skip to Main Content

Joukkoliikenne-edut opiskelijoille Lappeenrannassa:

Junaliikenne:

Kaukoliikenteen junissa opiskelija-alennus on 30 %. Opiskelija-alennuksen saa Perus- ja Sarjalipusta. Lähiliikenteen maksualueen junissa opiskelija-alennus on 50 %  kertalipusta ja 10 matkan sarjalipusta.

VR:llä on lisäksi opiskelijoille vaihtuvia lisäalennusetuja, jotka voi tarkistaa osoitteesta: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/katso_kaikki_tarjoukset

Lisätietoja VR

 

Bussimatkat:

Matkahuollon bussilipuista opiskelija-alennusta saa vakiovuorojen kertalipuista, 22 ja 44 matkan vuosilipuista. Alennuksen saa, kun matkan pituus on yli 20 km. Alennus on 15–50 % aikuisen lipun hinnasta.

Lisätietoja bussimatkoista ja –alennuksista löydät Matkahuollon-sivuilta

 

ISIC-kortti

Huom! ISIC-kortti tai muu kansainvälinen opiskelijakortti ei oikeuta opiskelija-alennuksen saamiseen eikä VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin hankintaan.

Jatko-opiskelijat

Opiskelijajärjestöjen (SYL, SAMOK, OSKU, SKOL, TERHOL) vihertävät jatko-opiskelijoiden opiskelijakortit eivät oikeuta VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin.

 

Paikallisbussit

Lappeenrannan paikallisbusseissa voit matkustaa kertalipuilla, Waltti-matkakortille ladattavat arvolipulla tai 30 päivän kausilipulla. Arvolipulle voit ladata haluamasi summan ja kausilipulla voit matkustaa rajattomasti 30 päivän ajan.  Opiskelijat saavat alennusta sekä arvo- että kausilippujen hinnoista.

Waltti-korteille voi ostaa lisää arvoa tai matkustuspäiviä kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkistä, Kampuskauppa Aalefista, Laserkatu 10 sekä kaikista paikallisliikenteen busseista (numeroidut linjat). Myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana lisälataus mahdollisuus tulee myös nettipalvelun kautta. Toistaiseksi Lappeenrannan alueella ei peritä lisälatauksesta latausmaksua.

Opiskelijoiden on esitettävä voimassa oleva opiskelijakortti tai läsnäolotodistus lippuja ostaessaan, mikäli niiden ostaminen ei onnistu netin kautta. Opiskelijahintaisen kortin saamiseksi on  Waltti-kortti hankittava kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkistä tai Meidän Kioskista, LUT:n pääaulasta, Skinnarilankatu 34.

Paikallisliikenteen aikataulut tai Aikataulut

Lisätietoa Lappeenrannan paikallisliikenteestä

Paikallisliikenteen lipputuotteet opiskelijoille:

Kertalipun hinnat:

    Peruslippu          Hiljaisena aikana
Aikuiset     3,20 €           2,50 €
Junnu 7-16     2,00 €           1,50 €

Kertalippu sisältää 60 minuutin vaihto-oikeuden matkan alkamisesta.

Arvolipun hinnat

Aikuinen 
Perus     2,45 €
Hiljainen aika     1,90 €
Opiskelijat
Perus     1,60 €
Hiljainen aika     1,25 €

Hiljainen aika: viikonloppuisin, arkipyhinä sekä arkena klo 17.30 jälkeen.

30 päivän kausilipun hinnat

Aikuinen     53 €
Opiskelija     41 €
Junnu 7-16 v     32 €

Koskee vain paikallisliikenteen matkoja.

 

Back To Top