skip to Main Content

Lappeenrannassa on voimassa asuntotakuu. Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS vuokraa asuntoja Lappeenrannassa opiskeleville opiskelijoille. LOAS:lla on tarjolla kahden tai kolmen hengen soluja, perheasuntoja sekä yksiöitä. Yksiöihin on luonnollisesti pisimmät jonot, joten ensimmäisen vuoden opiskelijoille tarjotaan lähes poikkeuksetta soluasuntoja. Asunnot sijaitsevat pääsääntöisesti lähellä oppilaitoksia ja niissä kaikissa on nettiyhteys.

LOAS:lta voit hakea asuntoa netin kautta: asuntohakemus

Asuntoa on myös mahdollista hakea Lappeenrannan Asuntopalvelulta, joka tarjoaa asuntoja yksiöstä isompiin huoneistoihin. Jonot ovat tosin tyypillisesti pitkät. Lisätietoja löydät täältä.

Lumo-verkkokaupasta asunnon voi vuokrata pankkitunnuksilla heti itse ja muuttaa parhaassa tapauksessa jo seuraavana päivänä. Kaikki Lappeenrannan heti vuokrattavissa olevat asunnot löytyvät kaupasta osoitteellahttps://verkkokauppa.lumo.fi/vuokra-asunnot/Lappeenranta.

LTKY järjestää vuosittain useita liikuntahenkisiä tapahtumia, joihin ylioppilaskunnan jäsenillä on vapaa pääsy. Ylioppilaskunta tukee myös jäsenistönsä liikuntaa vaikuttamalla kuntapolitiikkaan ajamalla mm. lähiliikuntapaikkojen kehittämistä Skinnarilan ja Sammonlahden alueella, tavoitteenaan kehittää liikuntamahdollisuuksia Skinnarilan kampuksen läheisyydessä. Saat hankittua SaLUT:n liikuntapassit kampus kioskilta.

LTKY toimii yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen ylipiston (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun (Saimia) kanssa, tarjoten liikuntapalveluita opiskelijoille ja henkilökunnalle kampuksella. Kampusalueella on kuntosali, joka on opiskelijoiden käytettävissä, SaLUT:n liikunta- tai ryhmäliikuntapasseilla.

Ylioppilaskunnan hallituksen liikuntavastaava huolehtii yhteydenpidosta SaLUT:n ja korkeakoulujen kanssa liikunta-asioissa. Mikäli kampuksen liikuntapaikoissa on kehitettävää, voit olla yhteydessä LTKY:n hallituksen liikuntavastaavaan sähköpostin välityksellä osoitteeseen liikunta@ltky.fi.

Lisäksi LTKY:llä on kaksi osaketta Viipurin Golfin kentille.

Saimaan korkeakoululiikunta (SaLUT) on Lappeenrannan korkeakoulujen yhteinen korkeakoululiikuntatoimi, joka pitää sisällään monipuolisia liikunta- ja hyvinvointipalveluita sekä järjestää demotunteja ja tapahtumia, joilla edistetään liikuntaa ja hyvinvointia kampuksella. Toiminnan tavoitteena on edistää ja tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskeluissa jaksamista sekä luoda yhteishenkeä eri koulutusohjelmien ja korkeakoulujen välillä.

SaLUT vastaa liikuntapalveluista, kuten ryhmäliikunnan järjestämisestä, kuntosalivuoroista, palloilu- ja lajivuoroista sekä muista liikunta- tai ryhmäliikuntapassilla saatavista alennuksista Lappeenrannassa. SaLUT myy Aalef kampuskaupassa kahta erilaista passia liikuntapalveluiden käyttöön: liikuntapassia ja ryhmäliikuntapassia. Liikuntapassin lunastaneet pääsevät mukaan kaikkiin liikunta- ja hyvinvointipalveluihin maksutta tai alennettuun hintaan, pois lukien ryhmäliikunnat. Liikuntapassi oikeuttaa mm. salien ja palloiluvuorojen käyttöön, peilisalin käyttöön, alennuksiin Lappeenrannan liikuntapalveluista sekä hyvinvointipalveluihin kuten TULE-klinikkaan ja liikuntaneuvontaan. Ryhmäliikuntapassi oikeuttaa liikuntapassin palveluiden lisäksi myös ryhmäliikuntatuntien käyttöön.

Tarkemmat ja ajankohtaiset tiedot erilaisista SaLUT:n liikunta- ja hyvinvointipalveluista on saatavilla SaLUT:n omilta verkkosivuilta osoitteesta www.salut.fi

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, YTHS, vastaa yliopistojen sekä tiede- ja taidekorkeakoulujen opiskelijoiden terveydenhuollosta. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä peritään terveydenhoitomaksu 44 euroa, joka oikeuttaa perustutkinto opiskelijan käyttämään YTHS:n palveluita.

Opiskelijoiden käytettävissä on terveydenhoitajan, yleis- ja erikoislääkärin (esimerkiksi ihotautilääkäri, psykiatri tai gynekologi), fysioterapeutin, hammaslääkärin sekä mielenterveyden palvelut. Muut palvelut hammaslääkäriä lukuun ottamatta ovat maksuttomia. Hammaslääkärin hinnasto: 10-20min 16€, 20-40min 24€ ja yli 40min 30€.

Lappeenrannan terveydenhoitoasema sijaitsee Lappeenrannan teknillisen yliopiston 7-rakennusvaiheen 1. ja 2. kerroksessa. Kulku yo-talolle menevän lasikäytävän alta.

Aukioloajat:
Ma – To klo 8:00 – 15:00
Pe klo 08:00 – 14:00

Lisätietoa YTHS-sivuilta: YTHS Lappeenranta

Kun YTHS on kiinni

Opiskelijat (myös vieraspaikkakuntalaiset) voivat käyttää YTHS:n aukioloaikojen ulkopuolella opiskelupaikkakunnan kunnallisia terveyskeskuspalveluita. Alueelliset terveysasemat ovat avoinna kello 16 saakka, jonka jälkeen päivystää Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys.

Terveyskeskuksen vuosimaksu on 27,40 euroa, joka on voimassa kyseisen kalenterivuoden loppuun asti. Etelä-Karjalan keskussairaala (p. 05 352 000) päivystää arkisin klo 16-07 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16 maanantai-aamuun klo 07 asti.Tällöin joudut maksamaan terveyskeskuksen vuosimaksun lisäksi jokaisesta päivystyskäynnistä 18,80 euroa.

Erikoispoliklinikkakäynneistä (esim. sisätaudit, kirurgia, keuhkot jne.) veloitetaan myös 27,40 euroa. Näitä maksuja YTHS ei korvaa. Jos olet jollain muulla yliopistopaikkakunnalla, jossa on YTHS:n toimipiste, voit käyttää sen palveluita toimipaikan aukioloaikana. Ota opiskelijakortti mukaan!

Jos sinusta tuntuu, että opinnot eivät etene toivotulla tavalla, ota yhteyttä koulutusalasi opintojen ohjaajaan tai opintoneuvojaan. Hänen kanssa voitte käydä läpi mistä ja miten opinnoissa voi päästä eteenpäin. Kandidaatin työssä, Pro Gradussa ja  DI-työssä tukea antavat opintojen ohjaajat ja lopputyön ohjaajat.

Opintojen ohjaus Uni:ssa

Hyvinvointitoimikunta järjestää kampuksen henkilökunnalle ja opiskelijoille Liikunta- ja hyvinvointiviikon.  Hyvinvointiviikon suurimmat tapahtumat ovat hyvinvointimessut ja Parrun Liikuntayö. Näiden lisäksi viikolla on muitakin hyvinvointiin liittyviä tapahtumia ja teemoja.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Väestöliito ja Suomen ylioppilaskuntien liitto ovat luoneet oppaan perheelliselle opiskelijoille, josta löytyy vinkkejä helpompaan arkeen.

Linkki oppaaseen: Perheellisen opiskelijan opas

Yliopistolla toimii kaksi Lappeenrannan evankelisluterilaisten seurakuntien kampuspappia, pastorit Sari Kosonen ja Aki Lasonen. He ovat kaikkia opiskelijoita varten uskontokuntaan tai vakaumukseen katsomatta. Kampuspappien puoleen voi kääntyä esimerkiksi, kun
* haluaa jutella jonkun kanssa ihan mistä tahansa elämään liittyvästä asiasta.
* on kiinnostunut keskustelemaan tai kuulemaan lisää jostakin filosofisesta tai teologisesta aiheesta.
* tarvitsee lisätietoa juhlista kuten häät, avioliiton siunaaminen, rukous parisuhteen puolesta, kodinsiunaaminen tai kaste.
* ei ole käynyt rippikoulua ja haluaa käydä sen nyt – vaikkapa voidakseen toimia kummina.
* haluaa järjestää jonkinlaisen opiskelijatapahtuman ja kaipaa siihen apua.

Kampuspappien toimisto sijaitsee Skinnarilan kampuksella huoneessa 5113 LUT:n pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä naulakoita vastapäätä.

Kampuspappeihin saa yhteyden soittamalla, teksti- tai WhatsApp –viestillä sekä sähköpostilla:
Sari Kosonen  040 3126 823; sari.kosonen@evl.fi
Aki Lasonen 040 3126 704; aki.lasonen@evl.fi.

Kampuspapit löytyvät myös Instagramissa nimellä lappeenrannan_oppilaitospapit.

Back To Top