Be heard. Alive.

Kaipaatko tekemistä kesälle? – kokeile teatteria!

Kaipaatko kesälle tekemistä Lappeenrannassa? Lähde teatteriin edulliseen opiskelijahintaan!

Olen itse harrastanut kulttuurielämyksiä ja käynyt teatterissa ennenkin, mutta vasta koettu näytelmä Amadeus oli ensimmäinen kosketukseni Lappeenrannan kaupunginteatteriin. Itse teatteri oli näppärästi saavutettavissa suoraan Lappeenrannan sydämessä, kauppakeskus IsoKristiinan yläkerrassa. Perinteiseen teatterityyliin myös tässä teatterissa vallitsi rauhallinen tunnelma, joka poikkesi kovin alakerran ostoskeskuksen vilinästä.

Itse näytelmästä minulla ei ollut juurikaan ennakkotietämystä. Tiesin kuitenkin, että näytelmä kertoo säveltäjälahjakkuus Mozartista, ja kuultavissa olisi mahdollisesti myös hänen säveltämäänsä musiikkia. Näytelmä oli tuotu ihanasti lähelle nykypäivän ihmistä, ja Mozartin vekkulimainen luonne sekä hauskat sutkautukset antoivat hyvää lähestymispintaa klassismin säveltäjään. Näyttelijöiden roolisuoritukset sekä esityksen lavasteet olivat upeita, ja ehdottomasti tekivät näytelmästä hyvin vaikuttavan. Esitystä katsoessa minulle realisoitui, kuinka samanlaisia ihmisten henkilökohtaiset kamppailut ovat niin kyseisenä aikana kuin nykypäivänäkin. Mozartin ongelmat pyörivät pääosin uran, ihmissuhteiden sekä raha-asioiden ympärillä, ja samanlaisten asioiden kanssa kamppailee moni varmasti myös nykyään modernissa yhteiskunnassa.

Esityksen loppu oli sydäntä riipaiseva, ja tarina jäi pyörimään mielen uumeniin vielä esityksen jälkeenkin, joka varmasti kertoo sen vaikuttavuudesta. Oli hienoa nähdä, kuinka kauan sitten sävelletty musiikki elää vielä nykypäivänäkin sekä viihdyttää ihmisiä.

Kaiken kaikkiaan kyseinen näytelmä sekä Lappeenrannan kaupunginteatteri kokonaisuudessaan oli hyvin positiivinen kokemus! Opiskelijalipun hinta ei myöskään huimaa päätä, sillä lippu maksaa vain vaivaiset 12 euroa ovelta varattuna. Hinta on verrattavissa elokuvalipun hintaan, mutta mielestäni kokemuksena tunnelmallisempi sekä vaikuttavampi. Suosittelen jokaista kokemaan teatterin ainakin kerran elämässään, ja nyt opiskelijana siihen on ainakin edullinen mahdollisuus! Näytökset sekä lipputiedot löytyvät esimerkiksi täältä!

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

 

Suvi-Tuuli Ryhänen

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan