Be heard. Alive.

LTKY’s month: Lokakuu

LTKY’s month -konsepti on jatkoa sosiaalisessa mediassa olevalle LTKY’s week -konseptille ja syventyy paremmin LTKY:n toimintaan ja aikaansaannoksiin. Konseptin tarkoitus on lisätä läpinäkyvyyttä ja tietoisuutta LTKY:n toiminnasta kiinnostuneille.

Hallitus

 • Anniina Pokki (hallituksen puheenjohtaja)

  Lokakuu alkoi omalta osaltani odotetulla viikon lomalla, jonka aikana varapuheenjohtaja Senni huolehti ylioppilaskunnasta. Tämän jälkeen lähdettiinkin taas ryminällä arkeen. Tavattiin kuukausittaisessa palaverissa LUTin rehtoria ja strategiajohtajaa, kokoustettiin hallituksen sekä kiltapuheenjohtajien kanssa ja juteltiin Lahden puheenjohtajien kanssa ajankohtaista asioista. LTKY:n ja TEKin järjestämä Saimaa-ilmiö -tapahtuma jouduttiin vallitsevan koronatilanteen takia siirtämään elokuulta myöhempään ajankohtaan, joksi valikoitui marraskuun alku. Näin ollen lokakuussa olemme yhdessä TEKin toimijoiden kanssa suunnitelleet tapahtumaa ja hoitaneet käytännön järjestelyitä.Lokakuun puolessa välissä oli SYL:n ja kaikkien ylioppilaskuntien johtosektorin seminaari. Kookoonnuimme Suomenlinnaan kouluttautumaan ja verkostoitumaan, sillä pitkän etäajan jälkeen näimme vihdoin kaikki ensimmäistä kertaa kasvotusten. Oli ihanaa päästä keskustelemaan ja saada vertaistukea muilta korona-ajan puheenjohtajilta. Olemme myöskin päässeet vihdoin juhlimaan eri yhdistysten vuosijuhlia ja kävimmekin Roosan kanssa ensin oman kotikiltani Kaplaakin vuosijuhlilla ja seuraavana päivänä matkasimme Tampereelle juhlistamaan 3 vuotiasta TREYtä. Kohokohtana lokakuun vuosijuhlista oli kuitenkin kahden vuoden odotuksen jälkeen rakkaan ylioppilaskuntamme vujut, kun LTKY täytti huimat 52 vuotta. Edeltävä viikko kuluikin vuosijuhlasihteerin apuna varmistaen, että kaikki tulee hoidetuksi. Juhlimme myös sekä sidosryhmien että vanhojen LTKY:n hallitusten ja työntekijöiden kanssa LTKY:n viimeisen pääsihteerin läksiäisiä.Perinteinen syksyn suunnitteluilta unohtui kaikessa kiireessä, jonka takia korvaava toimiston sisäinen syksyn välitsekkaus pidettiin lokakuun puolessa välissä. Siellä suunnittelimme hallituksen ja työntekijöiden kanssa loppuvuoden tapahtumia sekä kävimme läpi fiiliksiä näin hallituskauden loppusuoralla. Teimme ruokaa ja vietimme yhdessä aikaa. Olemme myös alkaneet valmistautua pikku hiljaa hallituksen vaihtumiseen ja olenkin alkanut kirjotittamaan testamenttia seuraavalle hallitukselle sekä toimintasuunnitelmaa vuodelle 2022. Hallitushausta tarkempaa informaatiota seuraa ensi viikon aikana, joten seuratkaa LTKY:n viestintää ja hakekaa, kun haku aukeaa 8.11.!

 • Lassi Onne (kulttuurivastaava)

  Lokakuu on kulttuurivastaavalle usein kohtalaisen kevyt, siksi olen autellut muita ottaen kuormaa muiden hartioilta ja ottanut puuttuvan tapahtumakoordinaattorin hommat itselleni tässä kuussa. Suurin osa kuukaudesta on mennyt lappeen Ranta kaupunkisopimuksen tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuma kulkee tänä vuonna tontturieha nimellä. Olen Roosan ja Iitan kanssa lähtenyt järjestämään tapahtumaa.

  Syyskuun lopussa tapahtuneesta hallituksen muutoksesta johtuen, pääsin vielä tähän vuoden loppuun opettelemaan häirintäyhdyshenkilön tehtäviä. Tähän pestiin sain koulutuksen lokakuun alussa. 

  Syys-lokakuussa on myös ollut vuosijuhlia ja sitsejä. Olen neuvonut kiltoja etikettiin liittyvissä asioissa. Pidin Pelletille heidän vuosijuhlaviikollaan etikettikoulutuksen kaikille halukkaille.

 • Matilda Orpana (viestintävastaava, ympäristö & vastuullisuus)

  Lokakuussa olen toteuttanut viikottaisia postauksia ja suunnitellut ja tehnyt Edarivaalien viestintää yhdessä Oonan kanssa sekä suunnitellut jq valmistellut Sustainability Weekiä ja sen viestintää. Lisäksi on kokoustettu erinäisistä aiheista, esimerkiksi viestintäpalavereita, hallituksen kokouksia ja kummikiltojen kokouksia. LTKY:tä on tullut edustettua myös muutamilla vuosijuhlilla. Lisäksi olen aloittanut hallitushaun mainostuksen ja hallituspestien esittelyn suunnittelun ja valmistelun.

 • Olivia Kuronen (Sosiaalipolitiikka, hyvinvointi & liikunta, kansainvälisyys)

  Lokakuu alkoi teekkarikomission vuosijuhlilla Turussa. Tämän jälkeen seuraavalla viikolla osallistuin liikkuva korkeakoulu -verkoston tapaamiseen, jossa kuultiin ja keskusteltiin opettajien roolista liikunnan lisäämisessä opiskeluun. Myös koko LUT-konsernin yhteinen hyvinvointityöryhmä kokoontui käsittelemään OKM-hankerahahakemusta, tuki- ja hyvinvointitoimijoiden viestintäsuunnitelmaa sekä suunnittelemaan hyvinvointipalveluiden uutta nimeä. OHO-hankkeesta, opettajatuutoroinnista, opintopsykologeista sekä näiden resursseista keskusteltiin kansallisen tason YTHS-vetoisessa korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen koordinaatioryhmässä. Lisäksi olen osallistunut sekä Lahdessa että Lappeenrannassa pian alkavan lajikokeilu-konseptin suunnitteluun. Opiskelijoiden äänitorvena kävin myös Tikissä Työelämään  hankkeen ohjausryhmässä.Viikko 41 meni pitkään suunniteltujen ja organisoitujen hyvinvointiviikkojen merkeissä ja kerkisin itsekin osallistumaan vaikka mihin aina ajankäyttöluennon kuuntelusta, padeliin ja tankotanssiin.Lisäksi lokakuuhun mahtui pari edarin ja hallituksen kokousta sekä myös rennompaakin settiä, esimerkiksi International Committeen lettukestit,  vielä kolmet muut vujut, mukaan lukien meidän LTKY:n omat ihanat juhlat sekä paljon kyykkää.

 • Roosa Grönberg (Korkeakoulupoliittikka)

  Edunvalvonnan lokakuun teemana on ollut aktiiviset tapaamiset hallopedien ja edunvalvontatoimikunnan kanssa. Aktiviisen keskustelun kautta olemme LTKY:ssä saaneet monipuolisen kuva opiskelijoiden fiiliksistä, joista keskustelimme kuun lopussa myös vararehtorin sekä opiskelijapalveluiden päällikön kanssa. Tapaamisista nousi esille tutkintosäännön päivitys, kaksiportaisuus, kandikurssien muuttaminen englanniksi, tekijänoikeudeet sekä luennoilla osallistuminen etäajan jälkeen. Vararehtorin tapaamisessa saimme perusteita tutkintosäännön muutoksille ja pohdimme erityisesti kampuskokemuksen toteutumista. Mikä on kampuskokemuksen ja luentotallenteiden suhde? Jääkö opiskeijat liian helposti kotiin, jos kaiken voi tehdä etänä? Lokakuussa myös haettiin LUTin hallituksen hallopedia. Lisäksi osallistuin valtuustoryhmien tapaamisiin, eLUT keskusteluu, kopoliveen, opintojaksopalautetilaisuuteen ja tontturiehan suunnitteluun. Kuukauden kohokohta oli ehdottomasti LTKY:n 52. vuosijuhlat, jossa sain kunnian palkita vuoden luennoitsijan sekä opintojakson niin tänä vuonna kuin vuoden 2020.

 • Senni Auvinen (Varapuheenjohtaja, kuntapolitiikka, tapahtumat, järjestöt, tutorointi)

  Lokakuu on ollut kuntapolitiikkakuu! Olen KOEn Emman kanssa tavannut jo lähes kaikki Lappeenrannan ja Lahden kaupunginvaltuustojen ryhmät. Ilta-aikoihin järjestetyissä kokouksissa olemme esitelleet kuntapoliittisen strategian teemojamme, tutustuneet valtuutettuihin ja keskustelleet hyvässä hengessä opiskeljoiden asioista kuntapoliittisella kentällä. Olemme saaneet paljon hyvää informaatiota, vinkkejä ja kontakteja. Lisäksi valtuutetut ovat aidosti kuunnelleet meitä ja olemme saaneet asiammee edistettyä.
  Aluevaalit tulevat tammikuussa (vaalipäivä 23.1.) ja aloitimme suunnittelun niitä varten. Aluevaalit ovat kaikille uusi juttu, joten ne vaativat myös opiskelijoilta poikkeuksellista aktivoitumista ja kiinnostuskiikarien kirkastamista. Kampanjointi ylioppilaskunnan ja opiskelijakunna puolesta on siis myös näissä vaaleissa tärkeää, jotta saamme opiskelijoiden äänet aktivoitua.
  Pidimme pitkästä aikaa kokouksen jäsenpalveluvaliokunnan kanssa. Samalla kokous oli ensimmäinen jonka uusi jäsenpalvelusihteerimme Petra sihteeröi. Kokouksessa taas päätimme avustuksista, joita myönnämme yhteistyöjärjestöillemme koko yhteisöämme hyödyttäviin projekteihin.
  Kaikkea muuta pienempää ja isompaa, vuosijuhlaedustuksia, hallituksen kokouksia, TEKin hallopedien illanviettoa… Vuosi lähenee loppuaan mutta tekeminen ei siitä vähene, päinvastoin!

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan