LTKY tiedottaa

Ehdotus Vuoden teekkariksi ja kylteriksi

LTKY palkitsee joka vuosi Vuoden teekkarin ja Vuoden kylterin jäsenistöstään Wappupäivänä. Tämän lomakkeen kautta voit ehdottaa Vuoden teekkaria ja Vuoden kylteriä ja perustella ehdotuksiasi lyhyesti. Ehdotuksia voi tehdä useita. Valinnan Vuoden teekkarista ja Vuoden kylteristä tekee edustajisto kokouksessaan torstaina 22.4.2021 klo 17. Ehdotuksia kerätään 15.4. klo 12 asti.

Vuoden teekkari on teekkari ja vuoden kylteri on kylteri, jotka ovat ansiokkaasti toimineet lappeenrantalaisen teekkari- ja kylterikulttuurin edistämiseksi ja vaalimiseksi. Aikaisempien vuosien palkittuja voi käydä lukemassa täältä.

Lähetä ehdotuksesi täältä!

 

LTKY etsii kansainvälisiä fuksivastaavia

LTKY rekrytoi kaksi fuksivastaavaa opastamaan kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita Teekkarikulttuurin herkkuihin lukuvuonna 21-22. He työskentelevät yhdessä Lappeen Rannassa ja Lahdessa.
Tavoitteena on integroida kansainväliset opiskelijat paremmin SVV:hen ja tarjota yhtäläiset mahdollisuudet osallistua kulttuurillemme. Nämä uudet KVFV:t (kansainväliset fuksivastaavat) ovat tasavertaisessa asemassa muiden fuksivastaavien kanssa ja tekevät olennaisilta osin saman työn vain poikkitieteelliselle kansainväliselle opiskelijaryhmälle.
Vaatimukset
– sujuva englannin kielen taito
– Kiinnostus kansainväliseen ympäristöön
– Vahva tieto teekkarikulttuurista skinnarilassa sekä oman killan että kampusperinteiden suhteen.
– Motivaatio ja aika osallistua tapahtumiin, tutustuttaa kansainvälinen opiskelija elämään teekkarina
Fuksivastaavat valitsee LTKY:n hallitus. Hae viimeistään 11.4.!
Vapaamuotoiset hakemukset osoitteeseen [email protected]

LTKY hakee yhteisöasiantuntijaa!

LTKY hakee joukkoonsa Yhteisöasiantuntijaa. Yhteisöasiantuntijana rakennat yliopistokulttuuria ja jäsenpalveluita Lahteen yhdessä muiden työntekijöiden ja hallituksen kanssa. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä osaksi nuorta ja dynaamista organisaatiota, jolla on halu tehdä opiskelijaelämästä ikimuistoinen kokemus jäsenistöllemme sekä maailmasta hieman parempi paikka.

Yhteisöasiantuntijalla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tekemään jotain aivan uutta, sillä LUT-yliopisto aloittaa tekniikan kandidaattien koulutuksen Lahdessa syksyllä 2021. Yhteisöasiantuntijana pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan opiskelijatoimintaa ja luomaan uutta teekkari- ja kylterikulttuuria poikkeuksellisella tavalla. Odotamme sinulta uudistumiskykyä ja intoa laajentaa LTKY:n toimintaa vielä vahvemmaksi osaksi Lahden korkeakouluyhteisöä. Toivomme uusia näkemyksiä siitä, miten LTKY voi edistää opiskelijoiden asemaa Lahden alueella.

Lue lisää täältä.

 

Kysely sukupuolen vaikutuksesta opiskeluun

Tervetuloa vastaamaan kyselyyn, jolla kerätään tietoa LUT-yliopistossa opiskeluun liittyvistä kokemuksista, joihin vaikuttaa sukupuoli. Kysely on valmisteltu yhdessä LTKY:n kanssa ja se liittyy Naiset tasa-arvoisesti uralle – NAU! -projektiin, joka edistää ja tukee tasa-arvoista työelämään siirtymistä ja uralla etenemistä.Kyselyyn vastaamiseen menee n. 10-15 min. Vastaukset käsitellään anonyymisti. Tuloksia käytetään mm. lisäämään ymmärrystä yhdenvertaisuuteen liittyvistä rakenteista. Tavoitteena projektissa on myös kehittää konkreettisia työkaluja LUTin ura- ja opintojenohjauksen käyttöön.Vastaamisen päätteeksi voit halutessasi osallistua arvontaan, jossa vastaajien kesken arvotaan kolme 50 euron Aalef-lahjakorttia. Yhteystiedot arvontaa varten kerätään erillisellä lomakkeella, eikä siihen tulleita tietoja yhdistetä tämän kyselyn vastauksiin. Arvonta suoritetaan huhtikuun lopussa.Lisätietoja kyselystä ja NAU!-hankkeesta saat tutkijatohtori Johanna Naukkariselta ().Kyselyyn pääset tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/462AF0EE492C0C80.Toivomme runsasta osanottoa, että voimme yhdessä tehdä LUTista entistäkin tasa-arvoisemman opiskeluympäristön.
Jaana Sandström, vararehtori LUT & Arttu Kaukinen, toiminnanjohtaja LTKY

 

Lappeenrannan kaupunki

Kaupunkipyörät tulevat tällä viikolla Lappeenrannan katukuvaan – sähköpyöräkokeilu myös uutuutena mukaan

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy Lappeenrannassa nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin. Pyörät tulevat katukuvaan  tiistaina 6.4. ja ne kaikki ovat asiakkaiden käytettävissä viimeistään keskiviikkona 7.4.

Ensimmäiset neljä sähköpyörää tulevat heti pääsiäisen jälkeen kokeiltavaksi ja toimitusajasta riippuen kesän aikana pyritään saamaan testattavaksi myös uusi sähköpyörämalli.  

Sähköpyöriä pääsee käyttämään samalla Donkey Republicin sovelluksella kuin tavallisia kaupunkipyöriä, mutta normaali jäsenyys ei sisällä sähköpyörien käyttöä vaan siitä peritään erillinen lisämaksu.

Lisää tietoa täältä.

Muuta ajankohtaista

Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus

 Valtakunnallinen Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT) tuottaa kattavaa tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista. KOTT-tutkimuksesta vastaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kela. Laaja kysely selvittää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, tuen tarvetta sekä koronavuoden vaikutuksia opiskelijoiden arkeen.  
Kutsu tutkimukseen lähetetään 10 000 satunnaisesti valitulle yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle. Kutsut lähetetään opiskelijoille sähköpostitse helmikuussa ja tiedonkeruu päättyy huhtikuussa. Jokaisen tutkimukseen kutsutun vastaus on tärkeä, sillä kutsun saanutta henkilöä ei voida korvata toisella henkilöllä. Tutkimuksella selvitetään opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia neljän vuoden välein. KOTT 2021 on järjestyksessään kuudes. KOTT-tutkimuksen tuottaman tiedon avulla kehitetään etenkin opiskelijoiden terveyspalveluita, mutta myös esimerkiksi liikuntapalveluita ja opiskelijaravintoloita. Vuonna 2021 astui voimaan lakimuutos, joka laajensi YTHS:n palvelut koskemaan myös ammattikorkeakoulujen opiskelijoita. Tutkimuksella voidaankin jatkossa seurata muutoksen vaikutuksia. Tutkimustulokset julkaistaan vuoden 2021 loppuun mennessä.
Lisää tutkimuksesta voi lukea THL:n nettisivuilta: thl.fi/kott

Etäopiskelusessio

Tökkiikö opiskelun aloittaminen tai onko vaikeaa päästä kiinni hommiin? Tule etäopiskelemaan yhdessä opintopsykologin kanssa Zoomiin keskiviikkoisin klo 10-11.30. Käytetään aloittamista helpottavaa pomodoro-tekniikkaa ja 1,5 h sessiossa saat kouluhommat ainakin aluille. Nähdään Zoomissa keskiviikkoisin 7.4.-19.5. 

https://lut.zoom.us/j/61133878083?pwd=Ym9ZUlYzbWVTOW9FUFVULzRLMEZ5Zz09

Haastattelu kirjaan

Etsin erilaisten opiskelijoiden tarinoita kerrottavaksi – fuksien, jo valmistuneiden, kesken lopettaneiden ja ylipäätään kaikkien niiden, jotka ovat todella väsyneitä ja uupuneita koronan vuoksi. Opiskelijoiden uupumus on alkanut vihdoin näkyä mediassa enemmän, joten tämä on erittäin ajankohtainen projekti, jolle toivoisin mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Mm. Aamulehti on tehnyt kirjaprojektista haastattelun; https://www.aamulehti.fi/ihmiset/art-2000007883583.html

Mikäli haluaa päästä kertomaan omia kokemuksiaan kirjan kansien väliin, yhteyttä voi ottaa @melkeinelamaa -Instagramtilin kautta. Kaikkien opiskelijoiden tarinat tulevat kirjaan nimettömänä.