skip to Main Content

Uusi opiskelijakortti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Opiskelijakortin päivitys

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Opiskelija-alennukset

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Milloin voin tilata uuden opiskelijakortin?

Uutena opiskelijana voit tilata opiskelijakortin 1.8. alkaen. Opiskelijakortti hakemuksesi etenee, kun tietosi on ajettu yliopistomme rekisteriin ja kun jäsenmaksusi näkyy meillä maksettuna. Opiskelijakortin valmistuminen kestää 3 – 4 viikkoa. Esimerkiksi VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin olet oikeutettu sen lukuvuoden alusta lähtien, jona opiskelusi alkavat. Lukuvuosi alkaa aina elokuun 1. päivä.

Miten voin saada opiskelija-alennuksia sillä aikaa?

Mikäli sinun täytyy matkustaa junalla tai linja-autolla eikä sinulla vielä ole ylioppilaskunnan opiskelijakorttia, saat alennuksen matkalipuista VR:n ja Matkahuollon yhteisellä opiskelijakortilla. Yliopiston opintotoimistosta saat lomakkeen VR:n omaa opiskelijakorttia varten. Kortti on ilmainen, mutta lukuvuositarra siihen maksaa 6 euroa ja sen saa odottaessa. VR:n korttia varten tarvitset yhden valokuvan. Lisätietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta.

Olen kadottanut opiskelijakorttini, mitä teen?

Yritä etsiä opiskelijakorttia paikoista, joihin se olisi voinut kadota. Muista kysyä myös Yliopistomme löytötavaroista. Mikäli korttia ei löydy, tilaa uusi www.frank.fi -osoitteesta.

Olen jatkotutkinto-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jatkotutkinto-opiskelijan jäsenyys oikeuttaa samoihin etuihin kuin perustutkinto-opiskelijan jäsenyyskin, kun kyseessä ovat ylioppilaskunnan tarjoamat omat palvelut. Näihin etuihin kuuluu mm. koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä ylioppilaskunnan harrastetoiminta: jaostotoiminta, liikuntapalvelut sekä erilaiset retket ja tapahtumat. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla.

Jatko-opiskelijakortilla voi saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä, mutta VR ja Matkahuolto eivät myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille. Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille. 1.8.2009 alkaen jatko-opiskelijat eivät enää ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, eikä ylioppilaskunnan jatko-opiskelijan jäsenmaksu näin ollen sisällä myöskään YTHS:n maksua.

Kuinka kauan edellinen tarra on voimassa?

Koko lukuvuoden ja kevätlukukauden tarrat ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun ja YTHS:llä heinäkuun loppuun. Syksyn tarra puolestaan on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa, linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.

Back To Top