skip to Main Content

Milloin voin tilata uuden opiskelijakortin?

Uutena opiskelijana voit tilata opiskelijakortin heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta. Opiskelijakortti hakemuksesi etenee kuitenkin vasta elo-syyskuussa, kun tietosi on ajettu yliopistomme rekisteriin ja kun jäsenmaksusi näkyy meillä maksettuna. Opiskelijakortin valmistuminen kestää 3 – 4 viikkoa. Esimerkiksi VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin olet oikeutettu sen lukuvuoden alusta lähtien, jona opiskelusi alkavat. Lukuvuosi alkaa aina elokuun 1. päivä.

Miten voin saada opiskelija-alennuksia sillä aikaa?

Mikäli sinun täytyy matkustaa junalla tai linja-autolla eikä sinulla vielä ole ylioppilaskunnan opiskelijakorttia, saat alennuksen matkalipuista VR:n ja Matkahuollon yhteisellä opiskelijakortilla. Yliopiston opintotoimistosta saat lomakkeen VR:n omaa opiskelijakorttia varten. Kortti on ilmainen, mutta lukuvuositarra siihen maksaa 6 euroa ja sen saa odottaessa. VR:n korttia varten tarvitset yhden valokuvan. Lisätietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta.

Olen kadottanut opiskelijakorttini, mitä teen?

Yritä etsiä opiskelijakorttia paikoista, joihin se olisi voinut kadota. Muista kysyä myös Yliopistomme löytötavaroista. Mikäli korttia ei löydy, tilaa uusi www.myfrank.fi -osoitteesta.

Olen jatkotutkinto-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jatkotutkinto-opiskelijan jäsenyys oikeuttaa samoihin etuihin kuin perustutkinto-opiskelijan jäsenyyskin, kun kyseessä ovat ylioppilaskunnan tarjoamat omat palvelut. Näihin etuihin kuuluu mm. koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä ylioppilaskunnan harrastetoiminta: jaostotoiminta, liikuntapalvelut sekä erilaiset retket ja tapahtumat. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen lukuvuosikalenterin. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla. Jatko-opiskelijakortilla voi saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä, mutta VR ja Matkahuolto eivät myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille. Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille. 1.8.2009 alkaen jatko-opiskelijat eivät enää ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, eikä ylioppilaskunnan jatko-opiskelijan jäsenmaksu näin ollen sisällä myöskään YTHS:n maksua.

Kuinka kauan edellinen tarra on voimassa?

Koko lukuvuoden ja kevätlukukauden tarrat ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun ja YTHS:llä heinäkuun loppuun. Syksyn tarra puolestaan on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa, linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.

Back To Top
Close search
Search