Be heard. Alive.

Musta Wappu 2020

MUSTA WAPPU 2020

MUSTA WAPPU 2020 – KOKO VUODEN YLIVOIMAISESTI PARAS TAPAHTUMA SKINNARILASSA

Kellarin kylmäkaapit päälle ja tarvikkeet autosta Kellarin keittiöön, näin alkoi vuoden 2020 Mustan Wapun valmistelut 17.9.2020 aamusta. Seuraavaksi vuorossa oli vaimennusverhojen asennus ja Kellarin huonekalujen siirto pois tieltä äänentoistokalustoa ja valoja varten. Näiden valmistelujen jälkeen Teekkari Muusikot ry (TeMu ry) alkoi roudata ja kasata kalustoaan. Grilliseura ry aloitti hampurilaispihvien paistamisen. TeMu ry sai äänentoiston koottua ja testattua juuri ajallaan. Ensimmäiset bändit saapuivatkin jo sound check:iin. Tapahtuman valmistelut olivat selvästi suunniteltu huolella ja niiden eteen oli nähty paljon vaivaa.

Mutta mikä ihme on Musta Wappu? Musta Wappu on Pikametallimiehet ry:n perinteinen SVV-Wapun raskaan musiikin tapahtuma. Tapahtuman ideana on koota muutama live-bändi Kellariin soittelemaan ja järjestää yleisölle, bändeille ja tapahtuman työntekijöille hyvällä tapaa unohtumaton ja ikimuistoinen ilta.

Tänä vuonna esiintymässä oli The Rivet, TakaLaiton, Soul of Eternity, Deathproof ja Horizon Ignited. Äänentoiston ja miksauksen hoiti TeMu ry ja kokkailusta vastasi Grilliseura ry. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo keväällä, mutta tapahtuma jouduttiin siirtämään syksylle..

Pikametallimiehet haastatteli TakaLaiton nimistä yhtyettä Kellarin kabinetissa, ja bändi vaikutti olevan juhlatuulella:

Millä mielin tapahtumaan?

“Hyvillä mielin, kun Musta Wappu onnistuu koronasta huolimatta.”

Mitä ootatte keikalta?

“Hyvää keikkaa ja juhlimista. Keikan jälkeen juhlitaan myös ja nautitaan talon antimista.”

Mistä saitte tietoa keikasta ja miten pääsitte mukaan soittelemaan?

“Saatiin sähköpostia aiheesta ja meitä kysyttiin mukaan tapahtumaan. Taisi olla jo keväällä.”

Terveisiä?

“Ei.”

Kaikille Aliven lukijoille Pikametallimiehet ry ei välttämättä ole vielä tuttu, joten  haastattelin myös Pikametallimiehet ry:n puheenjohtaja Ari Halosta yhdistyksen toiminnasta ja tavoitteista.

Mikä on Pikametallimiehet ry?

“Pikametallimiehet eli PMM on lappeen Rannassa sijaitseva kerho raskaan musiikin ystäville.”

Haluatko kertoa jotain PMM:n historiasta?

“PMM on Suomen vanhin akateeminen kerho/yhdistys. PMM perustettiin 1994, mutta idea kerhosta syntyi jo 1990-luvun alussa.”

Mitä PMM ry tekee?

“PMM:n tarkoituksena on pitää metallikulttuuria yllä. Pidämme lukuvuoden aikana kerran kuussa ‘Hevit’, joissa kuuntelemme metallimusiikkia, yleensä jollakin tietyllä teemalla, ja nautimme toistemme huonosta seurasta. Järjestämme myös Mustan Wapun, wappuna, vaikka nyt syksyllä Musta Wappu olikin virallisen SVV:n wapun ulkopuolella. Pyrimme myös järjestämään baarikeikkoja, kun se on mahdollista.”

Miten voi liittyä jäseneksi? Kuka voi liittyä? Onko jäsenyys kallis? Mitä jäsenyydellä saa?

“Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, mutta koska olemme akateeminen yhdistys lähes kaikki jäsenemme ovat LUT-konsernin opiskelijoita tai koulusta valmistuneita. Liittymisohjeet löytyvät nettisivuiltamme liity välilehdeltä. 1 vuoden jäsenyys maksaa 3 euroa ja ikijäsenyys maksaa 12 euroa. Kannatusjäsenyys maksaa 3 euroa. Jäsenyydellä saa alennusta tapahtumiimme, joissa on pääsymaksu.”

Mitä PMM:llä on seuraavaksi suunnitelmissa?

“Seuraavaksi suunnitelmissa on syksyn hevien järjestämistä ja ensi wapun Mustan Wapun suunnittelua.”

Terveisiä?

“Pidetään metallimusiikin lippua korkealla.”

Lisätietoja Pikametallimiehet ry:stä:

Nettisivut

Facebook

Instagram

Mies pellolla

Topias Parviainen

Kirjoittaja kuuluu Pikametallimiehiin.

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan