Be heard. Alive.

Kuntavaalit 2021

Ennakkoäänestyksen ja vaalipäivänä äänestämisen ero

Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestys kotimaassa tapahtuu 26.5.-8.6.2021 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021. Ennakkoäänestyspaikat ovat siis juuri avanneet ovensa ympäri Suomen. Mutta, miten vaalipäivänä äänestäminen eroaa ennakkoon äänestämisestä? 

Vaalipäivänä saat äänestää vain omassa äänestyspaikassasi. Vaalipäivän äänestyspaikka on kirjattu postitse saamaasi äänioikeusilmoitukseen. Vaalipäivän äänestyspaikka on auki klo 9-20, ja jos äänestyspaikalla on jonoa, saavat kaikki klo 20 mennessä paikalla olleet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.

Ennakkoäänestys taas onnistuu missä tahansa yleisessä 930:ssa äänestyspaikassa. Postitse saamasi äänioikeusilmoituksen mukana on toimitettu lista vaalipiirisi ennakkoäänestyspaikoista ja koko maan listan löydät Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta. Äänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat paikkakohtaisesti, muista siis tarkistaa, että menet oikeaan aikaan paikalle. 

Ennakkoäänestys on erityisen kätevä sinulle silloin, jos olet lähtenyt kesätöiden perässä toiselle paikkakunnalle. Muutoin, sillä äänestätkö vaalipäivänä vai ennakkoon, ei ole varsinaisesti mitään eroa. Tärkeintä on, että muistat äänestää! 

Lähde ja lisätietoja: vaalit.fi


KOEn ja LTKY:n kuntavaalityöryhmä

P.S. Jos vielä mietit, ketä äänestää, katso vinkkimme ja paikallisten ehdokkaiden esittelyt Facebook-tapahtumasta tai tee esimerkiksi YLE:n vaalikoneNuorten vaalikone tai jonkin muun tahon tuottama vaalikone sopivan ehdokkaan löytämiseksi.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lisää luettavaa

Yhteiskuntatieteiden koulutusvastuu LUT-yliopistoon?

LUTin hallitus päätti eilen, että yliopistomme hakee tulevana syksynä opetus- ja kulttuurinimisteriöltä yhteiskuntatieteiden koulutusvastuuta. Ministeriö on ilmoittanut käsittelevänsä korkeakouluilta tulevia – todennäköisesti useita kymmeniä –

palautteesta tekoihin

Palautteesta tekoihin

LTKY toteuttaa vuosittain OLS eli Opetuksen laatuselvitys -kyselyn. Tänä vuonna kyselyä pyrittiin hieman tiivistämään ja miettimään kysymysten muotoilua sekä tarpeellisuutta. Kyselystä poistettiin suoraan hyvinvointiin liittyvät

LTKY’s month: Huhtikuu

LTKY’s month -konsepti on jatkoa sosiaalisessa mediassa olevalle LTKY’s week -konseptille ja syventyy paremmin LTKY:n toimintaan ja aikaansaannoksiin. Konseptin tarkoitus on lisätä läpinäkyvyyttä ja tietoisuutta