skip to Main Content

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, YTHS, vastaa yliopistojen sekä tiede- ja taidekorkeakoulujen opiskelijoiden terveydenhuollosta. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä peritään terveydenhoitomaksu 44 euroa, joka oikeuttaa perustutkinto opiskelijan käyttämään YTHS:n palveluita.

Opiskelijoiden käytettävissä on terveydenhoitajan, yleis- ja erikoislääkärin (esimerkiksi ihotautilääkäri, psykiatri tai gynekologi), fysioterapeutin, hammaslääkärin sekä mielenterveyden palvelut. Muut palvelut hammaslääkäriä lukuun ottamatta ovat maksuttomia. Hammaslääkärin hinnasto: 10-20min 16€, 20-40min 24€ ja yli 40min 30€.

Lisätietoa YTHS-sivuilta: YTHS Lappeenranta

Lappeenrannan terveydenhoitoasema sijaitsee Lappeenrannan teknillisen yliopiston 7-rakennusvaiheen 1. ja 2. kerroksessa. Kulku yo-talolle menevän lasikäytävän alta.

Aukioloajat:
Ma – To klo 8:00 – 15:00
Pe klo 08:00 – 14:00

Ajanvaraus: 046 – 710 1080
Suunterveydenhuollon ajanvaraus: 046 – 710 1081

  • Muista ilmoittautua potilastoimistoon tullessasi suunterveydenhuollon vastaanotolle. Muille vastaanotoille tullessasi ilmoittautumista ei tarvitse.
  • Reseptit on haettava ma – to klo 15.00 ja pe klo 14.00 mennessä.
  • Kesäkuusta elokuun puoliväliin Lappeenrannan toimipiste on kiinni.

 

Terveydenhoitajan kanssa voit keskustella terveyttä koskevista asioista. Hän auttaa hakeutumaan jatkotoimenpiteisiin ja varaa tarvittaessa ajan lääkärille. Terveydenhoitajalta saat myös neuvontaa rokotus- ja ehkäisyasioissa sekä lähetteitä raskauden, sukupuolitautien tai virtsatieinfektion toteamista varten. Hammaslääkärille aika varataan terveydenhoitoaseman potilastoimiston kautta.

Muista ilmoittaa aina, mikäli et voi käyttää varaamasi aikaa! Peruutusaikoja voidaan käyttää akuuttihoitoihin. Peruuttamatta jääneestä käynnistä peritään 25€.

Opiskelijat (myös vieraspaikkakuntalaiset) voivat käyttää YTHS:n aukioloaikojen ulkopuolella opiskelupaikkakunnan kunnallisia terveyskeskuspalveluita. Alueelliset terveysasemat ovat avoinna kello 16 saakka, jonka jälkeen päivystää Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys.

Terveyskeskuksen vuosimaksu on 27,40 euroa, joka on voimassa kyseisen kalenterivuoden loppuun asti. Etelä-Karjalan keskussairaala (p. 05 352 000) päivystää arkisin klo 16-07 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16 maanantai-aamuun klo 07 asti.Tällöin joudut maksamaan terveyskeskuksen vuosimaksun lisäksi jokaisesta päivystyskäynnistä 18,80 euroa.

Erikoispoliklinikkakäynneistä (esim. sisätaudit, kirurgia, keuhkot jne.) veloitetaan myös 27,40 euroa. Näitä maksuja YTHS ei korvaa. Jos olet jollain muulla yliopistopaikkakunnalla, jossa on YTHS:n toimipiste, voit käyttää sen palveluita toimipaikan aukioloaikana. Ota opiskelijakortti mukaan!

Empty tab. Edit page to add content here.
Back To Top