Be heard. Alive.

Yhteisön rooli joulumielen luomisessa

Jokaiselle meistä joulun tulo herättää erilaisia asioita. Toiselle se tuo lämpöiset muistot, osa nauttii hulinasta, toinen taas pelolla odottaa jouluaattoa ja jollekin joulu on vain tavallista arkea. Jokainen kuitenkin varmasti huomaa ihan ruokakaupoissakin jouluherkut, joulukoristeet ja taustalla joulumusiikin. Osan kotiinkin nämä päätyvät, mutta ympäri Suomen on myös nähtävissä kaupunkien jouluvaloja ja jättimäisiä joulukuusia. Kaupunkien näyttävät joulukoristeet eivät vältämättä ole olleet halvin investointi vai voimmeko edes puhua investoinnista? Millainen rooli yhteisöllä on yksilöiden joulumielen luomisessa?

Voisi olettaa, että moni arvostaa joulun yhteisöllisyyttä ja kuinka lähes koko maailma laskeutuu rauhoittumaan kohti joulun pyhiä. Tämä yhteisöllisyys ei ole kuitenkaan kaikille itsestään selvyys ja kaikilla ei välttämättä ole kotia, jossa pääsisi joulun tunnelmaan. Kaupunkien jouluvalot osaltaan tuovat myös iloa todellisille jouluihmisille, joiden kodit ovat todellisia jouluparatiiseja. Jouluvaloista ja näistä jättimäisistä joulukuusista voi jokainen nauttia yksinään, mutta kaupungin yhteisöllisempi joulu muodostuu tapahtumista. Kauneimmat joululaulut -tilaisuus lienee kaikista tunnetuin, joulun avaukset ovat suosittuja sekä joulutorit ja markkinat ovat myös hyvin yleisiä. 

Joulun aikana järjestetyt tapahtumat ovat melko kivoja järjestää, sillä tunnelma on valmiiksi jouluinen lähestyvän joulun vuoksi. Tämän vuoksi ylioppilaskunta mielellään järjestää perinteisen rieha -tapahtuman jouluiseen teemaan! Näiden riehojen tarkoitus on saada kaikenikäiset lappeenrantalaiset yhteen sekä meitä opiskelijoita haalareissa muistuttamaan Lappeenrannan opiskelijoista. Toki myös tapahtuman järjestäjän sydäntä lämmittää erityisesti lasten vilpitön jouluriemu sekä pieni jännitys. 

Tunnelmaa LTKY:n järjestämästä tontturiehasta

LTKY järjesti joulukuun 12. päivä  Tontturiehan, jossa paikalliset opiskelijajärjestöt pitivät jouluaiheisia rasteja, partiolippukunta Skinnarilan Lutuset paistoivat lettuja, tarjolla oli lämmintä glögiä,  poniratsastusta ja koiravaljakoita. 

Joulu on yhteisöllinen juhla, johon myös paikallisten yhteisöjen on osaltaan otettava vastuuta ja luotava joulumieltä. Yhteisön ottaminen vastuuta joulusta osaltaan myös kasvattaa yhteen kuuluvuuden tunnetta.

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Roosa Grönberg

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan