Be heard. Alive.

Lappeenrannan Joulumaa ilahduttaa

Joulu on usein yhdessäolon ja joulumarkkinoiden aikaa, ja niin se olisi myös meillä Lappeenrannassa, ellei tämänhetkinen tilanne estäisi markkinoiden järjestämisen. Kaupunki onkin rakentanut Marianaukiolle pienen Joulumaan, jonne sopii mennä fiilistelemään joulua kellonajasta riippumatta. Varsinaista ohjelmaa ei ole tarjolla, mutta joulumaata kannattaa käydä katsomassa niin valoisaan kuin hämärään aikaan, jolloin joulukuusten valot pääsevät loistamaan. 

Punainen mökki ja suuri joulukuusi, jonka oksilla on lumiukkokoristeita
Punainen mökki, jonka seinällä myös postilaatikko Joulupukin ja Pakkasukon kirjeille.

Eihän se suuri ole, mutta ainakin itselleni mukava välietappi keskustan jouluostoksilla. Kun joulua ei tule vietettyä omassa opiskelijakämpässä ja muutenkin loppuvuoden kiireet eivät ole helpottaneet vieläkään, ei yleensä ole aikaa tai fiilistä rakentaa joulua kotiin sen kummoisemmin. Omaan makuun kauppojen joulukoristelut ovat liian suuria ja koristeellisia amerikkalaiseen tyyliin, mutta Joulumaa on paljon suomalaisempi ja kodikkaampi. Aivan ihanaa oli myös huomata, miten suurin joulukuusi oli koristeltu Kimpisen alakoulun oppilaiden tekemillä koristeilla. Meilläkin vanhempieni luona joulukuuseen päätyvät tänäkin vuonna minun ja sisarusteni alakoulussa tekemät joulukoristeet, vaikka eivät ne kovin nättejä ole. Ajatus on tärkein.

Jos siis kaipaat joulufiilistä ilman omaa panosta, se voi Joulumaasta löytyä. Vastapaistetut piparit ei tuoksu, joululaulut soi eikä lämminkään ole pakkaskeleillä, mutta visuaalisesti tunnelma välittyy. Ja pääseepä punaisen mökin ikkunasta kurkistamaan tonttujen pajaan ja jättämään kirjeen Joulupukille tai Pakkasukolle! Vähän voi lapsettaa, ainakin jouluna.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Meerimaria Ketokulta

Kirjoittaja on LTKY:n hallituksen jäsen, jonka kotoa ei löydy yhtäkään joulukoristetta

Jaa:

Lisää luettavaa

Sopisiko soluasunto?

Opiskelijoiden keskuudessa on havaittavissa jo pitkään jatkunut trendi: soluasuntojen kysyntä ja siten myös niiden määrä on laskussa (Helsingin Sanomat). Soluja muutetaan yksiöiksi, koska nykyopiskelijat haluavat oman keittiön ja rauhaa. Kelan