Be heard. Alive.

100 vinkkiä karanteenitekemiseen Hardcore Edition

Mitä tehdä, kun vaatekaappi on jo siivottu, suihkun laatat hinkattu ja kaikki lenkkipolut koluttu? Ei hätää, Meeri auttaa: 100 tipsiä karanteenitekemiseen, hard core editionina!

1. Opettele taittelemaan origameja. Level kaksi: ilahduta rappukäytäväsi naapureita sujauttamalla pieniä joutsenia postiluukusta.

2. Tee oma saippuaooppera: äänet off, oma dialogi on! Level kaksi: jaa mestariteoksesi sopivalla alustalla (esim YouTube, TikTok).

3. Opettele puhumaan vatsasta ja hämmennä kavereitasi kun heitä taas näet. Level kaksi: hae Suomen Talentiin.

4. Aloita oma TikTok-urasi. Esimerkiksi opiskelijayksiöelämää tai kaikkien tanssihaasteiden suorittaminen. Level kaksi: nouse TikTok-tähdeksi.

5. Kirjoita kaverien kanssa kirja. Päähenkilö päätetään yhdessä, jonka jälkeen jokainen kirjoittaa kirjaan yhden luvun. Lukekaa yhdessä kaikki luvut ja kootkaa kirjaksi / kirjoittakaa lisää lukuja. Level kaksi: lähettäkää kirja kustantamolle.

6. Kokeile alkoholillisia reseptejä alkoholittomina, sekä toisin päin. Tehkää tästä maistelu ja arvostelkaa tuotteet. Level kaksi: julkaiskaa arvostelu missä tahansa lehdessä

7. Tekstaa kaikille exillesi: nyt on hyvä aika keventää sydäntä. Level kaksi: ?????

8. Suorita WWWapun wappubingo kokonaan, viimeistäkin kohtaa myöten. Level kaksi: Suorita bingo kahdesti tai saa kaksi kaveriakin suorittamaan.

9. Katso kaikki Star Warsit oikeassa järjestyksessä (Rogue One-IV-V-II-III-Solo-VI-VII-VIII-IX). Level kaksi: putkeen.

10. Opettele tunnistamaan kasveja. Level kaksi: opettele tunnistamaan kasveja niiden juurien perusteella.

11. Opettele molempikätiseksi, niinkun oikeasti. 

12. Opettele alkuaineiden jaksollinen järjestelmä ulkoa. Level kaksi: hae kemiantekniikalle.

13. Maalaa pääsiäismunia tai virpomisvitsoja, tai koristele millä tahansa mitä sulta löytyy. Esimerkiksi mainospaperi, sammalet ja lyijykynä ovat sopivia välineitä koristeluun. Level kaksi: käy virpomassa ja saa ainakin kolmesta taloudesta karkkeja.

14. Keksi juttuvinkkejä iltapäivälehdille. Level kaksi: ansaitse vinkkipalkkio.

15. Kirjoita oma laulusi. Jos et osaa tehdä musiikkia, sanoita uusiksi. Esimerkiksi My Sharona biisissä Sharonan voi korvata Koronalla. Level kaksi: tee albumillinen omia biisejä, ja ainakin yksi musiikkivideo.

16. Opettele beatboxamaan. Level kaksi: hae Suomen Talentiin.

17. Tee löytöretki häkkivarastoosi tai vaatekaappisi perukoille, ja kokoa itsellesi mahdollisimman monta erilaista tilannetta sopivin vaatetuksia, asustein ja varustein. Esimerkiksi siivooja, tutkimusmatkailija, tuholaistorjuja… Level kaksi: jaa asusi sopivalla alustalla.

18. Tee löytöretki kaverisi/kämppiksesi/partnerisi varastoon tai vaatekaappiin, ja tee sama. Level kaksi: kysymättä lupaa.

19. Opeta lemmikillesi uusia taitoja. Level kaksi: opettele uusia taitoja kämppiksellesi tai partnerillesi. Muista palkitseminen

20. Vaihda kotisi huonekalujen järjestystä uuden ilmeen luomiseksi. Level kaksi: Vaihda kolmesti ja jaa kokemuksesi.

21. Osta lahjakortti paikalliseen yritykseen. Level kaksi: osta kolmeen.

22. Tee taloudellinen suunnitelma. I know, tylsää, mut miksipäs ei kun nyt aikaa on. Level kaksi: tee testamentti.

23. Kokeile virtuaalisesti laseja esimerkiksi glassesUSA.com. Level kaksi: Kokeile myös hiustyylejä, meikkejä ja vaatteita. Googlaa.

24. Juttele huonekasveillesi. Mitä heille kuuluu? Kuivaa multaa tai hukkumisvaara? Level kaksi: juttele päivittäin. (Kasvit tykkää tästä. Myös muovikasvit ok.)

25. Kasvata avokadopuu ruokakaupan avokadosta. Level kaksi: Kasvata viisi ja lahjoita neljä valmista taimea kavereille, jotka eivät onnistuneet.

26. Yritä liikkua hidastetusti. Level kaksi: Myös naura hidastetusti

27. Opettele pois pahasta tavasta. Kuulemma siihen menee vain 21 päivää, joten koko wappu aikaa. Level kaksi: Älä korvaa pahaa tapaa millään toisella tavalla.

28. Järjestä vaatekaappisi värien tai materiaalien mukaan. Level kaksi: vaihda myös järjestystä, hyllyjen ja tankojen paikkoja sekä ota mukaan asusteet, kengät ja takit.

29. Järjestä aarteenmetsästys sisällä. Piilota sukkia ympäri asuntoa ja metsästä kaikki takaisin seuraavana päivänä. Level kaksi: pyydä jotakuta muuta piilottamaan tai hukkaa ainakin yksi sukka.

30. Kasvata koronaparta ja -viikset. Level kaksi: Ole naisoletettu ja kasvata parta tai viikset.

31. Katso itseäsi peilistä ja yritä piirtää omakuva lyijykynällä. Level kaksi: Jaa mestariteoksesi kavereille tai maailmalle.

32. Kokoa mahdollisimman näyttävä ruokatarjotin ruuista, joita sinulla jo on. Level kaksi: Älä syö mitään, vaan laita kaikki takaisin ihailun jälkeen.

33. Katso kuvia koiranpennuista. Level kaksi: muokkaa sosiaalisten medioiden algoritmia niin, että myös vastaisuudessa näet vain koiranpentuja.

34. Leiki olevasi 13-vuotias, ja taittele neliöpaperista ennustus”sammakko”. Ennusta itsellesi ja kavereillesi. Level kaksi: tarjoa ennustuspalveluita naapureillesi ja kaikille sopivalla alustalla.

35. Järjestä maustehyllysi aakkosittain. Level kaksi: järjestele myös muut keittiön kaapit aakkosittain.

36. Dymota kaikki tarpeellinen, kuten sukkalaatikot ja elektroniikkalaatikko. Level kaksi: Dymota kaikki, siis ihan kaikki ovesta vessanpönttöön.

37. Puhdista kahvinkeitin pitkän kaavan kautta. Level kaksi: puhdista myös vedenkeitin, leivänpaahdin ja muut pienet kodinkoneet, sekä liesi ja uuni. Pitkän kaavan kautta.

38. Opettele soittamaan uutta soitinta. Mallia voi ottaa säkkipilliä Lauttasaaressa soittavasta Päivistä. Level kaksi: esittele taitojasi joka ilta klo 19 naapureiden iloksi.

39. Teroita kaikki kynäsi ja pese penaalisi. Level kaksi: putsaa myös kumisi seuraavaa käyttöä varten.

40. Juhli joulua. Pääsiäinen ei ole kuitenkaan yhtä kiva juhla. Level kaksi: hae myös joulukuusi ja koristele se, leivo pipareita ja osta lahjoja. Paikalliselta yrittäjältä tietysti.

41. Opettele leipomaan macaroneja. Level kaksi: opettele leipomaan onnistuneita ja hyvännäköisiä macaroneja.

42. Listaa asioita, joista olet kiitollinen. Level kaksi: Haasta 5 kaveriasi mukaan, älkääkä käyttäkö kotia, läheisiä, rahaa tai ei-koronaa.

43. Opettele spagaatti. Ja spiraali, eli spagaatti toisin päin. Level kaksi: Opettele tanssi, jonka voit päättää hyppäämällä spagaattiin lattialle. Älä reväytä paikkoja.

44. Tee jotain mitä näit Pinterestissä. Level kaksi: Älä epäonnistu.

45. Leikkaa omat hiuksesi. Ehkä kaverin kanssa. Level kaksi: Myös värjää.

46. Käy läpi kamerarullasi ja tilaa lempparikuvasi, kerrankin. Level kaksi: Varmuuskopioi kuvasi ja muut tiedostot.

47. Käy läpi kaikki tiedostot, kuvat, videot, musiikit, sovellukset, muistiinpanot ynnä muut tietokoneella, puhelimella, pilvipalveluissa ja kovalevyllä, poista tuplat ja vanhat ja karsi tarpeettomat. Level kaksi: Järjestele kansioihin loogisesti.

48. Kilpailuta sähkö- ja puhelinsopimuksesi. Level kaksi: Kilpailuta myös kotivakuutus, matkavakuutus ja mitä näitä nyt on. 

49. Opettele sekoittamaan pelikortteja kuten pokeridiilerit. Ole valmis töihin, kun kasinot taas aukeavat.

50. Nuku. Paljon. Level kaksi: Pitkät yöunet, pitkät päiväunet ja ajoissa nukkumaan. Suoratoistopalvelut toimivat myös, jos uni ei maita.

Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että lista loppui viiteenkymmeneen. Niin, toivottavasti tämä karanteeni loppuu myös ajoissa.


Meerimaria Ketokulta

Kirjoittaja on toisen vuoden opiskelija, joka on ottanut paljon damagea etätyöskentelyn myötä. Lista tuskin auttaa produktiivisuuteen, mutta ehkä vähentää somessa pööpöilyä.

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan