Be heard. Alive.

Find Your Career – itseopiskelualusta on kumppanisi koko opintojesi ajan

Find Your Career on oman urasuunnittelusi ja työnhakusi tueksi tehty ajasta ja paikasta riippumaton itseopiskelualusta. Se kulkee mukanasi koko LUT:ssa viettämäsi opiskeluajan ja on käytettävissäsi aina kun oman urasuunnan löytäminen mietityttää tai työnhaku on ajankohtaista.

Alusta on hyvin käytännönläheinen. Kustakin käsiteltävästä aiheesta käydään läpi sen perusajatus, kerrotaan perussisällöt ja sen jälkeen kääritäänkin hihat ja käydään työstämään asiaa käytännössä. Itseopiskelualustan tehtävät voit palauttaa joko suomeksi tai englanniksi.

”Minusta Find Your Career on helposti lähestyttävä ja hyvin organisoitu alusta. Siitä oli helppo saada kokonaiskuva ja keskittyminen itseään kiinnostaviin alueisiin on vaivatonta. Tehtävät ovat hyvin alustettuja ja ne on helppo tehdä itselleen sopivassa aikataulussa”, avaa kokemuksiaan syksyllä LUT:ssa opintonsa aloittanut tietojohtamisen opiskelija Katja Hilska-Keinänen.

”Eri tehtävien avulla sai myös melko kokonaisvaltaisen käsityksen asioista, joihin on syytä kiinnittää huomiota työelämään siirtyessä”, täydentää piakkoin valmistuva energiatekniikan maisteriopiskelija Pauli Nieminen.

Vinkkejä työnhakuun ja kommentteja työnhaun dokumentteihin

Olitpa hakemassa kesätyöpaikkaa tai vakituista työtä voit hyödyntää itseopiskelualustan moduuleja omassa työnhaussasi. Tällä hetkellä valmiina ovat moduulit työnhaun perustyövälineiden – työhakemus, CV ja LinkedIn-profiili – tekemiseen. Lisäksi alustalta löytyy vinkkejä sopivien työpaikkojen löytämiseen ja perustietoa suomalaisesta työelämästä.

”Minulla oli parhaillaan työpaikanhaku menossa, joten sain aivan välitöntä hyötyä mm. työpaikkojen etsimisharjoituksesta ja CV:n muokkaamisesta. Yllätyin siitä, miten yksityiskohtaista ja huolellista palautetta sain. Nämä neuvot pysyvät mielessä jatkossakin.”, Hilska-Keinänen kertoo.

Tietopohjaisessa Get to know the Finnish work markets -moduulissa voit testata oppimisesi quizzin avulla. Työnhaun dokumenttien osalta saat henkilökohtaiset kommentit LUT:n urapalvelusta noin viikon sisällä. Huomaathan kuitenkin, että kesätöiden kuumimpana hakukautena joulu-maaliskuussa kommentointiajat voivat hieman venyä.

Ajattelun tukea oman urasuunnan löytämiseen

Urasuunnittelun osalta tarjolla on tällä hetkellä apua itsetuntemuksen kehittämiseen ja oman osaamisen sanoittamiseen. Molemmat näistä ovat myös oleellisia asioita hyvien työnhakudokumenttien tekemisessä, joten myös näihin moduuleihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

”Find Your Career –moduulien avulla sain paremman käsityksen omista vahvuuksistani sekä asioista, joita voisin vielä kehittää.”, kertoo Nieminen.

Urasuunnittelu-puolen moduulit on tarkoitettu ensisijaisesti oman työskentelysi pohjaksi, mutta opettajat tai opettajatuutorit voivat halutessaan hyödyntää tehtäviä myös muussa opetuksessa tai ohjauksessa.

Alustan sisältö tulee laajenemaan ensi lukuvuodelle, joten uusia moduuleja on luvassa niin urasuunnittelun kuin työnhaunkin puolelle. Ideoita ja toiveita uusista aiheista otetaan mielellään vastaan.

Rekisteröi itsesi alustalle Moodlessa

Find Your Career -alusta on suunnattu kaikille LUT:n opiskelijoille – niin kandeille, maistereille kuin tohtoriopiskelijoille. Virtuaalisena työkaluna se palvelee yhtä lailla opiskelijoita Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla kuin myös kaikkia etäohjelmien opiskelijoita.

Itseopiskelualustan löydät Moodlesta. Etsi alusta sen nimellä ja kirjaa itsesi sisään. Alusta on sen jälkeen välittömästi käytössäsi ilman aikarajoja koko opintojesi ajan.

Sekä Nieminen että Hilska-Keinänen suosittelevat kurssia muillekin opiskelijoille. ”Mielestäni alusta sopii hyvin kaikille niille, jotka haluavat hyödyllisiä neuvoja työelämään ja palautetta työnhaun eri osa-alueista.”, sanoo Nieminen.

”Suosittelen alustaa yhtä hyvin niin nuorille vasta ensimmäistä työpaikkaansa hakeville opiskelijoille kuin kokeneemmillekin työnhakijoille. Itse sain tästä kurssista boostia uuden työpaikan hakuun ja lopulta myös paremmin uusia ammatillisia tavoitteitani vastaavaan tehtävän uudessa organisaatiossa. ”, kertoo Hilska-Keinänen.

Find Your Career on myös opintopistemitoitettu kurssi

Vaikka itseopiskelualustan sisällöt ovatkin ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi silloin kun ne ovat sinulle ajankohtaisia, on Find Your Career hyödynnettävissä myös opintoihin sisällytettävänä kurssina. Kahden opintopisteen kurssin voi sijoittaa kaikkien koulutusohjelmien opinnoissa joko kandi- tai maisterivaiheen valinnaisiin opintoihin.

Kurssille ei tarvitse erikseen ilmoittautua WebOodin kautta vaan opintopisteet kirjataan rekisteriisi automaattisesti, kun olet suorittanut hyväksytysti vähintään 13 pisteen edestä moduuleja.

Hyödyt opiskelijalle

  • Alusta on käytössäsi silloin kun sitä tarvitset
  • Saat kommentteja työnhaun välineisiisi
  • Opit tunnistamaan ja sanoittamaan vahvuuksiasi ja osaamistasi
  • Saat kurssista myös opintopisteitä

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan