LTKY tiedottaa
Ankkuri

LTKY etsii varaedustajia Kollegioon sekä LES akateemiseen neuvostoon

Yliopistokollegioon haetaan 2 varaedustajaa. Kollegion tehtäviä ovat muun muassa päättää hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta, valita jäsenet yliopiston hallitukseen ja vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille.LES akateemiseen neuvostoon haetaan 2 varaedustajaa. LES akateemiseen neuvostoon voivat hakea energiatekniikan, konetekniikan, sähkötekniikan ja ympäristötekniikan opiskelijat. Akateeminen neuvosto päättää yksikön asioista yhdessä schoolin johdon kanssa.Päätökset HallOpEd paikoista tehdään LTKY:n edustajiston kokouksessa ja uudet hallopedit koulutetaan joulukuun aikana.
Hakuaika: 11.11.2020 – 1.12.2020
Lue lisäähalloped.fi tai kysy [email protected]

 

Vastaa jäsenkyselyyn!

Jokavuotinen jäsenkysely on taas täällä ja tarvitsemme toimintamme kehittämiseksi jälleen palautetta teiltä, meidän jäseniltämme. Kyselyn lopussa on myös mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa vastanneiden kesken arvotaan LUTin collegepaita. Vastaukset ovat anonyymejä ja niitä hyödynnetään vain LTKY:n sekä sidosryhmien toiminnan kehittämiseen. Vastauksesi on meille tärkeä, joten vastaathan 01.12.2020 mennessä.
Linkki kyselyyn: Jäsenkysely 2020

 

Kuntavaaliwebinaari

Mitkä ovat kuntavaalit? Mitä kunnanvaltuutetut tekevät? Voisinko minä asettua kuntavaaliehdokkaaksi? Miten?
Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan LTKY:n ja KOEn järjestämässä kuntavaaliwebinaarissa tiistaina 17.11.2020 kello 15:30 alkaen Zoomissa.
Kuntavaaliwebinaarissa käsitellään kuntavaaleja yleisellä tasolla sekä millaista on olla nuori kunnanvaltuutettu. Lisäksi eri puolueiden nuoret edustajat pääsevät kertomaan, mitä ajankohtaisia teemoja seuraavalla valtuustokaudella on puolueiden pöydällä niin Lappeenrannassa kuin Lahdessakin. Webinaariin osallistuakseen ei tarvitse olla pitkän linjan vaikuttaja, vaan pelkkä uteliaisuus kunnallispolitiikkaan mukaan lähtemisestä riittää. 
Kuntavaaliwebinaarissa on mahdollisuus kysyä kysymyksiä niin puolueiden edustajilta kuin yleisesti kuntavaaleista. Kysymyksiä voi esittää tilaisuudessa tai etukäteen oheisen anonyymin lomakkeen kautta. 
Linkki facebook -tapahtumaan.

 

Teekkarilakkitilaus, erä 1

Fuksien kohokohta Wappu lähestyy ja sitä ennakoiden on aika tilata teekkarilakki, jotta sen pääsee hohtavan valkoisena painamaan päähänsä kun aika koittaa! Lakki maksaa tänä syksynä opintonsa aloittaneille 126 euroa ja muille lakkiin oikeutetuille 145 euroa. Lasku lakista tulee sähköpostilla maaliskuun alkupuolella. Deadline tälle ensimmäiselle lakkien tilauskierrokselle on 3.12.2020. Tämän jälkeen tilatut lakit ovat kalliimpia! Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja antaa LTKY:n toimistosihteeri Virpi Partti joko toimistolla, puhelimella numerosta 045 261 2670 tai sähköpostilla [email protected].

Lakin pääsee tilaamaan täältä!

HUOM! LUT Highway -opiskelijat voivat tilata lakin vasta saatuaan päätöksen täydestä tutkinto-oikeudesta.

 

Harrastamaan

 

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI ry jatkaa harrastustoimintaansa!

Torstaina 19.11. järjestämme Kellarissa tutustumisillan klo 17, josta jatketaan pikkujoulujen merkeissä klo 19. Katso lisätiedot tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/1742220422610559
HUOM. Teatterimme tarvitsee aivan kaikenlaisia tekijöitä mukaan; aikaisempaa kokemusta ei vaadita, ja paljon mielenkiintoista puuhaa löytyy myös parrasvalojen ulkopuolelta! Jos et pääse tapahtumaan, katso nettisivut https://acti.ltky.fi/ tai laita sähköpostia [email protected]com

 

Lappeenrannan kaupunki

 

Paikallisliikenteen asiakaskysely 2020

Kyselyn avulla mitataan vuosittain, kuinka uudistustyössä on kaupunkilaisten mielestä onnistuttu ja mitä asioita voitaisiin jatkossa edelleen parantaa.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 30 päivän Waltti Lappeenranta -kausilippua tai vastaava arvolippua. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Kysely on avoinna 1.11.-30.11.2020.

Vastaa kyselyyn täältä!

 

Ja Kitara Soi –klassisen kitaramusiikin festivaali

Ja Kitara Soi –klassisen kitaramusiikin festivaali järjestetään Lappeenrannassa jo 19. kertaa. Konsertteja pidetään tänä syksynä kaksi – perjantaina 20.11. ja sunnuntaina 22.11. Tapahtumapaikkana toimiva Lappeen Marian kirkko muokataan kaikkien viranomaisten suositusten ja ohjeiden mukaisesti turvalliseksi.  

Lisää tietoa täältä.

 

LUT-yliopiston terveiset

 

Mikä liikuttaa sinua?

LABin ja LUTin tuki- ja hyvinvointipalvelut järjestävät syksyn piristeeksi ”Mikä liikuttaa sinua?” -hyvinvointiluentosarjan torstaisin (19.11-10.12.) klo 15-15.45 Teamsin kautta. Luennot ovat suunnattu kaikille aiheista kiinnostuneille, sekä opiskelijoille että henkilöstölle. Jokainen kerta sisältää alustuksen aiheeseen, käytännön vinkkejä, sekä aikaa kysymyksille ja keskusteluun. 
Aika:

  • 19.11. Opiskelutaidot ja ajanhallinta, pedagoginen erityisasiantuntija Juha Tiitta
  • 26.11. Tajuissaan oleva ihminen oppii paremmin, opiskelijapalveluiden päällikkö Jarkko Tuominen
  • 3.12. Stressinhallinta ja palautuminen, opintopsykologit Aino Elomäki ja Janita Suni
  • 10.12. Fysiologiset säätelymekanismit ja opiskelu, liikuntakoordinaattori Pekko Pirhonen ja liikunta-asiantuntija Markus Halonen 

 

Tervehdys urapalveluista!

Marraskuu tuo mukanaan paljon muutoksia urapalvelujemme toimintaan. Toivottavasti muutosten vaikutukset näkyvät positiivisesti opiskelijoillemme ja auttavat sinua niin oman uran suunnittelussa kuin työnhaussakin.

Uusi Career Center käyttöön 9.11. alkaen

Urapalveluissa siirrytään 9.11. alkaen uuden LUTin ja LABin opiskelijoiden yhteisen Career Center -alustan käyttöön. Samassa yhteydessä urapalvelujen tarjonta avataan myös LABin opiskelijoille.

Uuden Career Centerin kautta löydät jatkossa kaikki opiskelijoille suunnatut urapalvelut, olipa kyseessä urasuunnitteluun tai työnhakuun liittyvistä koulutuksista tai työpajoista, rekrytointitapahtumista tai henkilökohtaisista uraohjauspalveluistamme.

Rekisteröidy Career Centeriin 9.11. alkaen osoitteessa lut.jobteaser.com. Tukea järjestelmän käyttöön saat maanantaina 9.11. klo 13.00-13.30 opiskelijoille järjestettävästä Zoom-esittelystä.

Työpaikkaportaali vaihtuu joulukuun alusta

Suurin osa suomalaisista yliopistoista siirtyy käyttämään uutta JobTeaser-työpaikkaportaalia joulukuun alusta alkaen. Käytössämme ollut LUT Rekrynet -palvelu siirtyy historiaan ja työpaikat löytyvät jatkossa Career Centerin Jobs-osiosta. Työpaikkojen näkökulmasta muutos tulee avaamaan myös kansainväliset työmarkkinat nykyistä paremmin opiskelijoillemme.

Yrityslanseerauksen myöhemmästä ajankohdasta johtuen marraskuun aikana Jobs-osiosta löytyy pääosin ulkomailla sijaitsevia työpaikkoja. LUT Rekrynet -työpaikkaportaali palvelee normaalisti muutokseen asti.

Find Your Career

Find Your Career -itseopiskelualusta palvelee sinua 24/7 uuden Moodlen puolella. Voit käyttää alustan palveluja opintojesi alusta aina valmistumiseesi asti. Muistathan, että Find Your Career -alustan kautta voit mm. saada kommentteja omaan ansioluetteloosi tai työhakemukseesi ja voit halutessasi hyödyntää sen myös 2 opintopisteen valinnaisena kurssina.

Tulevia koulutuksia ja rekrytointitapahtumia

Osallistu järjestämiimme virtuaalisiin koulutuksin, joista tarkemmat tiedot löydät uudesta Career Centeristä.
9.12.   klo 16-18 Job interviews
10.12. klo 16-18 Työhaastattelut

Näiden lisäksi järjestämme kesätyönhakua tukevan kolmen tapaamiskerran Job Hunting Basics -koulutuksen 30.11., 2.12. ja 3.12. klo 12-14.

Duuniin Kaakkois-Suomeen! virtuaalinen rekrytointitapahtuma järjestetään JobTeaser alustalla torstaina 25.11. klo 12-17. Ilmoittaudu tapahtumaan mukaan Career Centerin kautta ja tule tapaamaan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson yrityksiä ja organisaatioita.

Urapalvelutiimimme vahvistuu

Olemme saaneet tiimiin kaksi uutta uraohjaajaa Ida-Maria Volturin ja Anni-Elina Leinosen. Muistattehan, että voitte olla meihin yhteydessä missä tahansa omaan uraasi tai työnhakuun liittyvän asian tiimoilta. Parhaiten saatte meihin yhteyttä [email protected] -palveluosoitteen kautta.

Yhteistyöterveisin
Elina, Ida-Maria ja Anni-Elina
LUT & LAB Career Services

 

Muuta ajankohtaista

 

Haluaisitko jutella jostakin? Kaipaatko kuuntelijaa?

Kampuspappien virtuaalinen päivystys Discordissa keskiviikkoisin 10-12 ja torstaisin klo 12-14. Voit avata yksityisen keskustelun papin kanssa tai jutustella yleisellä kanavalla. Linkki: https://discord.gg/F4VhTFe

Voit myös lisätä Aki- ja Sari-papin kaverilistallesi ja lähettää yksityisviestin: Aki || Kampuspappi#3296 and Sari II kampuspappi
#9862

 

Tule opiskelijaraatiin kehittämään YTHS:n toimintaa ja palveluja!

Kiinnostaako sinua opiskeluyhteisösi ja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi- ja terveyspalvelujen kehittäminen? Onko sinulla ajatuksia siitä, miten YTHS:llä asiointia voitaisiin entisestään sujuvoittaa? Tai millaista terveystietoa ja viestintää opiskelijat kaipaavat? Tule mukaan opiskelijaraatiin kehittämään YTHS:n toimintaa yhdessä muiden opiskelijoiden ja YTHS:n ammattilaisten kanssa.

Lue lisää täältä.

 

Etsitään tukihenkilöitä pojille! 

Eksoten lapsiperhesosiaalityö etsii teinipojille erityisesti miespuolisia tukihenkilöitä. Tehtävään saa koulutuksen. 
Ilmoittautuminen 27.11.2020 mennessä. Kerromme mielellämme lisää toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä!

Tukisuhdetoiminta
Ohjaaja Minna P. 040 023 5164
Ohjaaja Anna P. 040 729 0790

 

Tule ohjaajaksi YHES-kohtaamispaikkaan!

Keväällä alkavat Yhes-kohtaamispaikat etsivät vapaaehtoisia ohjaajia. Kohtaamispaikat ovat kaikille avoimia, säännöllisiä ja maksuttomia ja sisällöt suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. 
Ohjaajat koulutetaan tehtäväänsä:
ma 7.12. klo 16.30-19
ti 8.12. klo 16.30-19
Saimaan kriisikeskuksella/ etävälityksellä
Kysy lisää ja ilmoittaudu: 
Paavo Eloranta: 040 415 6656, [email protected]
Eeva Pylkkö: 050 555 6164, [email protected]

Tervetuloa Ohjaamoon!

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupiste, jossa saa maksutonta tietoa, apua ja tukea mm. opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksista, työllistymisestä, asumisesta, oman talouden ja arjen hallinnasta, vapaa-ajanvietto ja harrastusmahdollisuuksista, hyvinvoinnista ja terveydestä sekä monista muista asioista. Et tarvitse ajanvarausta asiakkaaksi tullaksesi. Ohjaamo on auki ma-ke klo 12-16 ja torstaisin klo 12-20. Meillä on myös joka torstai klo 16-20 Opiskelijoiden ohjaamo-niminen avoin ryhmä (ei vaadi ilmoittautumista etukäteen eikä sitoutumista ryhmään) kaikille 18-vuotta täyttäneille opiskelijoille. Opiskelijoiden ohjaamossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja tekemään mukavia asioita vastapainoksi opiskelulle. Ryhmän toiminta suunnitellaan kävijöiden mielenkiinnon mukaan. Olemme esimerkiksi kokkailleet ja leiponeet yhdessä, katsottu elokuvia, taiteiltu ja pelailtu erilaisia lauta- ja muita pelejä. Olet tervetullut Ohjaamoon ja opiskelijoiden ohjaamoon juuri sellaisena kuin olet.

Lisää täältä!

 

Opiskelija-alennus ajoneuvojen vuokraukseen

Tarjoamme kaikille LUT;n opiskeljoille (opiskelijakortin näyttämällä) -10 % alennuksen vuokraushinnoistamme. 

Lisätietoa löytyy www.janlog.fi/autovuokraus

 

Nyytin syksyn chatit ja ryhmät

Marraskuu
ti 3.11.    Työ ja opiskelu
to 5.11.   Perhe ja opiskelu
ti 10.11.  Vahvistuuko stressi stressaamalla – pyöriikö ajatukset kehää?
to 12.11. The Polar Night – How to handle ”kaamos” and seasonal affective disorder?
ti 17.11.   Masentaako kaamos?
to 19.11.  Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni?
ti 24.11.   Miten selvitä uupumuksesta?
to 26.11. Hur mår du?

Joulukuu
ti 1.12.   Miten välttää vertailua toisiin?
to 3.12.  Miten olla myötätuntoinen itseään kohtaan?
ti.8.12.   Miten vahvistaa uskoa omiin kykyihin?
to 10.12. Can you hear me, S.O.S?
ti 15.12.   Masennus ja opinnot
to 17.12.  Ahdistus ja opinnot
ti 22.12 . Nytt år, nya krafter?