Be heard. Alive.

Teatterikokemuksia kaupungin ytimessä

Suurimmalle osalle opiskelijoista ehkä vielä tuntematon Lappeenrannan kaupunginteatteri löytyy monelle opiskelijallekin tutusta paikasta, kauppakeskus Iso-Kristiinasta. Itsekin eksyin kuitenkin teatteriin Lappeenrannassa ensimmäistä kertaa vasta neljännen opiskeluvuoteni joulukuussa, kun lähdimme Oonan kanssa tutustumaan kaupunginteatterin tarjontaan.

Pakko myöntää, että olin hieman skeptinen kaupunginteatterin sijainnin suhteen, sillä olen yleensä tottunut teatterin, konserttien ja balettien sijaintiin hulppeissa oopperataloissa tai muissa nimenomaan esiintymiskäyttöön varta vasten rakennetuissa rakennuksissa. Mietin, saako tutussa kauppakeskuksessa samanlaista erityistä kokemusta. Skeptisyys oli kuitenkin turhaa, sillä Lappeenrannan kaupunginteatterissa yhdistyivät molempien vaihtoehtojen hyvät puolet; tuttuun kauppakeskukseen on helppo saapua, mutta yläkertaan kaupunginteatterin tiloihin oli onnistuttu loihtimaan sitä samaa fiilistä, kuin vaikka Finlandia- tai Tampere-talolla. Palvelu oli ystävällistä ja toimivaa, ja korona-aikanakin nopeaa ja turvallista.

Itse näytelmä yllätti ennen kaikkea musiikkinumeroillaan. Lahjakkaiden näyttelijöiden esittämänä sai melkeinpä kokea näytelmän ja musikaalin samalla kertaa. Kaupunginteatterin ohjelmistossa pyörii samanaikaisesti monta näytelmää, ja esityksiä on niin arki- kuin viikonloppuiltoinakin. Kulttuurikokemuksista pääsee siis nauttimaan myös viikolla, jos kaipaa taukoa kouluhommista tai viikonloput viettää vaikka kotipaikkakunnallaan.

Opiskelijoille hintakin on huokea, sillä opiskelijalippuja myydään ovelta 12 euron kappalehintaan, joten kokemusta ei ole todellakaan hinnalla pilattu. Suosittelenkin siis lähtemään joskus vaikka Netflixin tai elokuvateatterin sijaan nauttimaan elävän teatterin tarjoamasta ainutlaatuisesta kokemuksesta!

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.
Matilda Orpana

Matilda Orpana

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan