skip to Main Content

Hei uusi opiskelija. Olet aloittamassa elämässä yhtä ikimuistoisin aikaa. Tähän olemme kooneet sinulle tietopaketin, mitä sinun tulee ottaa huomioon ennen opintojen aloittamista. Lappeenrantaan päästyäsi tutorisi ja ylioppilaskunta pitää huolen kaikesta muusta.

Ensimmäiseksi sinun tulee vastaanottaa opiskelupaikka. Se tapahtuu kätevimmin sähköisesti Opintopolku.fi-palvelun kautta.

Ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 14.7.2017. Huomioi siis, että sinun tulee ottaa paikka vastaan, vaikka et aloittaisikaan opintojasi vielä syksyllä 2017. Tällöin ilmoittaudut vain poissaolevaksi.

Lisätietoja ja tulostettavia lomakkeita saat helpoimmin Uni-portaalista:uni.lut.fi/fuksipussi17

Ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Maksu on pakollinen kaikille tutkintoa suorittaville opiskelijoille ja se maksetaan vuosittain. Voidaksesi opiskella yliopistossa, sinun on maksettava tämä maksu.

Lukuvuoden 2017-2018 maksun suuruus on 125 euroa ja 65 euroa yhdeltä lukukaudelta. Koko lukuvuoden maksusta 54 euroa menee YTHS:lle ja loput ylioppilaskunnalle sekä Suomen Ylioppilaskuntien Liitolle.

Jäsenmaksun yhteydessä on mahdollista maksaa vapaaehtoinen tukimaksu Lappeenrannan Kehitysvammaisten Tuki ry, joka on 5 euroa.

Mahdollisimman nopeasti paikan vastaanottamispäätöksen jälkeen kannattaa hakea asuntoa. Vaikka Lappeenrannassa on käytössä 100% asuntotakuu, ei se tarkoita sitä etteikö asuntoa pitäisi hakea. Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiön (LOAS) asunnoissa asuu vuosittain n. 3000 opiskelijaa ja se onkin hyvä paikka hakea asuntoa (www.loas.fi). LOAS:n asuntoja ei kuitenkaan suuresta kysynnästä johtuen riitä kaikille, joten asuntoja kannattaa etsiä myös muualta. Edullisia asuntoja löydät myös Lappeenrannan asuntopalveluilta (http://www.aspakoti.fi/) ja yksityisiltä markkinoilta.

Jotta pääset hyödyntämään kaikkia opiskelijaetuja, kannattaa sinun hankkia opiskelijakortti. Sen avulla saat syödä kampuksen opiskelijaruokaloissa, matkustaa VR:n junissa ja Matkahuollon linja-autoissa edullisesti sekä lainata koulun kirjastosta kirjoja. Opiskelijakortin voit tilata Frankin sivuilta (www.frank.fi). Mitä aikaisemmin tilaat kortin, sitä aikaisemmin vältät ruuhkat tilausjärjestelmässä.

Tulevana korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu saamaan opintotukea ja yleistä asumistukea. Huomaathan, että yleistä asumistukea on haettava erikseen. Jotta saisit tukea heti kun olet siihen oikeutettu, kannattaa hakemukset jättää hyvissä ajoin! Opintotuen ja yleisen asumistuen hakemiseen löydät apua Kelan sivuilta (http://www.kela.fi/opintotuki_nain-haet).

Ennen muuttoa Lappeenrantaan on hyvä tehdä myös muuttoilmoitus. Muuttoilmoituksen tekeminen sekä Postille että Maistraatille käy kätevästi osoitteessa: www.posti.fi/muuttoilmoitus/

Fuksiviikot alkavat 28.8.2017. Tutuksi tulevat mm. koulun käytännöt, uudet ja vanhemmat opiskelijat sekä Skinnarilan henki. Paikallisen opiskelijaelämän arki ja juhla, näin tiivistetysti. Teet myös tutorisi avustuksella kurssivalintasi ensimmäiselle periodille. Fuksiviikoille kannattaa tulla hyvin levänneenä, avoimin mielin ja osallistua aktiivisesti tapahtumiin. Näin pääset sulautumaan mukaan paikalliseen opiskelijaelämään ja olet täysin huomaamattasi ”yksi meistä”!

Back To Top
Search