Tapahtumat

Nappaa selviytymisvinkit etäarkeen webinaarista!

Onko arkirytmisi hukassa jatkuvan etäilyn takia? Kaipaatko käytännön vinkkejä etäarjen sujuvoittamiseen? Koronapandemian takia etäopinnot jatkuvat yhä ja jotta etäopiskelua jaksaa viikosta toiseen, on hyvä osata rytmittää päivää, huolehtia riittävistä tauoista ja opiskella itsensä johtamista – sekä pyrkiä tietoisesti lievittämään yksinäisyyttä ja etsimään sosiaalisia suhteita.

Tiistainana 16.2.2021 klo 11.30–12.00 järjestetään webinaari Itsensä johtaminen ja motivaatio, jonka pitää opintopsykologi Ray Ohtonen, Vaasan yliopisto.
Linkki webinaariin!

 

LTKY tiedottaa

LTKY hakee vuosijuhlasihteeriä!

Haluatko olla mukana järjestämässä vuoden mahtavinta juhlaviikkoa ja rouheimpia pukujuhlia? Haluatko saada ensiluokkaista projektin johto- sekä koordinointikokemusta? Haluatko tulla osaksi nuorekasta ja dynaamista yhteisöämme ilman kiinteää työaikaa? Jos vastasit kyllä, lähde LTKY:n vuosijuhlasihteeriksi!

Vuosijuhlasihteeri on projektityöntekijä, jonka tehtäviin kuuluu LTKY:n 52. vuosijuhlien ja juhlia edeltävän juhlaviikon suunnittelu ja käytännön järjestelyistä vastaaminen. Vuosijuhlia vietetään lauantaina 23.10.2021 Ylioppilastalolla ja vuosijuhlasihteerillä on varsin vapaat kädet toteuttaa oheistapahtumia vuosijuhlaviikolle. Tehtävästä maksetaan 1000 euron projektikorvaus. Voit hakea tehtävään myös yhdessä kaverin tai kavereiden kanssa, jolloin projektikorvaus jaetaan tekijöiden kesken. Vuosijuhlasihteeri on vastuussa vuosijuhlien taloudesta.

Edellytämme sinulta:

  • Oma-aloitteista ja itsenäistä otetta
  • Organisointikykyä
  • Kokemusta akateemisista vuosijuhlista (joko järjestäjänä tai osallistujana)
  • Skinnarilan opiskelijaelämän tuntemusta
  • Hyvää suomen- ja englanninkielen osaamista

Eduksi katsotaan:

  • Toimiminen EI-sektorin tehtävissä tai vastaavissa tehtävissä
  • Markkinointi- ja myyntikokemus, esim. haalarisponssien myynti
  • Villit ideat vuosijuhlaviikolle itse vuosijuhlan oheistapahtumiksi

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa sähköpostitse 21.2.2021 kello 23:59 mennessä osoitteeseen toiminnanjohtaja@ltky.fi. Haastattelut järjestetään hakuajan päätyttyä, jonka jälkeen LTKY:n hallitus tekee valinnan. Työt alkavat heti valinnan jälkeen. Vuosijuhlasihteerin tehtävät eivät rajoita esim. kesätöiden tekemistä. Suurin työmäärä painottuu juhlaviikon tuntumaan syksylle.

Lisätietoa hakumenettelystä ja työtehtävistä antaa LTKY:n toiminnanjohtaja Arttu Kaukinen, toiminnanjohtaja@ltky.fi tai 044 293 8818.

 

Forward 2021

Löytyykö sinultakin se kuuluisa yksi idea, joka vain odottaa oikeaa hetkeä toteuttaa? Tai ehkä haluaisit kehittää jotain täysin uutta tiimisi kanssa? Hae Forwardiin!

Forward on 7-viikkoinen ohjelma uusien startupien rakentamiseksi – etkä tarvitse aloittaaksesi muuta kuin idean! Forwardissa opit tekemällä: säännölliset työpajat, tapaamiset henkilökohtaisen mentorisi kanssa, täysi HubSpotin työkalupakki, rahapalkinnot, kannustava verkosto ympärilläsi… Forward auttaa tiimiäsi kaikessa matkalla ideasta oikeaan startupiin.

Lue lisää Forwardista ja hae mukaan ohjelmaan osoitteessa lutes.fi/forward. Hakuaika päättyy 8.3.

Jos vielä odotat universumilta merkkiä kokeilla ideasi toimivuutta, oppia yrittäjämäistä ajattelutapaa ja saada uusia kokemuksia – tässä on merkkisi.

 

Lappeenrannan kaupunki

Lähimaksaminen käyttöön paikallisliikenteen Jouko-busseissa

Lähimaksaminen, eli pankkikorttien lähimaksuominaisuus on otettu käyttöön paikallisliikenteen Jouko-busseissa tammikuun lopulla. Paikallisliikenteen kertalippuja voi nyt maksaa pankkikortin lähimaksuominaisuudella, mikä helpottaa matkustamista ja madaltaa kynnystä käyttää joukkoliikennettä etenkin satunnaisten matkustajien osalta. Aiemmin matkan on voinut paikallisliikenteen bussissa maksaa vain käteisellä, Waltti-kortilla tai mobiililipulla.

 

Muuta ajankohtaista

Nyyti ry

Nyyti ry tukee opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä mm. järjestämällä opiskelijoille vertaistuellista verkkotoimintaa.
Kevätkaudella avoimet ryhmächatit jatkuvat suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä. Lisäksi järjestämme vertaistuellisia verkkoryhmiä oman jaksamisen tukemiseksi.
Alla tietoa jaettavaksi opiskelijoillenne kevään toiminnasta. Valmiita some-viestejä edelleen jaettavaksi löytyy chat-viikolla myös Nyytin FB-sivuilta (www.facebook.com/nyytiry), Twitteristä (@nyyti ry) ja Instagramista ( @nyytiry ).

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy sivuiltamme.

Helmikuun chatit

Kaikkien kevätkauden aiheet ja päivämäärät löytyvät sivuiltamme

 

 

Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri.

Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla:
https://www.nyyti.fi/uutinen/kevaalla-2021-on-miesten-vuoro/

Katso ryhmän ohjaaja Eetun esittely Nyytin Instagramin Miesten vuoro -kohokohdasta:
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTI4MjIzODA0NDk1MzQw?igshid=a3yxv19fr9k&story_media_id=2500103665965544766_2946985089

”Rohkeus on sitä, että uskaltaa kohdata pelkonsa”, sanoi Samuli Hietala, nuorten asiantuntija Väestöliiton Poikien Puhelimesta, 21.1. striimatussa NyytiTalkissa aiheesta miesten mielenterveys. Virittäydy Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin katsomalla NyytiTalkin tallenne: https://youtu.be/5cvU0Qi-Fo8?t=3

 

 

THE VOICEBOOKS kutsuu kirjoittamaan!

Hei, sinä tekstisi julkaisemisesta haaveileva nuori tekijä!  
Nyt sinulla on mahdollisuus saada työsi julki järjestämässämme  kilpailussa, jossa etsimme uusia ja kiinnostavia tarinoita  novelleiksi mitoitettuna. Teksti lähetetään PDF-formaatissa  arvioitavaksi osoitteeseen: [email protected] ja teoksen  kesto saa olla luettuna 20-25 minuuttia. Lukunopeuden  verrokkina voi käyttää kaupallisia äänikirjoja.  
Emme kustanna plagioitua, eettisesti kyseenalaista, moraalitonta, siveetöntä tai muutoin loukkaavaa materiaalia. The VoiceBooks pidättää oikeuden teoksen ulkoasuun, tuottamiseen ja vastuulliseen sisältöön.  
Aihepiiri on vapaa, mutta erityisesti haemme innostavia ja  kannustavia tekstejä, joissa on yllätys joka jättää mukavan jäljen  muistiin!  
Raatimme valitsee mielestään parhaat työt ja THE VOICEBOOKS  tuottaa ja kustantaa nämä teokset äänikirjoiksi kaupalliseen jakeluun. Kirjoittaja saa pitää kustannusoikeudet painotuotteeseen itsellään.  
THE VOICEBOOKS pidättää kustannusoikeuden ääni- ja e-kirjoihin.  
Voimme myös kääntää parhaita töitä eri kielille, mikäli ne  siihen soveltuvat. Tekijä saa tuottoa 22% myyntivoitosta 3000- kappaleeseen asti (kpl=latauskerta) ja sen yli menevästä latausmäärästä  30%.  
Toivotamme kirjoittajille inspiroivaa kevättä kirjoittamisen merkeissä.  Koronatilanteen haastavuuden vuoksi olemme siirtäneet töiden viimeisen jättöpäivän perjantaiksi 28.5.2021