Haluatko olla vaikuttamassa opiskelijoiden asioihin niin paikallisesti kuin kansallisellakin tasolla? Kiinnostaako sinua miten opiskelijat voivat, asuvat sekä viettävät vapaa-aikansa? Haluatko luoda verkostoja ympäri Suomen? Haluaisitko sinä olla mukana tekemässä Suomen pisintä Wappua? Jos vastasit edes yhteen kysymykseen kyllä – me haluamme juuri sinut!

Ylioppilaskunnan toiminnassa pääset tekemään osasi opiskelijoiden edun eteen. Me LTKY:ssa teemme mm. edunvalvontaa, sidosryhmäyhteistyötä, tapahtumia ja viestintää, ja meidän tärkein tavoite on, että jokaisella opiskelijalla olisi hyvä olla ja elää niin Lappeenrannan kuin Lahdenkin kampuksella. Tämän vuoksi nyt on jälleen aika koota yhteen innostunut ja motivoitunut hallitus toteuttamaan tulevan vuoden visiot. 

Hallituksen vastuualueita on jaossa seuraavasti:

 • Puheenjohtaja
 • Koulutuspolitiikka
 • Sosiaalipolitiikka
 • Viestintä
 • Kulttuuri
 • Kansainvälisyys
 • Yrityssuhde ja talous


Tämän lisäksi myös ainakin seuraavanlaisia pestejä on jaossa hallituslaisten kesken: 

 • Varapuheenjohtaja
 • Tapahtumat
 • Järjestöt
 • Tuutorointi
 • Ympäristö ja vastuullisuus
 • Kuntapolitiikka
 • Lahden kampus


Voit toimittaa hallitushakemuksesi tai hallituksen puheenjohtajahakemuksesi LTKY:n toiminnanjohtajalle Arttu Kaukiselle osoitteeseen [email protected]. Hakemuksen tulisi olla lyhyt, korkeintaan sivun mittainen esittely itsestäsi jossa kerrot, minkä takia haluat mukaan hallitukseen. Voit halutessasi myös ilmaista, mistä hallituspestistä olet kiinnostunut.

Hakemuksia otetaan vastaan sunnuntaihin 21.11. klo 23:59 saakka. Määräaikaan mennessä ilmoittautuneiden nimet julkaistaan hakuajan päättymisen jälkeen, mutta hallitukseen voi hakea aina edustajiston 2.12. pidettävään kokoukseen saakka. Mikäli ilmoittaudut hallitushakijaksi määräajan jälkeen, kannattaa ottaa yhteyttä toiminnanjohtajan lisäksi myös puheenjohtajaehdokkaisiin, sillä he juttelevat kaikkien hakijoiden kanssa ennen valintakokousta. Hakijoita haastatellaan kaikille avoimessa paneelikeskustelussa maanantaina 22.11. klo 18, joka järjestetään ylioppilastalon auditoriossa.

Edustajisto valitsee hallituksen muodostajan ja hyväksyy uuden hallituksen kokouksessaan 2.12. Uudelle hallitukselle on varattu perehdytystä ja koulutusta varten viikot 49 ja 50.

Nykyinen hallitus järjestää tiistaina 9.11. Klo 11-13 LTKY:n toimistolla kaikille avoimen tapahtuman Mitä tekee LTKY:n hallitus?, jonne kaikki ylioppilaskunnan hallituksen toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita juttelemaan nykyisten toimijoiden kanssa. Tarjolla on kahvia ja pullaa. 

Lisätietoa hallitushausta tai hallituksessa toimimisesta tarjoavat hallituksen nykyinen puheenjohtaja Anniina Pokki, ([email protected], 0400491411), edustajiston puheenjohtaja Iita Hinkkanen ([email protected]) sekä muut hallituksen jäsenet. 

TLDR;

MITÄ: Haku LTKY:n hallitukseen 2022

MILLOIN: 8.-21.11.2021 (varsinainen hakuaika)

MIKSI: Koska parasta on järjestötoiminta ja opiskelijoiden edunvalvonta <3

MITEN:

 1. Tule LTKY:n toimistolle juttelemaan nykyiselle hallitukselle tiistaina 9.11. Klo 11-13 sekä lue Alivesta eri pestien esittelyt.
 2. Kirjoita korkeintaan yhden sivun mittainen esittely itsestäsi ja kerro myös mistä roolista olet kiinnostunut.
 3. Lähetä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 21.11. LTKY:n toiminnanjohtajalle osoitteeseen [email protected].
 4. Osallistu hakijoiden paneelikeskusteluun maanantaina 22.11. Klo 18 ylioppilastalon auditoriossa.
 5. Tule torstaina 2.12. Klo 17 Edustajiston kokoukseen, jossa uusi hallitus valitaan.