Be heard. Alive.

Minun wappuni

“Ajatella… kello on jo kuusi illalla, mutta ulkona on silti valoisaa!”. Tämä on yleensä se hetki, jonka avulla huomaan pitkän talven jo kohta väistyneen. Kasvoilleni ilmestyy hymy: kevät! Se on taas täällä!

Ennen opiskeluvuosiani kevään tulo tarkoitti minulle lähinnä pian alkavia välituntien pesäpallopelejä, kevätauringon lämmittäviä säteitä tummaa takkia vasten ja ensimmäisten leskenlehtien kilpajuoksua kohti valoa. Luonnon herätessä talvihorroksestaan kaamoksen aiheuttama utuinen huntu nousee kuin itsestään pois mielen päältä.

Opiskelijana nuo pitenevät päivät tarkoittivat yhtä asiaa: wappu on pian täällä! Lappeenrantalaisittain kuukauden mittainen wappu on monelle viimeinen hengähdystauko ennen kesätöiden alkamista. Nuo monet, kuten silloin itsekkin, muuten eläisivät kaksivaiheisessa vuosirytmissä: lukuvuosi-kesätyöt-lukuvuosi-kesätyöt-lukuvuosi… Elämä pyörii joko opintojen tai opintojen rahoittamisen ympärillä kunnes tutkintotodistus on kädessä. Loputon itseään ruokkiva noidankehä, joka kuluttaa pikkuhiljaa puhki kulkijaansa.

Wappuna opiskelija saa kuitenkin elää! Hypätä ulos siitä noidankehästä, joka myös arkena tunnetaan. Vaikka kurssien viimeiset tentit ja harkkatöiden palautukset häiritsevätkin hieman juhlijaa, on tämä silti tärkeä hetki ottaa aikaa itselleen. Loputon suorittamisen kulttuuri saa väistyä, kun kadut täyttyvät nauravista juhlijoista. Loputon kiriminen kalenterimerkinnästä kalenterimerkintään saa väistyä, kun istut nuotiopaikalle kuuntelemaan polttopuiden räiskettä. Nauti siitä hetkestä, kun saat vain olla.

Vietän nyt ensimmäistä wappuani valmistuneena ja muistelen tuota mennyttä aikaa. Kuinka hyvältä se tuntuikaan vetää haalarit jalkaan ja matkata kohti uutta seikkailua. Kuinka pahalta edeltävän illan riennot joskus aamuisin tuntuikaan, vaikka niitä melskeitä muistelee ääneen nauraen. Miltä se tuntuikaan, kun eli siinä hetkessä vailla huolta huomisesta. 

“Ajatella… kello on jo kuusi illalla, mutta ulkona on silti valoisaa!”. Mitä tämä merkitsee nyt minulle? En tiedä, mutta katsoessani nyt juhlivaa opiskelijakansaa tiedän yhden asian: tuolla jossain on opiskelija, joka elää.

Joten nauti opiskelija, nauti! Nauti wapun jokaisesta hetkestä. Pidä hauskaa ja pidä huolta itsestäsi. Ota nyt aikaa itsellesi ja juhli! Wappu on sinua varten, älä heitä sitä hukkaan. Pidä huoli siitä, että vaikka jonain päivänä opiskelijawaput ovat jääneet taaksesi, sinulla on silti syy muistella niitä hymyilen. 

Armi Rissanen

Jaa:

Lisää luettavaa

Ennusta tulevaisuutesi urasuunta!

Historia tuntee monia ennustajia. Ennustamisesta tieteenä debatoidaan, mutta epätieteellistä kristallipalloennustusta ja tiedettä yhdistää eräs oleellinen asia; molemmat perustuvat ympäristön/ilmiöiden tarkkarajaiseen havainnointiin. Siinä missä molekyylitasolla voidaan

Hallitusesittelyt 2022

LTKY:n hallitus 2022 esittelee tässä artikkelissa hieman omia toimenkuviaan.   Yleiskuvaus: Mikä hallitustehtäväni on ja mitä se sisältää?     Senni: Kulttuurivastaava. Lytkyn hallituksen kulttuurivastaava