Be heard. Alive.

Ennusta tulevaisuutesi urasuunta!

Historia tuntee monia ennustajia. Ennustamisesta tieteenä debatoidaan, mutta epätieteellistä kristallipalloennustusta ja tiedettä yhdistää eräs oleellinen asia; molemmat perustuvat ympäristön/ilmiöiden tarkkarajaiseen havainnointiin. Siinä missä molekyylitasolla voidaan tehdä empiirisiä kokeita, myös vanhan kansan ennustajat ovat lukeneet edessään istuvaa ihmistä hypoteesimäärittelyn tyylisesti, esim. elekieli, varallisuus, vuorovaikutustaidot ja perustaneet ennustuksensa henkilön onnellisesta elämästä havaitsemiinsa asioihin. 

Vielä nykyäänkin esimerkiksi työhaastatteluissa painoarvoa on todella paljon ihmisen nonverbaliikalla pelkkien dokumenttien lisäksi (eihän työhaastatteluja muuten tarvittaisi lainkaan!), joten voisihan sitä työhaastatteluakin kutsua myös eräänlaiseksi työnantajan tekemäksi sopivuusennustukseksi, missä panoksena on työpaikka.

Suunnittelusta teoiksi

Uraohjaajana minua pyydetään usein lähestulkoon ennustamaan tulevaisuutta: ”Kumpi pääainevalinta minun kannattaisi ottaa?” tai ”Jos menen tuonne kesätöihin, onko minun työurani tämän tyylinen, jos teen nyt näin?”. Onnekseni minä en Uraohjaajana ole ennustaja, vaan mahdollistaja! Kysynkin usein ”Mitä sinä osaat ja mikä sinua kiinnostaa?”, ja sitten katsotaan yhdessä, miten asian voi toteuttaa.

Meille voi ihmisinä sattua aika lailla mitä tahansa ja yllätyksellisyys kuvaa suurimman osan urasuunnan muotoutumista, mutta voimme tehdä myös suunnitelmallisesti paljon sen eteen, jotta päätyisimme sinne, minne haluaisimme. Aina ei kuitenkaan tarvitse tai kannata suunnitella superpitkälle ennakkoon, mutta seuraavan käytännön toiminta-askeleen ottaminen on todella tärkeää. Ota se! Jos tarvitset apua, Urapalveluhenkilökuntamme pystyy auttamaan sinua.

Suuntaa askeleesi DuuniDayhin!

Verkostot on yksi tärkeimmistä asioista, joita tarvitset urasuunnittelusi (hypoteesi!) tueksi, jotta tiedät millaista osaamista työmarkkinoilla tarvitaan ja minne sinun osaamisesi sopii (todistaminen!). Kun verkostosi ja niiden ylläpito on kunnossa, pystyt käytännössä ennustamaan hypoteesisi pohjalta, milloin sinut todennäköisimmin palkataan jonnekin ja olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Aloita/jatka verkostoitumista osallistumalla 22.11. Lappeenrannan kampuksella DuuniDayhin (Lahdesta pääsee kampukselta bussilla tapahtumaan). Tee pohjatyöt työnantajista etukäteen DuuniDay-tapahtumassa ja tule paikalle kyselemään millaisia tarpeita sadalla tapahtumaan osallistuvalla työnantajalla on. 

Rekrytoijat haluavat tavata opiskelijamme ja tehdä yhteistyötä, hyödynnä siis tämä tilaisuus. Ovet ovat auki ti 22.11. klo 10-15. Tervetuloa LUT & LAB Urapalvelujen tarjoamaan kristallipalloon, eli DuuniDayhin Skinnarilan kampukselle ja määrittele aktiivisesti oma uratulevaisuutesi suunta. Ja mikä tärkeintä: Luota osaamiseesi ja päätöksiisi!

Ida-Maria Volturi

Career Counselor
LUT & LAB Career Services

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan