijoille suunnattu luentomuotoinen, kahden kerran työnhaun peruspaketti

 
Tervetuloa mukaan!

 

Muuta ajankohtaista

World Cup of Kyykkä


Vuoden kovatasoisin kyykkätapahtuma World Cup of Kyykkä, WCOK, tulee (toivottavasti) taas lauantaina 19.2.2022. Tarjolla on 64 joukkueen yleinen sarja ja 16 joukkueen hallitussarja, hallitussarja on Oulun yliopiston ainejärjestöjen ja yhteistyöyhdistysten kutsuturnaus. Kerää kasaan 4 hengen voitonnälkäinen kokoonpano ja tule mittelemään himotuimmasta tittelistä, WCOK mestaruudesta.
 
Taistelut tapahtuvat Linnanmaan yliopiston parkkipaikalla.
Ilmoittautuminen osoitteessa https://www.wcok.fi/ilmoittautuminen/
 
Toivotaan yleisen tilanteen kehittyvän suotuisaan suuntaan, jotta saamme tapahtuman järjestettyä. Koska tapahtuma-ajan rajoituksia emme voi ennustaa, ilmoittautuneille joukkueille lähetetään maksuohjeet vasta lähempänä tapahtumaa.
 
Oulun Akateemisen Mölökky- ja Kyykkäseuran puolesta
Roope Miettunen
Puheenjohtaja

 

Osallistu tukimukseen!


Hei sinä ihana nainen!
 
Opiskeletko jossakin suomalaisessa korkeakoulussa teknillisellä alalla? Hyvä, koska olet juuri etsimämme henkilö!  Sukupuolenmukainen eriytyminen on Suomessa Pohjoismaiden jyrkintä ja etenkin tekniikan alat ovat vahvasti sukupuolittuneita. Naisten osuus on vain alle neljännes kaikista teknillisen alan opiskelijoista. Teemme pro gradu -tutkielmaa teknillisillä aloilla opiskelevien naisten kokemuksista opintoihin kiinnittymisestä ja haluamme kuulla juuri sinun korkeakoulupolustasi. Tavoitteenamme on tutkimuksen avulla nostaa esille naisten ääntä ja edistää tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta korkeakoulukontekstissa, etenkin tekniikan aloilla.

Keräämme aineistomme kirjoitelmien muodossa. Vastaaminen tapahtuu nimettömästi ja aikaa vastaamiseen kuluu juuri sen verran kuin itse haluat käyttää. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja niitä käytetään vain tätä tutkielmaa varten. Koko tutkimusaineisto hävitetään tutkimuksen päätyttyä.

Jokaisella vastauksella on merkitystä, joten suuret kiitokset etukäteen!

Ystävällisin terveisin tutkimuksen tekijät,
Henna Anteroinen & Annika Nikku

Vastaaminen tapahtuu alla olevan lomakkeen kautta
https://link.webropolsurveys.com/S/29319A16B9686F09