skip to Main Content

TeekkarilakkiOpiskelijat erottuvat ja näkyvät kaupungilla yleensä värikkäästi. Ulkoisista tuntomerkeistä tärkeimmät ovat haalarit ja teekkarilakki. LTKY:n toimistolla on myytävänä myös muita lappeen Rantalaisia opiskelijoiden tunnuksia: haalarimerkkejä, kuntanauhaa, pinssejä sekä PunaMusta-laulukirja.

Teekkarilakki on ylioppilaslakkia muistuttava päähine, joka on lappeen Rantalaiseen tyyliin seitsenkulmainen ja sisältä punamusta. Lakissa on tupsu, joka roikkuu lakin oikean reunuksen yli. Teekkarilakin käyttöaika alkaa wappuaattona kello 12.00 ja päättyy syksyllä lakinlaskijaisiin. Muina aikoina teekkarilakkia saa käyttää ainoastaan LTKY:n pääsihteeriltä, hallituksen puheenjohtajalta tai kulttuurivastaavalta haettavalla kirjallisella lakinkäyttöluvalla. Lisää teekkarilakkia koskevia sääntöjä voit lukea Merkkiohjesäännöstä.

Haalarit ovat opintoalan mukaan määräytyviä teekkarin ja kylterin opiskelijakulttuurin suojavaatteita. Haalareita saa ja kuuluukin vapaasti koristella erilaisin merkein ja lisäyksin. Ystävillä ja seurustelevilla pareilla on myös tapana vaihtaa haalarien osia. Haalareita saa käyttää vapaasti ympäri vuoden oman harkintansa mukaan ja useissa tapahtumissa onkin dresscodena haalarit. Lappeenrannassa on yliopisto-opiskelijoilla käytössä yhdeksän eriväristä haalaria, jotka määräytyvät seuraavasti:

Armatuuri (energiatekniikka) – Valkoinen

Cluster (tietotekniikka) – Punainen

Enklaavi (kauppatietede) – Neonkeltainen

Kaplaaki (tuotantotalous) – Tumman sininen

KeTeK (kemiantekniikka) – Musta

KRK (konetekniikka) – Oranssi

Pelletti (ympäristötekniikka) – Harmaa

Sätky (sähkötekniikka) – Vihreä

Lateksii (laskennallinen tekniikka) – Fuksianpunainen

Myös ESN Lappeenrannalla on vaihto-opiskelijoille omia haalareita, jotka ovat väriltään sinisiä.

Back To Top