skip to Main Content

Hei uusi opiskelija. Olet aloittamassa elämässä yhtä ikimuistoisin aikaa. Tähän olemme kooneet sinulle tietopaketin, mitä sinun tulee ottaa huomioon ennen opintojen aloittamista. Lappeenrantaan päästyäsi tutorisi ja ylioppilaskunta pitää huolen kaikesta muusta.

Ensimmäiseksi sinun tulee vastaanottaa opiskelupaikka. Se tapahtuu kätevimmin sähköisesti Opintopolku.fi-palvelun kautta.

Ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 15.7.2020 . Huomioi siis, että sinun tulee ottaa paikka vastaan, vaikka et aloittaisikaan opintojasi vielä syksyllä 2020. Tällöin ilmoittaudut vain poissaolevaksi.

Lisätietoja ja tulostettavia lomakkeita saat helpoimmin Uni-portaalin sähköisestä fuksipussista eli täältä (https://uni.lut.fi/fuksipussi15).

Ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Maksu on pakollinen kaikille tutkintoa suorittaville opiskelijoille ja se maksetaan vuosittain.

Jäsenmaksu perusopiskelijoille on 102 € lukuvuodelta tai 70 € syyslukukaudelta 2020 ja 42 € kevätlukukaudelta 2021. Jatko-opiskelijoille maksu on 20 € lukuvuodelta tai 10 € lukukaudelta. Jäsenmaksu menee ylioppilaskunnalle sekä osa Suomen Ylioppilaskuntien Liitolle.

Jäsenmaksun yhteydessä on mahdollista maksaa myös vapaaehtoinen tukimaksu Lappeenrannan Mielenterveysseura ry:lle, summaltaan 5 euroa.

Huomio! Myönnäthän ylioppilaskunnalle luvan tietoihisi opiskelijoiden tiedonhallintajärjestelmästä Sisusta. Ainoastaan antamalla meille pääsy tietoihisi, voit käyttää palveluitamme täysimääräisesti.

Jäsenmaksun lisäksi sinulta peritään YTHS-maksu. HUOM! Tammikuusta 2021 alkaen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle.

Mahdollisimman nopeasti paikan vastaanottamispäätöksen jälkeen kannattaa hakea asuntoa. Vaikka Lappeenrannassa on käytössä 100% asuntotakuu, ei se tarkoita sitä etteikö asuntoa pitäisi hakea. Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiön (LOAS) asunnoissa asuu vuosittain n. 3000 opiskelijaa ja se onkin hyvä paikka hakea asuntoa (www.loas.fi). LOAS:n asuntoja ei kuitenkaan suuresta kysynnästä johtuen riitä kaikille, joten asuntoja kannattaa etsiä myös muualta. Edullisia asuntoja löydät myös Lappeenrannan asuntopalveluilta (http://www.aspakoti.fi/) ja yksityisiltä markkinoilta. Mikäli sinulla ei ole asuntoa opintojen alkaessa voit ilmoittautua LTKY:n ja LOAS:n järjestämään tilapäismajoitukseen täältä.

Jotta pääset hyödyntämään kaikkia opiskelijaetuja, kannattaa sinun hankkia opiskelijakortti. Sen avulla saat syödä kampuksen opiskelijaruokaloissa, matkustaa VR:n junissa ja Matkahuollon linja-autoissa edullisesti sekä lainata koulun kirjastosta kirjoja. Opiskelijakortin voit tilata Frankin sivuilta (www.frank.fi). Kortin voit tilata aikaisintaan 1.8.

Ennen opintojen aloittamista kannattaa hakea opintotukea. Opintotukihakemukseen pääset Kelan sivuilta (http://www.kela.fi/opintotuki_nain-haet). Saadaksesi opintotuen jatkossa, tulee sinun suorittaa vähintään 20 opintopistettä vuodessa sekä 5 opintopistettä kutakin haettua tukikuukautta kohtaan. Käytännössä siis saadaksesi yhdeksälle kuukaudelle opintotuet, tulee sinun suorittaa 31.7. mennessä 45 opintopistettä.

Ennen muuttoa Lappeenrantaan on hyvä tehdä myös muuttoilmoitus postiin. Näin sinulle suunnatut postit ohjautuvat automaattisesti uuteen osoitteesi.

Fuksiviikot alkavat 24.8.2020. Niiden aikana tutustut koulun käytäntöihin, muihin opiskelijoihin ja opiskelijaelämään. Teet myös tutorisi avustuksella kurssivalintasi ensimmäiselle periodille. Fuksiviikoille kannattaa tulla avoimin mielin ja osallistua aktiivisesti tapahtumiin. Näin pääset helpoimmin mukaan opiskelijaelämään.

Back To Top