Be heard. Alive.

Kuntavaalit 2021

Ennakkoäänestyksen ja vaalipäivänä äänestämisen ero

Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestys kotimaassa tapahtuu 26.5.-8.6.2021 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021. Ennakkoäänestyspaikat ovat siis juuri avanneet ovensa ympäri Suomen. Mutta, miten vaalipäivänä äänestäminen eroaa ennakkoon äänestämisestä? 

Vaalipäivänä saat äänestää vain omassa äänestyspaikassasi. Vaalipäivän äänestyspaikka on kirjattu postitse saamaasi äänioikeusilmoitukseen. Vaalipäivän äänestyspaikka on auki klo 9-20, ja jos äänestyspaikalla on jonoa, saavat kaikki klo 20 mennessä paikalla olleet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.

Ennakkoäänestys taas onnistuu missä tahansa yleisessä 930:ssa äänestyspaikassa. Postitse saamasi äänioikeusilmoituksen mukana on toimitettu lista vaalipiirisi ennakkoäänestyspaikoista ja koko maan listan löydät Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta. Äänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat paikkakohtaisesti, muista siis tarkistaa, että menet oikeaan aikaan paikalle. 

Ennakkoäänestys on erityisen kätevä sinulle silloin, jos olet lähtenyt kesätöiden perässä toiselle paikkakunnalle. Muutoin, sillä äänestätkö vaalipäivänä vai ennakkoon, ei ole varsinaisesti mitään eroa. Tärkeintä on, että muistat äänestää! 

Lähde ja lisätietoja: vaalit.fi


KOEn ja LTKY:n kuntavaalityöryhmä

P.S. Jos vielä mietit, ketä äänestää, katso vinkkimme ja paikallisten ehdokkaiden esittelyt Facebook-tapahtumasta tai tee esimerkiksi YLE:n vaalikoneNuorten vaalikone tai jonkin muun tahon tuottama vaalikone sopivan ehdokkaan löytämiseksi.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lisää luettavaa

Joulutunnelmaa Lappeenrannassa

Tänä vuonna ei ole kukaan pystynyt järjestämään samalla tavalla tapahtumia kuten ennen, joten Lappeenrannan kaupungin monet erilaiset joulutapahtumat lämmittivät varmasti monen mieltä. Rakastan joulua, joten

Teatterikokemuksia kaupungin ytimessä

Suurimmalle osalle opiskelijoista ehkä vielä tuntematon Lappeenrannan kaupunginteatteri löytyy monelle opiskelijallekin tutusta paikasta, kauppakeskus Iso-Kristiinasta. Itsekin eksyin kuitenkin teatteriin Lappeenrannassa ensimmäistä kertaa vasta neljännen opiskeluvuoteni