skip to Main Content

vujutVuosijuhlia vietetään killan, ainejärjestön, yhdistyksen tai minkä tahansa porukan syntymäpäivien kunniaksi. Juhlat noudattavat etikettiä ja niiden rakenne on yleensä hyvin samankaltainen. Pääasiassa vuosijuhlilla eli vujuilla kuitenkin syödään, juodaan, lauletaan ja tanssitaan hienosti.

Juhlapäivä alkaa yleensä cocktail-tilaisuudella eli kokkareilla. Sinne ovat perinteisesti saapuneet kutsuvieraat, jotka esittävät tervehdyksensä, kiitoksensa ja jonkin kekseliään lahjan juhlien järjestäjille. Kokkareilla on yleensä tarjolla pientä syötävää ja juotavaa juhlioille.

Kokkareiden jälkeen siirrytään itse pääjuhlaan. Pääjuhlassa nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, lauletaan tuttuja ja tuntemattomia lauluja sekä seurataan ohjelmanumeroita. Ohjelmassa saattaa juhlasta riippuen olla juhlapuhe, ansioituneiden opiskelijoiden palkitseminen, järjestävän tahon puheenjohtajan puhe, puhe naiselle tai vapaata ohjelmaa aina kuorolauluesityksestä drag-showhun. Pääjuhla päätetään yleensä tansseihin bändin säestyksellä.

Juhlasta siirrytään luonnollisesti jatkoille. Jatkoilla on mahdollista saada lisää ruokaa ja juomaa ja paikalla soittaa normaalisti jokin livebändi. Kestoa jatkoille ei ole määrilty ja harvempi tietää kuinka pitkää jatkoilla oikeasti meni.

Vujujen seuraavana päivänä vietetään brunssia tai silllistä. Toisistaan nämä eroavat lähinnä dresscoden perusteella, sillä brunssilla on tapa pukeutua hokinait-tyylillä kun taas silliksellä päällä ovat haalarit ja jokin teema. Brunssilla ja silliksellä syödään ja toisinaan juodaan sekä usein saunotaan ja kuunnellaan musiikkia. Saattaapa järjestävä taho olla järjestänyt paikalle jotain ohjelmaakin. Brunssi tai sillispaikalta on yleensä vielä mahdollisuus lähteä jatkoille, jonne vuosijuhlat viimeistään virallisesti päättyvät.

Back To Top