Be heard. Alive.

Talviliikuntaa Lappeenrannassa

Tänä talvena ollaan saatu nauttia oikein kunnon talvisesta säästä ja onneksi talvea on vielä jäljellä! Lappeenrannassa on hyvät mahdolliset ulkona liikkumiseen myös talvella. Alla lueteltuna muutama niistä.

Lähde kokeilemaan retkiluistelua!

Lappeenrannan kampus sijaitsee Saimaan rannalla, joten nyt kannattaa lähteä tutustumaan Saimaaseen hieman paremmin. Retkiluistelu on mukavaa vaihtelua kentällä luistelulle ja Savitaipaleelta löytyy noin 5 kilometrin rata upeilla maisemilla. Lue lisää Kuolimon matkaluisteluradasta täältä!

Luistelemaan pääsee myös luistelukentillä ympäri Lappeenrantaa. Kenttiä löytyy esimerkiksi Kimpisestä, Sammonlahdesta ja Lauritsalasta. Kaikki luistelualueet löytyy täältä.

Tietysti myös hiihto kuuluu talveen ja latuja löytyykin monesta paikkaa, kuten Lentokentän ympäri kiertävä latu, Huhtiniemestä ja Myllymäestä. Myös satamasta voi lähteä Saimaalle tutustumaan lähellä oleviin saariin. Kaikki Lappeenrannan ladut löytyy täältä.  Suksia saa vuokrattua esimerkiksi täältä.

Hiihtolatujen ja luistelukenttien kunnosta saa helposti ajankohtaista tietoa täältä.

Myllymäestä löytyy myös rinne, jonne voi mennä laskettelemaan tai laskemaan pulkalla. Myllymäen laskettelukeskuksesta saa vuokrattua myös varusteita lippujen lisäksi. Lue lisää Myllymäestä täältä.

Avantouintia voi lähteä harrastamaan Myllysaareen!

Vaikka Saimaassa ei talvella tarkene uida kauaa, niin avantouinti on aina virkistävä kokemus. Avantouintia pääsee harrastamaan Myllysaaren uimalassa. Uimalasta löytyy lämmitetyt pukuhuoneet, joiden avain on lunastettavissa vain 8 eurolla Certego Oy:stä (Myllymäenkatu 25,53550 Lappeenranta). Myllysaaren saunasta ja avannosta lisää tietoa täältä.

Myös retkeily kauniissa talvimaisemissa on mahdollista ja retkeilyreittejäkin löytyy useita, kuten monelle tuttu rantaraitti, Mikonsaaren luontopolku ja Pappilanniemen luontopolku. Lisää retkeilyreiteistä täältä.

Lappeenrannan linnoitusniemen kärjestä (Satamatie 11) löytyy Talvilinna, josta löytyy liukumäkiä ja liukureita. Talvilinnan vierestä löytyy myös lauantaisin klo 10-14 Saimaanpaljun, Retki Saimaan ja Drakkar Sportin yhteinen Pop up vuokrauspiste, josta voi vuokrata e-fatbikeja, lumikenkiä, potkukelkkoja ja lumiliukukenkiä. Lue lisää täältä! 

Lähde rohkeasti ulkoilemaan myös talvella!

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.
Oona Tuomisto

Oona Tuomisto

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lisää luettavaa

Kaipaatko tekemistä kesälle? – kokeile teatteria!

Kaipaatko kesälle tekemistä Lappeenrannassa? Lähde teatteriin edulliseen opiskelijahintaan! Olen itse harrastanut kulttuurielämyksiä ja käynyt teatterissa ennenkin, mutta vasta koettu näytelmä Amadeus oli ensimmäinen kosketukseni Lappeenrannan

Minun wappuni

“Ajatella… kello on jo kuusi illalla, mutta ulkona on silti valoisaa!”. Tämä on yleensä se hetki, jonka avulla huomaan pitkän talven jo kohta väistyneen. Kasvoilleni