Be heard. Alive.

LTKY’s month: Huhtikuu

LTKY’s month -konsepti on jatkoa sosiaalisessa mediassa olevalle LTKY’s week -konseptille ja syventyy paremmin LTKY:n toimintaan ja aikaansaannoksiin. Konseptin tarkoitus on lisätä läpinäkyvyyttä ja tietoisuutta LTKY:n toiminnasta kiinnostuneille.

Hallitus

 • Anniina Pokki (hallituksen puheenjohtaja)

  Huhtikuu oli puheenjohtajalle todella kiireinen, erityisesti muutaman yllättävän isomman projektin myötä. Huhtikuun alussa sain tiedon, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on valinnut LUT-yliopiston yhdeksi Kultaranta yliopistokierroksen yliopistoista ja presidentti haluaa keskustella LUTin opiskelijoiden kanssa ilmastonmuutoksesta. Valmistelevien palavereiden aikana yhteinen näkemys oli se, että opiskelijoita halutaan osallistaa vahvasti jo valmisteluprosessissa. Näin ollen minusta päätettiin opiskelijaedustajana tehdä tilaisuuden juontaja, joka tarkoitti sitä, että olin käytännössä jokaisessa niin tekniikkaa kuin viestintääkin liittyvässä tapaamisessa mukana. Protokollan mukaisesti tapahtumasta tuli julkinen vasta noin viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa, joten lähes koko huhtikuun ajan asiasta ei saanut puhua edes ylioppilaskunnan sisäisesti. Projektin kiireellisyyden ja tiukan aikataulun myötä kalenterini täyttyi muutamien päivien varoitusajalla ja muita töitä täytyi siirtää prioriteettilistassa alemmas. Tapahtuma oli kuitenkin onnistunut ja keskustelu mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Opiskelijat saivat siis oikeasti äänensä kuuluviin ja tuotua näkemyksiään esille aina tasavallan presidentille asti. 

  Osan huhtikuusta meillä oli muutamia hallituslaisia poissa vahvuudesta, ja osa heidän sektoreidensa tehtävistä päätyivät minun pöydälleni viime vuoden hallitusroolini myötä. Tein huhtikuun aikana esimerkiksi Lahteen ja kuntavaaleihin valmistelevaa työtä sekä pidin tuleville tuutoreille koulutusta yhteisöllisyydestä tuutorin roolista ja opiskelijakulttuurista. Huhtikuussa avattiin wappu, ensimmäistä kertaa Lahdesta, joten tähän liittyvää suunnittelua ja käytännön järjestelyjä kuului kulttuurivastavaan lisäksi myös minun hommiini. Osallistuin myös TEKin teekkarijohtajafoorumiin, jossa LTKY on poikkeuksellisesti ylioppilaskuntana mukana, kun muut osallistujat ovat pitkälti teekkarijärjestöiden puheenjohtajia. Huhtikuun lopulla oli myös opetus- ja kulttuuriministeriön keskustelutilaisuus yliopistoautonomiasta, jota seurasimme mielenkiinnolla. 

  Kävimme hallituksen kanssa puhumassa Norpparadiossa LTKY:n ajankohtaisista asioista sekä syksyn suunnitelmista ja toiveista. Myöskin tämän kuun aikana oli paljon erilaisia sidosryhmäpalavereita, muun muassa LTKY:n Alumnien kanssa sekä LUTin kanssa. Juttelimme muun muassa rehtorin kanssa HEBUT -opiskelijoihin liittyvistä valmisteluista sekä kansainvälisiä opiskelijoita koskevista asioista, keskustelimme vararehtorin kanssa koulutuksen tilanteesta pandemia jälkeen ja opetuksen uudesta normaalista sekä puhuimme LUTin kestävyystavoitteista ja vastuullisuudesta, sekä miten sitä voitaisiin vielä vahvemmin jalkauttaa opiskelijoiden ja työntekijöiden keskuuteen.

 • Lassi Onne (kulttuurivastaava)

  Huhtikuussa kaikki aika meni Wapun suunnitteluun ja sen toteutukseen. Tein discordiin tarvittavia tapahtumia ja silloin tällöin kävin valvomassa ja tarkistamassa että kaikki on ok. Käytiin hallituksen ja norpparadion voimin avaamassa lahdesta Wappu ja tavoitteena oli saada tästä vuoro vuosinen tapahtuma. Osallistuin vielä viimeisille yhteisvapun palavereihin, joissa saatiin haalarihaaste-kuvakilpailu ja vappuvideo ulos tällä viikolla. Kurkipatsaat käytiin lakittamassa maanantaina ennen viralista päivää videolle, mikä ei nyt mennyt ihan putkeen. Toinen lakki oli kadonnut jonnekkin ja piti soveltaa toiselle kurjelle lakki. Kadonnut lakki löytyi, noin 1 tunti lakituksen jälkeen. 

 • Matilda Orpana (viestintävastaava, ympäristö & vastuullisuus)

  Huhtikuussa on tietenkin toteutettu viikottaista viestintää ja wappuviestintää. Myös Sustainability Weekin suunnittelu on saatu urakalla käyntiin, ja viikko tulee toteutumaan ensi marraskuussa. Lisäksi olen tehnyt Edari tutuksi-viestintää, sekä kuvannut eri tapahtumia. Lisäksi on mainostettu erilaisia avoimia pestejä. Huhtikuu on ollut hyvin kiireinen kuukausi, sillä kokouksia eri aiheista on pidetty paljon, ja Wappuun liittyvän viestinnän suunnittelu, teko ja julkaisu on haukannut paljon aikaa!

 • Olivia Kuronen (Sosiaalipolitiikka, hyvinvointi & liikunta, kansainvälisyys)

  Huhtikuu kului OKM-avustusrahan parissa. Tammikuussa LUT korkeakouluyhteisölle myönnettyä apurahaa aletaan pikkuhiljaa käyttää ja suunnittelutyötä sen tiimoilta on ollut paljon niin hyvinvointityöryhmissä, LTKY:n sisällä kuin KOEnkin kanssa. Molempien kampusten hyvinvointityöryhmissä keskusteltiin myös hyvinvointikyselyn tuloksista ja siitä, kuinka tuloksia tullaan esittelemään vastanneille. Hyvinvointiin liittyen osallistuimme Tiia Kettusen kanssa myös YTHS:n hyvät käytännöt jakoon -webinaariin, jossa korkeakoulut ja niiden opiskelijakunnat jakoivat hyväksi havaittuja toimintatapoja ja suunnitelmia etäajan tapahtumista sekä omista OKM-hankkeistaan. Lisäksi kävin tikissä työelämään -hankkeen johtoryhmän kokouksessa sekä toisessa maakuntaohjelman suunnittelupalavereista.

  KV-puolella järjestimme International Committeen kanssa kansainvälisen discord illan, mutta osallistujamäärä ei ollut suuri. Lisäksi pidimme yhteisen miitin kiltojen puheenjohtajien sekä kv-vastaavien kanssa, jossa kartoitimme kiltojen ajatuksia ja tarpeita ensi syksyn uusiin kansainvälisiin opiskelijoihin liittyen. Tapasimme myös LUTin lappeenrannan kampuksen Hebei-koordinaattorin, joka vastaa uusista kv-kandiohjelmista. Keskustelut kv-asioista jatkuvat toukokuussa LUTin kanssa.

 • Roosa Grönberg (Korkeakoulupoliittikka)

  Maaliskuun lopulla OLS projekti tuli päätökseensä, kun järjestin Palautteesta tekoihin tapahtuman. Siellä esittelin OLS kyselyn keskeisimmät tulokset sekä julkaisin OLS kyselyn arvonnan voittajat. Lisäksi kirjoitin tapahtumasta Alive artikkelin suomeksi ja englanniksi. Etäversio tapahtumasta oli onnistunut, saa nähdä tuleeko siitä uusi perinne. 

  Tässä kuussa nousi esille kaksiportaisuus ja sen viestintä. Vararehtorin ja opiskelijapalveluiden johtajan kanssa keskustelimme asiasta ja kaksiportaisuudesta tullaan vielä viestimään. Lisäksi kuukausittaisissa tapaamisissa edunvalvontatoimikunnan ja hallopedien kanssa keskustelimme tulevista opintojaksojen hyväksymisestä, kaksiportaisuudesta sekä jännitimme kesäkurssien julkaisua. Lisäksi tuttuun tapaan osallistuin SYL:n järjestämiin etätilaisuuksiin. 

  Huhtikuu huipentui Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön etävierailuun LUTissa. Sain olla mukana tässä tiimissä ja toimin tapahtumassa chat moderaattorina. Tässäkin kuussa pääsin oppimaan paljon uutta tämän tapahtuman myötä! Kuun lopussa on myös erittäin merkittävä tilaisuus saada opiskelijoiden ääni kuulumaan. LTKY esittelee opiskelijoiden toiveita opetuksen uuteen normaaliin liittyen. Nämä toiveet perustuvat OLS kyselyn tuloksiin sekä edunvalvontatoimikunnan ajatuksiin. 

 • Senni Auvinen (Varapuheenjohtaja, kuntapolitiikka, tapahtumat, järjestöt, tutorointi)

  Huhtikuussa minulla oli LTKY-hommien osalta vähän kevyempi kuukausi. Näkyvimpänä asiana on ollut Vuoden teekkari- ja Vuoden kylteri-ehdotusten kerääminen jäsenistöltä ja niiden esittely edustajistolle. Edustajisto päätti palkittavat kokouksessaan 22.4. ja heidät julkaistaan Wappupäivänä 1.5.

  Kuntavaalit siirtyivät kesäkuulle, ja LTKY:n ja KOEn yhteinen työryhmä on suunnitellut toukokuulle niihin liittyvää teemaviikkoa. Muistakaa käydä äänestämässä!

  Kokoustelin jäsenpalveluvaliokunnan kanssa niin kuin lähes joka kuukausi. Myönsimme avustuksia taas koko yhteisölle iloa tuovaan projektiin. Lisäksi tuurasin Anniinaa varapuheenjohtajana eräässä kokouksessa, olin mukana perinteisessä Kurkipatsaan lakituksessa ja jaoin teekkarilakkeja fukseille.

Työntekijät

 • Oona Tuomisto (Viestintäasiantuntija)

  Huhtikuu on pyörinyt etäwapun ympärillä, vaikka vetovastuu siirtyikin tänä vuonna meidän kulttuuurivastaavalle Lassille. Isoin homma oli saada Suomen pisimmän Wapun -nettisivut valmiiksi (tässä oli apuna myös LTKY:n entinen viestintävastaava Meeri). Wappuun sisältyy paljon myös pienempiä hommia kuten päivittäiset stoorit ja kurkipatsaan lakituksen kuvaus.

  Wapun lisäksi oli useita pienempiä viestittäviä asioita kuten Lahden työntekijän haku, Aalefin hallituksen opiskelijajäsenien haku sekä SYL:n yhteiset projektit. Tämän viikon jälkeen osa säännöllisistä tehtävistä jää kesätauolle.

Jaa:

Lisää luettavaa

Hallitusesittelyt 2022

LTKY:n hallitus 2022 esittelee tässä artikkelissa hieman omia toimenkuviaan.   Yleiskuvaus: Mikä hallitustehtäväni on ja mitä se sisältää?     Senni: Kulttuurivastaava. Lytkyn hallituksen kulttuurivastaava

Ennusta tulevaisuutesi urasuunta!

Historia tuntee monia ennustajia. Ennustamisesta tieteenä debatoidaan, mutta epätieteellistä kristallipalloennustusta ja tiedettä yhdistää eräs oleellinen asia; molemmat perustuvat ympäristön/ilmiöiden tarkkarajaiseen havainnointiin. Siinä missä molekyylitasolla voidaan