skip to Main Content

Jäynääminen on oleellinen osa karjalaista teekkari- ja kylterikulttuuria ja jäynäkulttuurin vaaliminen kuuluu jokaiselle lappeen Rantalaiselle teekkarilla ja kylterille. Jäynääminen ei ole vaikeaa ja pienilläkin resursseilla toteutettu jäynä voi olla onnistunut ja riemua tuottava. Onnistuneesta jäynästä kannattaa olla ylpeä, sillä se on karjalaista teekkari- ja kylterikulttuuria parhaimmillaan!

Oikean teekkarijäynän ja meillä myös kyltereiden suorittaman jäynän olemus on usein ilkikurinen mutta hyväntahtoinen, toisinaan sopivaisuuden äärirajoilla liikkuva tapahtuma, laite, oivallus tai esitys. Teekkarijäynän tarkoituksena on tuottaa hupia niin jäynän tekijälle, jäynän kohteelle kuin suurelle yleisöllekin.

Jäynääminen on ollut aina teekkareiden yhteishenkeä kasvattava teekkarikulttuurin kulmakivi kaikilla teekkaripaikkakunnilla ja se on muovannut myös suuren yleisön käsitystä teekkariudesta niin hyvässä kuin ei-niin-hyvässä. Jäynääjä toimii siis teekkarikulttuurin sanansaattajana ja tähän sisältyy myös vastuu siitä, että jäynä ei tuota kenellekään vahinkoa.

Jäynälle sallitut rajat määritellään lappeen Rantojen Jäynäkisan säännöissä, jotka jokaisen jäynääjän tulee lukea läpi ennen jäynän aloittamista.

Back To Top
Search